FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, singura „îngropată” de cupele europene: 66% puncte pierdute și o măsură radicală: toți „greii” rămân acasă!

FCSB are un parcurs surprinzător de slab în Liga 1 // foto: Imago Images
FCSB are un parcurs surprinzător de slab în Liga 1 // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 08:21 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 10:48

FCSB a avut cel mai mult de suferit în meciurile disputate imediat după cele din cupele europene: a pierdut două treimi din punctele puse în joc, de două ori mai multe decât în cazul rivalelor CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Parcursul din preliminariile Conference, dar și calificarea în grupe au produs milioane de euro pentru FCSB, însă i-au adus clubului lui Becali și pagube semnificative în campionat. 

Echipa n-a știut sau n-a putut să gestioneze meciurile disputate în Liga 1, imediat după cele susținute pe continent, și efectiv s-a prăbușit sub povara ritmului joi-duminică-joi. 

FCSB n-a fost însă singura reprezentantă a României în cupele europene, care să fi ajuns cel puțin până în play-off, însă doar Darius Olaru și compania au pierdut un procent imens din punctele puse în joc în campionat din cauza participării europene.

Gigi Becali încalcă regulamentul și se laudă public cu asta: „Nu mă mai leg la cap”
FCSB
Gigi Becali încalcă regulamentul și se laudă public cu asta: „Nu mă mai leg la cap”

Doar FCSB a fost prăbușită de cupele europene 

FCSB a disputat 7 meciuri la 3 zile după confruntările din Conference, iar palmaresul e unul umilitor. Un singur succes și nu mai puțin de 14 puncte irosite. Ceea ce înseamnă că două treimi din puncte au fost pierdute! 

Până și unica victorie bifată, cea împotriva Chindiei, a fost în condiții extreme. Adversarul a evoluat în inferioritate încă din minutul 4, dar a condus 2-0, rezultat pe care FCSB l-a întors în repriza secundă. În rest, doar insuccese și multe remize, chiar și împotriva unor oponenți care au ca obiectiv evitarea retrogradării: U Cluj, Mioveni, Voluntari.

Nu același lucru e valabil și pentru CFR și CSU Craiova, formații care au gestionat mult mai bine meciurile de după confruntările europene. CFR a avut mai multe astfel de jocuri și a pierdut aproape de două ori mai puține decât FCSB. 

Clujenii au bifat nu mai puțin de 5 victorii în cele 8 etape și, chiar dacă au mai și eșuat, exemple confruntările cu Farul, FCU Craiova, au antamat toate punctele în fața echipelor modeste, precum Mioveni, Chindia, Voluntari, Argeș, și au și repurtat succese-cheie în disputele directe cu rivale în lupta pentru vârful clasamentului: 1-0 cu Rapid și 2-0 cu CSU Craiova. 

CS Universitatea Craiova stă chiar și mai bine. A lăsat să-i scape doar 5 puncte din 15 posibile. Pe toate acestea le-a pierdut până ca echipa să fie preluată de Mirel Rădoi.

FCSB - 66% puncte pierdute

Meciurile disputate imediat după cele din Europa

  • Rapid - FCSB 2-0 
  • FCSB - FCU Craiova 1-1 
  • Mioveni - FCSB 1-1 
  • FCSB - Chindia 3-2 
  • FCSB - Hermannstadt 1-1 
  • FCSB - Voluntari 1-1 
  • CSU Craiova - FCSB 2-1 

TOTAL: 7 meciuri, 14 puncte pierdute

CFR Cluj - 37,5% puncte pierdute

Meciurile disputate imediat după cele din Europa

  • CFR - Rapid 1-0 
  • FCU Craiova - CFR 3-1 
  • CFR - Mioveni 4-2 
  • Chindia - CFR 0-2 
  • CFR - Botoșani 0-1 
  • CFR - Farul 1-3 
  • CFR - CSU Craiova 2-0 
  • FC Argeș - CFR 0-1 

TOTAL: 8 meciuri, 9 puncte pierdute

CSU CRAIOVA - 33% puncte pierdute

Meciurile disputate imediat după cele din Europa 

  • U Cluj - CSU 1-1 
  • CSU - Rapid 0-1 
  • FCU Craiova - CSU 1-2 
  • CSU - Mioveni 1-0 
  • CSU - Botoșani 1-0 

TOTAL: 5 meciuri, 5 puncte pierdute

Program greu pentru FCSB și CFR Cluj

Pentru Universitatea Craiova, următoarele 5-6 săptămâni vor fi mult mai libere în comparație cu programul rivalelor în lupta pentru titlu. Trupa lui Rădoi nu e în grupele Conference, unde CFR și FCSB mai au de disputat 4 jocuri, în interval de numai 4 săptămâni. 

Și, de fiecare dată, vor avea de jucat în campionat tot la interval de 3-4 zile. Iar adversarele în acele jocuri sunt grele și foarte grele. Țintarul CFR-ului în această perioadă e unul foarte dificil.

Traseu FCSB

FCSB, singura „îngropată” de cupele europene: 66% puncte pierdute și o măsură radicală: toți „greii” rămân acasă!

Traseu CFR Cluj

FCSB, singura „îngropată” de cupele europene: 66% puncte pierdute și o măsură radicală: toți „greii” rămân acasă!

Piesele de bază nici nu vor mai face deplasarea

Gigi Becali a anunțat că, din acest moment, FCSB se va axa aproape exclusiv pe meciurile din campionat. Nu doar că jucătorii importanți vor fi menajați, dar la partidele pe care roș-albaștrii le mai au de disputat în deplasare, cu Silkeborg în Danemarca și cu Anderlecht, în Belgia, oamenii de bază nici măcar nu vor mai face deplasarea. 

Ei vor fi lăsați la București, alături de o parte din staff-ul lui Dică, pentru a se antrena și pentru a fi odihniți. Imediat după aceste deplasări europene, FCSB va avea meciuri în deplasare și în Liga 1: la Cluj, cu Universitatea, și la Ploiești, cu Petrolul.

Rapid, marea profitoare

În momentul în care a fost stabilit țintarul Ligii 1 2022-2023, Rapid părea să fie echipa cea mai ghinionistă, urmând să joace în primele 3 etape chiar cu CFR, CSU Craiova și FCSB. 

Faptul că cele 3 cluburi au fost implicate în Europa s-a transformat într-un imens avantaj pentru giuleșteni, care au profitat de oboseala adversarelor și au câștigat 6 puncte, le-au învins pe Craiova și FCSB. Cu CFR au pierdut, scor 0-1, însă au fost aproape de o remiză, Albu a ratat un penalty la ultima fază a confruntării. 

Rapid va fi echipa care le va întâlni pe CFR și pe FCSB în returul sezonului regulat, tot imediat după ce aceste formații vor juca în Conference League. Clujenii se vor afla în fața Rapidului, în Giulești, la 3 zile după ce vor reveni din Turcia, de la partida cu Sivasspor, în vreme ce derby-ul cu FCSB, de pe Arena Națională, va fi la 3 zile după ce pe FCSB o va înfrunta pe West Ham United.

6 etape de Liga 1va avea FCSB de disputat după ce va ieși din ritmul campionat - Conference League și până la finalul lui 2022

Cum va arăta desfășurarea Ligii 1

FCSB, singura „îngropată” de cupele europene: 66% puncte pierdute și o măsură radicală: toți „greii” rămân acasă!

Și alți granzi sunt în situația celor de la FCSB

Clasamentul Ligii 1 spune că roș-albaștrii sunt la retrogradare. Chiar și dacă ar face maximum de puncte în cele două restanțe, cu CFR și la Botoșani, FCSB tot n-ar putea să fie mai sus de locul 10, o poziție departe de pretențiile clubului, care și-a propus în mod clar câștigarea titlului. 

Momentul delicat pe care îl traversează trupa lui Dică nu reprezintă o excepție în marile campionate, acolo unde și alte nume cu greutate, ca tradiție și situație financiară, sunt în dificultate. Și sunt într-o postură destul de asemănătoare cu cea a FCSB-ului.

ȚARAECHIPALOC CINE E LIDER
AngliaLiverpool8Arsenal
SpaniaAtletico Madrid7Real Madrid
GermaniaBayern5Union Berlin
ItaliaInter7Napoli
ItaliaJuventus8Napoli
PortugaliaSporting8Benfica
UcrainaDinamo Kiev11Kolos Kovalivka
GreciaOlympiakos5Panathinaikos
DanemarcaCopenhaga9Randers
BelgiaAnderlecht8Antwerp
ElvețiaBasel7Young Boys Berna
TurciaTrabzonspor7Adana

Mai multe știri din Liga 1: 

Vrea să plece de la FCSB: „Nu exclud un transfer afară în iarnă! E mai bine să joc”

Patronul din Liga 1 negociază cu Adailton: „Ar fi o salvare imensă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
doar...titi
doar...titi  •  21 Septembrie 2022, 10:50

da bah gsp-ilor , craiova a gestionat asa de bine , ca n-a prins grupele niciodata!!!despre situatia echipei , e clar ca daca transferi 11(unsprezece)jucatori in plin campionat .....nu ai ce sa astepti , poate din retur!!!o fi echipa , jucaria ciobabului ...da cand ciobanu e si prost ...asta se-ntampla !!!

tiggger
tiggger  •  21 Septembrie 2022, 10:32

Off, nu inteleg. Atata munca statistica pentru un campionat jalnic. Chiar nu pricepeti ca meciurile interne sunt de un nivel slab spre ridicol? Asteptam article cerebrale despre ligi europene de mare clasa. Sau va cerem prea mult?

Kenzo
Kenzo  •  21 Septembrie 2022, 10:24

Care sunt "greii" de la FCSB?Care joaca asa bine de nu poate fi lasat pe banca??Care sunt titularii incontestabili?????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează