FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

„Vor avea 100% câștig de cauză!”. Un avocat explică de ce Vînă și Hanca ar putea primi până la urmă de la CSU Craiova milioanele de euro cerute

Sergiu Hanca (30 de ani)
Sergiu Hanca (30 de ani)

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 21:05 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 22:40

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA. Un avocat specializat în drept sportiv spune că Vînă și Hanca „vor avea 100% câștig de cauză dacă se va ajunge la TAS”.

Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30 de ani) au cerut despăgubiri totale de 7,5 milioane de euro din partea lui CSU Craiova. Memoriile lor au fost respinse azi de Comisia de Soluționare a Litigiilor de la FRF. Ei pot face recurs în România și după aceea se pot adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, dacă decizia este din nou împotriva lor.

„Vor avea 100% câștig de cauză dacă se va ajunge la TAS. Practica FIFA și TAS în spețe similare este unitară. Izolarea jucătorilor de restul lotului și antrenamentele separate reprezintă o formă de discriminare și justă cauză pentru încetarea raporturilor contractuale.

Consecința imediată este obligarea clubului în culpă ala plata tuturor remunerațiilor până la finalul contractului sau contravaloarea clauzei penale - compensație, în cazurile Vînă și Hanca”, a spus avocatul pentru GSP.ro.

Verdict în cazurile lui Hanca și Vînă, care cer 7,5 milioane de euro de la CSU Craiova!

Hanca și Vînă au considerat că nu le-a fost respectat contractul atunci când au fost trimiși să se pregătească separat de echipă și au pornit procesul, în care cereau 2,5, respectiv 5 milioane de euro. 

HANCA SERGIU CĂTĂLIN vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – încetare raporturi contractuale și pretenții finaciare – Admite în principiu cererea de chemare în garanție formulată de pârât. Respinge excepția inadmisibilității acțiunii invocată de pârât, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garanție, ca neîntemeiată. Cu recurs. 

VÎNĂ IONUȚ DANIEL vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – încetare raporturi contractuale și pretenții finaciare – Admite în principiu cererea de chemare în garanție formulată de pârât. Respinge excepția inadmisibilității acțiunii invocată de pârat, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecata ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garanție, ca neîntemeiată. Cu recurs.

Totul a început în luna noiembrie 2022, când antrenorul de atunci al lui CSU Craiova, Mirel Rădoi, i-a scos temporar din lot pe Ivan, Markovic, Vînă și Hanca, înaintea partidei pe care Universitatea a încheiat-o la egalitate în Giulești, 2-2 cu Rapid. 

Clubul nu a intervenit, dar Mihai Rotaru a regretat ulterior că i-a permis antrenorului să excludă jucători: „Noi nu am avut litigii niciodată și acum avem procese și cu Hanca, și cu Vână. În momentul în care excluzi niște jucători, riști să ai niște probleme juridice, deși din punctul meu de vedere cei doi fotbaliști nu au dreptate".

L-a acuzat de „blat" și apoi a jucat

Avocata lui Hanca răspunde la acuzațiile lui Rotaru: „De ce a apărut bănuiala la o lună după meci? Sergiu s-a simțit ca un ciumat, niciun jucător nu a mai vorbit cu el”
CSU CRAIOVA
Avocata lui Hanca răspunde la acuzațiile lui Rotaru: „De ce a apărut bănuiala la o lună după meci? Sergiu s-a simțit ca un ciumat, niciun jucător nu a mai vorbit cu el”

Hanca a fost titularizat apoi la CSU Craiova, după plecarea lui Rădoi și la numai câteva zile după ce proprietarul clubului îl jignise în declarații publice. „Hanca a făcut un lucru necugetat, un gest care indică lipsă de respect și de educație", a spus Rotaru la Fanatik, referindu-se la deschiderea procesului.

În aceeași emisiune, patronul Universității l-a acuzat chiar și de „blat" pe un jucător pe care avea să-l folosească din nou în campionat: „Acum suspectez că Hanca a comis acel penalty la Ocna Mureș, în Cupă, în mod intenționat pentru a-l enerva pe Rădoi".

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Explicație pentru podimul din Liga 1 » Ce avantaj au CFR Cluj, Farul și Rapid față de FCSB și CSU Craiova
PODIUM
Explicație pentru podimul din Liga 1 » Ce avantaj au CFR Cluj, Farul și Rapid față de FCSB și CSU Craiova
Aliat surprinzător pentru Mititelu » Rotaru îi ia apărarea lui FCU Craiova: „Militez să se rejoace meciul cu Sepsi. De ce faci asta în mijlocul competiției?”
FCU CRAIOVA
Aliat surprinzător pentru Mititelu » Rotaru îi ia apărarea lui FCU Craiova: „Militez să se rejoace meciul cu Sepsi. De ce faci asta în mijlocul competiției?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
pittt
pittt  •  02 Februarie 2023, 23:20
Postat de rav410wrc pe 01 Februarie 2023, 23:07

Nenea avocatu', is acrii strugurii, asa-i ?! Toti parliti vorbesc de 7M ... Nu vezi ca, pana si nea Pitzi, a dat si el un 10k, acolo ... De unde 7M ?! Poate dc-i ia de la nea Adi !? Adica, cand o face plopu' pere si rachita micsunele! ;)))))

FCU a pierdut procesul cu Pițurcă si ar trebui să-i dea 7 milioane conform contractului, dar e vorba de FCU aia care a dat faliment în 2013 și a dispărut. FCU asta e echipă nouă, înființată după 2013, care nu are nici o legătură cu aia și nu-i datorează nimic lui Pițurcă. Pițurcă a mers la TAS în speranța că și alții care aveau de luat bani de la FCU aia veche și-au mai recuperat din bani datorită faptului că Mititelu are echipă afiliată la FRF și FIFA poate să-l strângă cu ușa să dea banii.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  02 Februarie 2023, 20:56
Postat de Shogun01 pe 02 Februarie 2023, 09:22

instantele romanesti sunt, in proportie de 98% politice

Ce sa zica un mititel care a pierdut tot in instantele judecatoresti?

eunescu09
eunescu09  •  02 Februarie 2023, 12:13
Postat de dimco61 pe 02 Februarie 2023, 09:32

Avocatul asta ori e foarte prost,ori foarte smecher!Eu cred ca e suficient de prost incat sa-si inchipuie ca e smecher.Cei doi prostovani au fost sanctionati pe linie sportiva,pentru lipsa de interes la antrenamente,adica pentru ceea ce erau platiti sa faca.Nu le-a fost reziliat contractul abuziv,ci au primit un avertisment pentru modul cum isi respectau atributiile.Inseamna ca fiecare dintre noi poate sa se angajeze undeva si apoi sa-l doara-n paispe de ceea ce s-a angajat prin contract sa faca?Din pacate,avocatii sunt vulturii care nu lasa prada pana nu-i ciugulesc si ultima farama de carne de pe oase.Cele doua *** care cred ca milioanele se castiga prefacandu-se ca muncesc,au continuat sa se antreneze si sa joace cu echipa,deci nu au dreptul la nici un euro.Daca ar fi crezut ca au dreptate,ar fi refuzat sa mai joace,ar fi continuat sa se antreneze separat si poate obtineau ceva...spre nimic.Faptul ca esti pus sa te antrenezi separat de echipa,ca urmare a faptului ca nu ai vrut sa te incadrezi in programul de antrenament al echipei,impus de antrenor,nu inseamna ca ti-a fost incalcat dreptul la munca,ci doar ca ai fost sanctionat pentru refuzul de a munci corespunzator.Chiar daca,prin absurd,ar castiga ceva la TAS,orice instanta civila o sa-i oblige sa plateasca tot,inclusiv cheltuielile de judecata,pe cei doi papagali.

Avocatul asta nu este prost deloc dar ca ii miroase a "mălai" și se infoaie ca să ii convingă pe cei doi papa lapte sa îl angajeze pe el la TASS, sa își umple și el buzunarele. Nu avocatul este prost ci cei doi jucători care cheltuie bani familiei, jucați pe degete de niște avocați fără scrupule. Ei sunt cei prosti, nu avocatul.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close