SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL BAHRAINULUI

WOW! Pilotul Mercedes aruncă prosopul după prima cursă din sezon: „Gata, titlul e al lor”

George Russell, în stânga, lângă Lewis Hamilton // foto: Imago Images +7   FOTO
George Russell, în stânga, lângă Lewis Hamilton // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 06 martie 2023 11:39 / Actualizat luni, 06 martie 2023 12:23

George Russell (25 de ani), pilot Mercedes, locul 4 anul trecut în clasamentul general din Formula 1, a aruncat prosopul după numai o cursă din noul sezon. Britanicul consideră că diferența față de Red Bull, care a câștigat cursa din Bahrain prin Max Verstappen, este irecuperabilă în 2023.

Red Bull, campioană atât la piloți cât și la constructori în 2022, a început noul sezon cu o demonstrație de forță. Campionul en-titre Max Verstappen și coechipierul Sergio Perez au fost cei mai rapizi în calificări în Bahrain și au păstrat primele două poziții și în cursa de duminică, prima din 2023.

Budescu i-a scris lui Ilie Dumitrescu, după ce a apărut cu kilograme în plus la TV: „Din cauza lui arăt așa, Mister!”
PETROLUL
Budescu i-a scris lui Ilie Dumitrescu, după ce a apărut cu kilograme în plus la TV: „Din cauza lui arăt așa, Mister!”

Verstappen a câștigat de o manieră categorică, a trecut linia de finiș la aproape 12 secunde de Perez și 38,6 de Fernando Alonso (Aston Martin), care a prins podiumul. 

Diferența față de Mercedes a fost și mai frapantă: Hamilton (locul 5) a văzut steagul în carouri la 51 de secunde după Verstappen, Russell (locul 7) la 55 de secunde.

George Russell aruncă prosopul după prima cursă de Formula 1: „Nu cred că se poate lupta cineva cu Red Bull”

După ce a simțit pe propria piele superioritatea celor de la Red Bull, George Russell consideră că echipa austriacă este de neoprit în acest sezon.

Red Bull a rezolvat titlul, nu cred că va putea cineva să lupte cu ei în acest sezon. Ar trebui să câștige fiecare cursă din acest sezon, la ce evoluții au nu văd pe nimeni care să le pună probleme.

Le e ușor în acest moment, pot face ce vor. Poate că nu vor obține fiecare pole-position, din moment ce Ferrari este competitivă pe un singur tur, dar când vine vorba de regimul de cursă sunt într-o poziție foarte bună”, a fost analiza seacă a britanicului, după cum relatează The Telegraph.

Pe aceeași lungime de undă cu Russell a fost și Toto Wolff, directorul Mercedes F1: 

„Una dintre cele mai proaste zile ale noastre. Deloc bună, ne lipsește viteza peste tot! Aston Martin sunt rapizi, merită podiumul. Iar Red Bull este pe o altă planetă. Asta ne doare, sunt prea departe de noi. Îmi amintește de cei mai buni ani ai noștri, când eram cu o secundă pe tur mai rapizi decât toată lumea”.

Cine o oprește pe Red Bull în 2023?

În 2022, Red Bull a câștigat 17 dintre cele 22 de curse din sezon, 15 prin Max Verstappen, două prin Sergio Perez. Anul acesta, austriecii au construit o mașină chiar mai bună, o „rachetă” care a părut la ani distanță de celelalte monoposturi în prima etapă a sezonului 2023, la Bahrain.

Următoarea cursă din sezonul 2023 va avea loc în Arabia Saudită, pe 19 martie, de la ora 19:00.

23 de cursesunt în acest sezon de Formula 1, care se va încheia pe 26 noiembrie la Abu Dhabi

Alte știri din Formula 1: 

După șocul trăit de Ferrari, Charles Leclerc trage un semnal de alarmă: „E imens, trebuie analizată fiabilitatea”

GALERIE FOTO Încep emoțiile și pentru iubitele piloților din Formula 1 » Cum arată topul celor mai frumoase prezențe din paddock

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
Barna
Barna  •  06 Martie 2023, 16:40

Si care e problema? Si Mercedes a luat vreo 10 titluri la rând! Să mai ia și alții!

rav410wrc
rav410wrc  •  06 Martie 2023, 12:41

LH44, a avut ocazia si sansa sa "agate" volanu'-n cui, cand inca era pe cai MARI, adica dupa 6,5 titluri Mondiale, dar s-a nehalit, la o caruta de bani, si mai ales la recordul lui Michael Schumacher !! :((( Acum, NU putem decat sa tragem concluzia, ca dc George Russel, ar fi concurat pe aceeasi masina, in vremurile de glorie ale Mercedes AMG, cel putin ar fi impartit titlurile, cu Lewis !! ;))) Lucru dovedit in ultima cursa din 2020, la Sakhir, in Bahrain cand Russel ar fi castigat un GP, conducand in premiera masina lu' Hamilton, dc n-avea "grija" Toto Wolff, sa-i monteze set-ul de roti, destinate lui Bottas, la ultimul pit-stop !! :(((

Vezi toate comentariile (2)
Comentează