FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

ANALIZĂ GSP Jucătorul pe care Varga a cerut 5 milioane de euro, în declin: „La anul va fi rezervă sau va pleca”

După prestațiile bune din sezonul trecut, Claudiu Petrila, 22 de ani, nu a reușit să se impună cu adevărat la CFR Cluj.
După prestațiile bune din sezonul trecut, Claudiu Petrila, 22 de ani, nu a reușit să se impună cu adevărat la CFR Cluj.

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2023 17:40 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 16:31

După prestațiile bune din sezonul trecut, Claudiu Petrila, 22 de ani, nu a reușit să se impună cu adevărat la CFR Cluj. A prins numai două partide ca integralist în stagiunea curentă, iar anul viitor, pentru că nu va mai fi protejat de regula U21, riscă să joace și mai puțin.

În urmă cu un an, impresarul sârb Zvonko Milojkovic dezvăluia într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, aștepta 5 milioane de euro în schimbul lui Petrila. „Sunt convins că Petrila se va vinde pe bani. Sunt discuţii în jurul lui”, declara și Marius Bilașco, oficialul campioanei, vara trecută.

„Ar fi o mare nenorocire pentru fotbalul românesc ca FCSB să câștige titlul!” » Opinie vehementă la GSP Live: „Ne iau toți de proști”
FCSB
„Ar fi o mare nenorocire pentru fotbalul românesc ca FCSB să câștige titlul!” » Opinie vehementă la GSP Live: „Ne iau toți de proști”

Claudiu Petrila nu confirmă la CFR Cluj

Petrila a devenit un jucător important pentru CFR Cluj începând cu sezonul 2021/22, atunci a revenit în Gruia după împrumutul la Sepsi, acolo unde extrema stângă a scos capul pe prima scenă a fotbalului românesc. A evoluat pentru covăsneni în stagiunea 2020/21, reușind la Sfântu Gheorghe 5 goluri și o pasă decisivă.

Pentru că bifa regula U21 cu ajutorul lui, Dan Petrescu l-a utilizat des pe Claudiu Petrila în sezonul precedent, când jucătorul venit de la 17 ani la CFR, via FC Bihor, izbutea 10 goluri și 4 assisturi în 41 de partide oficiale, toate competițiile. Cifre remarcabile.

Anul acesta, Petrila a cunoscut însă un regres:

  • deși teoretic are un statut mai important la echipă, Petrila nu a reușit să-i ia cu mult fața lui Bîrligea în duelul fotbaliștilor U21. Claudiu a fost titular în 17 dintr-un total de 29 de etape. În toate competițiile, el a produs 6 goluri, 3 reușite, 3 assisturi, în vreme ce Bîrligea a înscris de 5 ori;
  • la primul meci după accidentarea lui Bîrligea, 2-1 cu UTA, Petrescu l-a ales pe portarul Răzvan Sava ca soluție pentru regula U21, nu pe Petrila, deși întâlnea o echipă teoretic la îndemână;
  • cea mai bună dovadă că Petrila n-a confirmat evoluțiile promițătoare din sezonul trecut e că internaționalul U21 n-a fost integralist în stagiunea curentă decât în două partide, 1-0 cu Rapid și 1-1 cu UTA;
  • a intrat pe parcurs în 20 dintre cele 44 de dueluri oficiale bifate;
  • atacant lateral stânga la bază, el nu s-a impus pe un anumit post, fiind distribuit și în centrul atacului, dar mai ales în dreapta.
Jucătorul pe care Varga a cerut 5 milioane de euro, în declin: „La anul va fi rezervă sau va pleca”
Claudiu Petrila a împlinit în noiembrie 22 de ani

Ultimul sezon în care Petrila e protejat de regula U21

Din campionatul viitor, Petrila nu se va mai încadra în regula U21 și va pierde astfel un avantaj important, pentru că Petrescu - oricum un tehnician care preferă jucătorii cu experiență - nu va mai fi constrâns să-l utilizeze.

„Dacă Petrescu nu-l folosește acum, când cumva e obligat s-o facă, la anul ne putem aștepta ca Petrila să ia loc pe banca de rezerve sau să plece împrumut la altă echipă”, a subliniat Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei, în cadrul emisiunii „Minutul 91” de la Orange Sport 1 pe care o moderează.

Ceva se întâmplă cu Petrila. Are calități foarte bune. Când a apărut, am zis că bubuie, că sparge tot în două! Poate și-a pierdut și el încrederea, nu joacă suficient. Oricum, ceva nu e în regulă.

- Viorel Moldovan

Basarab Panduru îl taxează: „Joacă așa cum trebuie!”

După Sepsi - CFR Cluj 2-2, Basarab Panduru a analizat o fază petrecută în minutul 67, la 2-1 pentru clujeni, care l-a avut în prim-plan pe Claudiu Petrila.

  • Pe contraatac, Petrila a primit mingea la jumătatea terenului, s-a îndreptat spre poarta lui Sepsi, a intrat în careu, dar nici nu a pasat la timp, nici nu a finalizat. A preferat să se întoarcă și să-i trimită într-un târziu balonul lui Deac, aflat la mare distanță de buturile gazdelor.
  • După 11 minute, adică în minutul 78, Petrila a fost schimbat cu Fica
+5 FOTO

Petrescu s-a supărat rău de tot pe Petrila la faza asta și l-a schimbat, e impresia mea. Petrila trebuia să joace cum trebuie faza asta. Dădea o centrare, făcea ceva, dar niciodată nu trebuia să joace aşa cum a jucat. 

Eu spun că nu e întâmplătoare schimbarea lui. Cred că l-a supărat pe Petrescu şi de-asta a fost schimbat. Joacă aşa cum trebuie s-o faci şi nu-ţi mai spune nimeni nimic. Și noi ne mai întrebăm de ce nu joacă Petrila...

E ca Octavian Popescu. Amândoi sunt sub sezonul trecut. Iar la anul, când nu va mai fi protejat de regula U21, Petrila va avea o mare problemă”, a declarat Panduru.

2.000.000 €e cota de piață a lui Petrila pe Transfermarkt, cea mai mare bornă din carieră

Mai multe articole despre CFR Cluj:

Contraperformanță fără precedent pentru Dan Petrescu la CFR Cluj » Borna negativă atinsă după egalul cu Sepsi
CFR CLUJ - SEPSI 2-2
Contraperformanță fără precedent pentru Dan Petrescu la CFR Cluj » Borna negativă atinsă după egalul cu Sepsi
Ciprian Deac, tranșant după Sepsi - CFR Cluj: „Dacă suntem obosiţi, să stăm acasă!”
SEPSI - CFR CLUJ 2-2
Ciprian Deac, tranșant după Sepsi - CFR Cluj: „Dacă suntem obosiţi, să stăm acasă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
propaganda
propaganda  •  09 Martie 2023, 01:37

Ceferistii sunt pe alta planeta. Pai daca as face 5, Florinel face 25? Petrila nu se va impune niciodata la nationala, e un jucator cu mari limite. Sincer eu daca as fi fost club din Vest, mai mult de 1 milion nu plateam pe el. Pentru ca efectiv sansele sunt mici sa confirme. Poate ca Fiorentina dupa ce s-au ars cu Ianis, vor jucatori de 17 ani de la Hagi. Si asa se poate. Olaru o sa se vanda pe vreo 6 milioane, Petrila niciodata nici pe 3. Cu evolutiile astea nu vad cine ar da pe el atatia bani din Germania de exemplu.

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  08 Martie 2023, 12:25

Veti vedea ca va fi cel mai bun jucator in Play Off! Bravo Petrila!! Da-le la toti sa inghita ...in sec

parpalache
parpalache  •  08 Martie 2023, 10:22

Pai daca Petrescu il baga doar in... ultimele minute!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close