FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - FCSB 3-1

Cunoaște-l pe adolescentul care a bătut-o pe FCSB » Elev eminent la un liceu de top din oraș: „E mândria școlii” + Cum i-a lăsat mască pe cei de la FRF

Rareș Pop a fost printre remarcații din UTA - FCSB / foto: Alexandra Fechete +13   FOTO
Rareș Pop a fost printre remarcații din UTA - FCSB / foto: Alexandra Fechete

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 07:18 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 12:10

Tânărul mijlocaș de la UTA, Rareș Pop, i-a impresionat pe cei de la Arad și de la FRF fiindcă vrea să se țină și de învățătură pe lângă fotbal. 

Rareș Pop, 17 ani, a impresionat în victoria pe care UTA a repurtat-o duminică împotriva celor de la FCSB, scor 3-1. Pe lângă assist-ul oferit la golul lui Ubbink, tânărul internațional U20 a făcut o repriză secundă remarcabilă. S-a descurcat excelent contra unor adversari mult mai experimentați, Radunovici și Sorescu. 

În afara terenului, puștiul este un elev foarte bun la învățătură. „Mândria școlii, care este una de elită în oraș”, a povestit agentul său, Cătălin Sărmășan, despre elevul de la Matematică-Informatică, din clasa a XI-a a Colegiului Național „Moise Nicoară”.

Rareș, nepotul Bătrânei Doamne
EDITORIAL
Rareș, nepotul Bătrânei Doamne

Elevul Rareș Pop dintr-a XI-a

„Pe mine m-a impresionat un copil, Rareș Pop, care a venit într-o dimineață la Daniel Pancu, selecționerul de la U20. „Nu vă supărați, vreau să vă rog ceva! Puteți să mă învoiți și pe mine câteva ore ca să merg la școală la un curs?”, i-a spus, ușor sfios, lui Pancone. 

„Măi copile, mai întrebi?! Du-te liniștit, te așteaptă fotbalul și după școală”, i-a zis Pancone", a povestit legenda Craiovei Maxima, Silviu Lung senior, antrenor cu portarii la lotul național. Cei de la UTA deja s-au obișnuit cu programul de școală al tinerei speranțe a fotbalului arădean și românesc. Pop a fost convocat la toate naționalele de juniori. 

Cunoaște-l pe adolescentul care a bătut-o pe FCSB » Elev eminent la un liceu de top din oraș: „E mândria școlii” + Cum i-a lăsat mască pe cei de la FRF
Rareș Pop le-a explicat oficialilor de la UTA și de la FRF că pune preț și pe școală: „Educația te ajută în viață, în orice domeniu, inclusiv în sport” / foto: Alexandra Fechete

„Așa cum s-a întâmplat la acel episod de la națională, la fel este și la Arad, la echipa de club. Cere voie să ajungă cu 15-30 de minute mai târziu la antrenamente ca să meargă la ore, dimineața, la liceu. Este un caz atipic de fotbalist”, a mai spus impresarul FIFA Cătălin Sărmășan.

3 goluriși 3 assist-uri în 18 meciuri a adunat Rareș Pop pentru UTA în actuala ediție

VIDEO Faza în urma căreia UTA a deschis scorul cu FCSB, în victoria memorabilă de pe „Francisc Neuman”

Tânărul care i-a uluit pe profesorii de matematică

Un alt tânăr internațional care se ține și de carte pe lângă fotbal este Patrick Gânțe, 19 ani, originar din Oradea. Ajuns până la selecționata U18, atacantul înalt de 1,93 metri este pasionat de matematică și urmează cursurile de la distanță ale unei facultăți.

A ajuns de la Oradea la AS Roma, apoi italienii l-au cedat în Austria, la Hartberg, în prima divizie, iar în această primăvară va evolua pentru Lafnitz, în eșalonul secund. 

„Știu că era un caz excepțional, foarte tare la matematică. Descoperise o formulă matematică, îi uluise pe profesori! Mi-aduc aminte că erau multe facultăți care îl îmbiau să-l „transfere”, a relatat Sărmășan. Presa bihoreană scria anul trecut că Patrick a obținut locul al III-la la Olimpiada de Matematică, faza pe județ.

Citește și alte știri din Superligă: 

ANALIZĂ GSP Alertă la CFR! Jucătorul pe care Varga a cerut 5 milioane de euro, în declin: „La anul va fi rezervă sau va pleca”

Fotbalistul pe care Mihai Stoica îl vrea permanent în teren la FCSB: „Nu are voie să iasă nicio secundă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  08 Martie 2023, 21:31
Postat de legio.sud pe 08 Martie 2023, 13:57

Bă ești prost , ce să facă băă acolo să-l distrugă Dan și neluțu varga ?! Sigur dacă Rotaru plătește suma corectă , copilul are o ascensiune frumoasă la Craiova , ai tu impresia că voi acolo sunteți mai deștepți ?!!

Asta e clar de multa vreme. Daca erati voi sudistii mai isteti de ce nu ati ajuns departe? La voi colcăie corupția in absolut toate paturile sociale, de la corupotie mare la una mica. Iti doresc sa vii doua saptamani in Cluj, in vacanta de vară sau concediu ce ai, sa simti orasul ăsta, să vezi ce oameni locuiesc aici, o atmosfera de Occident. Nu stiu cat ar trebui sa treaca sa aveti si voi asa ceva!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  08 Martie 2023, 16:35
Postat de rav410wrc pe 08 Martie 2023, 14:17

Draga fcsb-ist, Rares Pop a demonstrat ca e deja FOTBALIST, atat in meciul contra FCSB, cat si in intreg sezonul acesta, in care UTA ar fi fost mult mai sus in clasament, fara greselile vadite de arbitraj !! La ora actuala, Rares este cel mai in forma fotbalist roman, la categoria lui de varsta, si peste Oc. Popescu sau C. Petrila, alti doi tineri de perspectiva ... Forza UTA !! Pentru noi doar UTA conteaza !! Respect Gyuszi Balint, pt FOTBAL !!

Trebuie sa fi rupt de lume și fără pic de respect să vorbești de arbitraje după cele două meciuri ale Stelei de la Arad .În primul Cojocaru a eliminat greșit 2 steliști și nu a eliminat 2 arădeni în al doilea meci Chivulete vrea să readucă Kosovo de la Piatra Neamț în actualitate numai până în minutul 25 UTA trebuind să joace fara doi cotonogari.Meciul trecut să i acuzați pe cei de la CFR că v-au rupt cu arbitrii dar acum sa exulti când ați câștigat numai datorită arbitrilor..Și să sabotați VAR și nimeni sa nu spună nimic mic ???

19sevilla86
19sevilla86  •  08 Martie 2023, 16:28
Postat de legio.sud pe 08 Martie 2023, 15:01

Hai mă te ții de Glume ?! Auzi are UTA protecție ?!! Bă tu îți folosești creierul , dacă ai ? Tavi “ clonda” al vostru nu are fizic nici de șahist , omule are 21 de ani , este cu 4 ani mai în vârstă decât copilul ăsta și tu vii și ne spui că l-a intimidat ?! Păi Tavi este speriat uneori și de minge .

hilar baiatul asta de dupa bloc! Nu intelege nimic, nu proceseaza, dar insista sa-si expuna ignoranta prin comentarii in vrac, la kilogram, toate la fel de inepte!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close