OPINII  »  EDITORIAL

Revolta lui Costică-burtică

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 10:27 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 10:31

Costică Budescu s-a gândit că n-ar strica să dea un „kind reminder” presei din România. Șocat probabil de faptul că prin studiourile tv ziariștii și foștii jucători s-au apucat să-i comenteze fizicul rubensian (mai pe înțelesul lui, burta aia de fan al cefei de porc), fostul talentat fotbalist a pus mâna pe telefonul mobil și a făcut pe rețelele de socializare ceea ce, de la o vreme încoace, face și pe terenul de fotbal, adică s-a umplut de ridicol.

Citez din Costică: „Ăștia sunteți voi, niște scursuri ale societății [...] Spor la mâncat Rahat!”. Textul este însoțit de un clip în care Radu Banciu comentează, în stilul caracteristic, soarta tragică a regretatului Bogdan Socol. 

În primul rând, dracă Costică, faci o gravă confuzie. Banciu vorbea despre breasla comentatorilor de fotbal, adică a băieților ălora care stau, se documentează, merg la stadion, își pun căștile pe urechi și se apucă să povestească ceea ce văd într-un meci de fotbal, implicit jocul tău din ultima vreme, pentru care nu s-a inventat indice InStat. 

De tine nu au râs doar comentatorii, au râs deopotrivă moderatorii dar, lucru mai grav, foștii mari jucători. Și când zic mari, nu mă refer la fotbaliști cu goluri marcate din parcările stadioanelor, ci la ăia care au înscris în meciuri cu Anglia de la Cupa Mondială sau pe Old Trafford în partide de Champions League!  

Drama este următoarea. Ai ajuns la 34 de ani și nu mai poți face un schimb de tricouri pe teren fără ca lumea să nu observe că îți bați joc de tine, de colegi și de club. Pentru că fix asta faci! 

Te lauzi că ai avut mereu în suflet Petrolul, că datorezi enorm acestui club și că, spre final de carieră, încerci să dai ceva înapoi fotbalului ploieștean. Și ce îi dai? Nu doar că nu îi dai, ba îi mai și iei. Consumi un salariu prin lipsa ta de profesionalism și îți pui colegii să alerge pentru tine. 

Nici măcar execuțiile nu te mai scot, dovadă că în ultimii trei ani ai marcat un singur gol din acțiune! Unul singur, Costică, și ești mijlocaș ofensiv! Vrei să îți scot cifrele lui Ciprian Deac din ultimii ani? 

Nu o fac din respect pentru superprofesionistul CFR-ului. Ar fi o impietate să-l compar cu tine. Deac este cu trei ani mai în vârstă ca tine și are un abdomen pe care poți spăla rufe. De pe al tău cade și halba de bere!

Revolta lui Costică-burtică
Constantin Budescu, după Petrolul - CSU Craiova 0-1 // foto: captură Orange Sport

Dacă ar fi totuși să recunosc o greșeală a presei, implicit a mea, este tratamentul preferențial pe care ți l-am acordat în toți anii ăștia. Într-o țară tot mai săracă în valori fotbalistice, am ajuns să ne mulțumim cu giumbușlucurile tale și să ne prefacem că ești mai mult decât ai fost vreodată. 

În loc să îl dăm drept exemplu pe Deac, fotbalist mult mai netalentat ca tine, dar care a strâns din dinți, a transpirat și a ajuns să câștige șapte titluri de campion, noi am promovat un delăsător ca tine doar pentru că erai capabil să dai goluri din corner. 

Și noroc că ai ales să pleci în China, că din cauza presiunii presei ăsteia pline de scursuri, ne și trezeam cu tine prin lotul României de la Euro 2016!


Comentarii (68)
MIRCEAVULCANESCU
MIRCEAVULCANESCU  •  11 Martie 2023, 13:21

te-am crezut mai ales dar dai în gropi devenind mai ridicol decit ala care cel putin face bani. a fost deștept și a știut cit poate facind bani. în cele din urma trebuia sa ii trimiți niște duzini de cremvursti sau fripturi la greu. în bășcălie de doreai mișto. altcumva amestecindu-te cu .... devi tot un... ambiții deșarte în loc să-ți vezi de meseria ta. vai de ea țară și de "telectualii " ei.

tristan
tristan  •  10 Martie 2023, 10:24
Postat de flob pe 09 Martie 2023, 11:35

Vai de capul tau de trist. Vrei sa pari intelectual pe aici dar te faci de ras de fiecare dată scriind doar prostii.

Pentru un *** funcțional,Tristan vine de la "trist"...ți am spus că ești praf dar tu nu vrei sa taci...ești tot mai penibil la fiecare replica ..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

inshallah
inshallah  •  09 Martie 2023, 19:29

Respect, Sile! Astept continuarea (dedicata Alibec-ului)

Vezi toate comentariile (68)
Comentează