SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

Naționala României, două meciuri-test înaintea de Cupa Mondială din Franța » Pe cine vor înfrunta „stejarii”

Naționala de Rugby a României va disputa, pe data de 12 august, la Tbilisi, un meci amical împotriva echipei naționale a Georgiei.
Naționala de Rugby a României va disputa, pe data de 12 august, la Tbilisi, un meci amical împotriva echipei naționale a Georgiei.

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 13:54 / Actualizat marti, 14 martie 2023 15:57

Naționala de Rugby a României va disputa, pe data de 12 august, la Tbilisi, un meci-test împotriva echipei naționale a Georgiei. 

„Stejarii” își vor măsura forțele cu naționala gruzină înaintea Cupei Mondiale din Franța, care va fi organizată în perioada 8 septembrie - 28 octombrie, a anunțat Federația Română de Rugby. România face parte din grupa B, alături de Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga. 

Ladislau Boloni critică scandalul de la meciul Sepsi - FCU Craiova: „O porcărie bună pentru extremiști, nu pentru fotbal”
BOLONI LA 70 DE ANI
Ladislau Boloni critică scandalul de la meciul Sepsi - FCU Craiova: „O porcărie bună pentru extremiști, nu pentru fotbal”

De cealaltă parte, Georgia face parte din grupa C, alături de Țara Galilor, Australia, Fiji și Portugalia. 

România, amicale cu Georgia și Italia, înaintea Cupei Mondiale de Rugby 

Pe lângă testul cu naționala Georgiei, România va disputa o partidă și împotriva echipei naționale a Italiei, pe data de 19 august. Locația și ora de începere urmează să fie comunicate ulterior, a mai precizat Federația Română de Rugby. 

Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby: „Avem nevoie de meciuri puternice în care echipa să crească”

Alin Petrache (46 de ani), președintele Federației Române de Rugby, speră că cele două partide amicale vor ajuta naționala României în vederea turneului final din Franța, din toamnă. 

„Avem nevoie de meciuri puternice în care echipa să crească și să concretizeze toată pregătirea intensă care va fi în lunile următoare pentru participarea la Cupa Mondială. 

După Italia, am reușit să avem și acest meci cu Georgia, un meci care, ca întotdeauna, se anunță extrem de puternic. Dincolo de rivalitatea sportivă între cele două echipe este un respect câștigat pe teren de-a lungul anilor, este un fair-play care stă la baza valorilor rugby-ului. 

Ne bucurăm că vom avea acești adversari care ne vor forța să dăm ce e mai bun, să ne depășim limitele pentru a putea merge cât mai bine pregătiți la Cupa Mondială”, a precizat Alin Petrache. 

Programul naționalei României la Cupa Mondială de Rugby din Franța 

România va debuta în grupele Cupei Mondiale din Franța cu Irlanda, pe 9 septembrie, la Bordeaux. Ultimul meci al „stejarilor” din grupe se va juca pe 8 octombrie, la Lille, cu Tonga. Mai jos, programul integral. 

  • România - Irlanda: 9 septembrie, la Bordeaux 
  • România - Africa de Sud: 17 septembrie, la Bordeaux
  • România - Scoția: 30 septembrie, la Lille
  • România - Tonga: 8 octombrie, la Lille

Citește și: 

Doi candidați pentru postul de președinte la Federaţia Română de Haltere

Anglia, eșec rușinos în Six Nations » Cea mai dură înfrângere suferită pe teren propriu în întreaga istorie!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
adrianshow
adrianshow  •  19 Martie 2023, 20:45

Bai ala cu STEAJARII minighinzi daca tot te bagi in seama macar sa ai habar de ce vorbesti .Vezi ca in clasamentul la zi mondial(daca stii ce inseamna) primele 2 locuri sint ocupate de Irlanda si Franta.Iar Romania tocmai a batut pe Spania la ei acasa si a terminat pe 3 competitia asa ca mai usor cu pianul pe scari cind esti in afara problemei

atthur
atthur  •  15 Martie 2023, 09:41

"STEAJARII"???? Poate mini-ghinzile..!!! Când te bate Portugalia și Spania(mai înainte chiar Rusia),când nu mai poți ieși nici pe doi in divizia B din Europa,Europa însăși fiind DEPARTE de "forțele " din cealaltă emisfera (Noua Zeelandă, Africa,Australia) și devi ciuca bătăilor, poate ar trebui un pic de modestie....dar las' că petrache cel incompetent și veșnic "picheteaza " Arcul "primit cadou de la rege.....

archibald
archibald  •  14 Martie 2023, 17:01

Stejarii ăștia au devenit niște sălcii plângătoare!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează