SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

Baschetbalistul de la U Cluj care sâmbătă a vrut să intre cu ranga pe teren a jucat fără probleme în Eurocup

Sursă foto: u-bt.ro
Sursă foto: u-bt.ro

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 11:29 / Actualizat joi, 23 martie 2023 14:19

Karel Guzman (27 de ani), aruncătorul cubanez al campioanei României la baschet masculin, U-BT Cluj, a jucat în meciul pierdut de ardeleni, miercuri seară, împotriva ucrainenilor de la Prometey, scor 87-96, într-o partidă din runda cu numărul 17 din Eurocup. El nu a primit deocamdată vreo interdicție în urma conflictului violent în care a fost implicat săptămâna trecută, la meciul cu CSM Oradea din campionat.

Baschetbalistul din America Centrală a marcat 4 puncte în eșecul lui U-BT Cluj cu Prometey (87-96), a reușit două recuperări și a pasat decisiv în două rânduri. Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Emanuel Cățe, cu 17 puncte. 

„Cine sunteți?” » Noul șef al lui Dinamo, luat tare la GSP Live: „Fugarul pe care l-ați reprezentat va investi la club?”
DINAMO
„Cine sunteți?” » Noul șef al lui Dinamo, luat tare la GSP Live: „Fugarul pe care l-ați reprezentat va investi la club?”

Karel Guzman a jucat în meciul pierdut de U-BT Cluj împotriva lui Prometey, din Eurocup

Karel Guzman a fost implicat săptămâna trecută într-un scandal de proporții, la Oradea, la meciul pierdut de clujeni în fața lui CSM Oradea, scor 74-82, în etapa a 23-a din Divizia Națională. 

Atunci, cubanezul a fost eliminat în sfertul al doilea, pentru comportament nesportiv. Jucătorul clujenilor a sărit la bătaie și, după o dispută cu Nikola Markovic, nu a putut fi oprit de nimeni. Acesta a fost oprit cu greu de către colegi și agenții de pază, iar jandarmii i-au deschis dosar penal.

„Jucătorul, după ce a părăsit suprafața de joc, a avut un comportament violent, ca urmare a unor apostrofări ale suporterilor. A ieșit din sala polivalentă, mergând pe șantierul din apropiere, și a luat o tijă de fier striat cu care a vrut să reintre în sală, moment în care a fost oprit de către un coechipier, iar un agent de pază l-a deposedat de obiectul contondent", a declarat Alina Ștefan, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Bihor, pentru ebihoreanul.ro. 

La o zi după incident, CSM Oradea a publicat o înregistrare cu Karel Guzman. Pe imagini se vede cum jucătorul de la U-BT Cluj iese din sală, ia o tijă de metal și vrea să intre cu ea în sală. Acesta e cu greu oprit de Andrija Stipanovic. 

Cum a reacționat U-BT Cluj 

U-BT Cluj-Napoca a anunțat după acest incident că va deschide o anchetă disciplinară pentru comportamentul lui Guzman. 

 Pe parcursul meciului desfășurat pe terenul echipei CSM Oradea din cadrul ligii naționale de baschet masculin, în sfertul al doilea, la scorul de 35-28, a avut loc un incident în care a fost implicat jucătorul echipei noastre Karel Guzman.

În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar.

În urma unei altercații care a avut loc pe terenul de joc, conflict ce a fost aplanat cu intervenția membrilor staffului echipei noastre și a firmei de securitate, jucătorul Karel Guzman a fost descalificat din joc de către brigada de arbitri. Conform procedurii regulamentare, jucătorul a fost obligat să părăsească terenul de joc.
Din cunoștințele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violență, iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă și bazată pe respect.

Clubul U-Banca Transilvania își afirmă pe această cale poziția clară de condamnare ferma a oricăror acțiuni de violență în sport și vă susține întotdeauna spiritul de competitivitate bazat pe fair-play. În cadrul clubului vă fi deschisă o anchetă disciplinară ca urmare a acestui incident.

- Comunicat U-BT Cluj

+13 FOTO

La rândul său, Karel Guzman și-a expus punctul de vedere prin intermediul unui mesaj postat pe social media, pe InstaStory: „Regret acțiunile mele și vreau să-mi cer scuze clubului, coechipierilor și tuturor care erau acolo. Comportamentul meu a fost inacceptabil. Și înțeleg că nu reflectă valorile echipei noastre ori ale sportului ori ale baschetului. 

Vreau să fiu clar în ceea ce transmit și să afirm că am fost provocat de către adversar și de către un membru al staff-ului lor începând de la încălzire. Ca jucător profesionist de baschet, înțeleg că am responsabilitatea de a-mi menține calmul și de a mă exprima într-un mod cuviincios tot timpul. În această situație, am lăsat să iasă din mine tot ceea ce este mai rău. Am devenit o persoană pe care nu am recunoscut-o. 

Și chiar îmi pare rău de orice daună și dezamăgire pe care am provocat-o. Voi lucra din greu să-mi impun autocontrolul și să devin un jucător mai bun și coechipier. Orice acțiune are consecințe și sunt gata să-mi asum totul. Respect și accept orice acțiune disciplinară pe care clubul o va emite. Încă o dată, îmi cer scuze din suflet celor implicați". 

+13 FOTO

Karel Guzman ar putea fi pedepsit cu închisoarea 

Karel Guzman s-a ales cu dosar penal în urma scandalului în care a fost implicat la Oradea. Surse ale Gazetei Sporturilor au explicat că baschetbalistul cubanez are șanse de a plăti gestul și cu o condamnare la închisoare cu suspendare. Pe lângă acest fapt dosarul jucătorului se află pe masa procurorilor din Oradea și cazul a fost semnalat inclusiv instanțelor din București. 

Sursele GSP.ro spun că fapta lui Karel Guzman poate fi încadrată la tulburarea liniștii publice și la amenințare în cazul în care persoanele cu care a intrat în contact în timpul incidentelor vor alege să depună plângere penală. Aceleași surse au mai precizat că jucătorul ar fi avut un conflict și cu alte persoane din zona cadrelor TV. 

În funcție de eventuale plângeri, Karel Guzman poate primi și o pedeapsă de închisoare cu suspendare, dar cel mai probabil acesta se va alege cu amendă penală și muncă în folosul comunității cu perioadă de probă. 

VIDEO. Scene șocante cu campioana României la baschet: bătaie la CSM Oradea - U-BT Cluj Napoca

Citește și: 

Novak Djokovici, întrebat de jurnaliștii CNN dacă îi pare rău că nu s-a vaccinat

Concluziile lui Xavi Pascual, după înfrângerea severă suferită de Dinamo în Ligă: „A jucat un Porsche cu un Renault. Nu putem concura cu o asemenea echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
martorul
martorul  •  24 Martie 2023, 06:27

Ăsta e nivelul la u Cluj

fibra
fibra  •  23 Martie 2023, 20:23

Dar "valoarea" e "valoare". 4-2-2 e o "performanta" de jucator penibil.

mido_
mido_  •  23 Martie 2023, 15:30

Asta-i primul articol despre baschet aparut in gsp anul asta ?!? :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează