INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ADVERSARI

Îi cer demisia lui Georgy Kondratyev, selecționerul Belarusului, după ce a pierdut în România: „Despre asta când va vorbi?”

Georgy Kondratyev, selecționerul Belarusului. Foto: Captură GSP
Georgy Kondratyev, selecționerul Belarusului. Foto: Captură GSP

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 12:35 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 12:42

A doua înfrângere din tot atâtea jocuri în grupă și seria fără victorie prelungită la 14 partide oficiale îl pun pe Georgy Kondratyev, selecționerul Belarusului, într-o situație delicată. „Am crezut că ne putem lupta cu o astfel de echipă”, scrie presa locală despre duelul cu România.

Georgi Kondratyev este pus sub o tot mai mare presiune de presa din Belarus, după ce naționala pe care o pregătește a cedat și la București, 1-2 cu România, succesiv partidei în care a încasat un 0-5 cu Elveția, la Novi Sad. 

Gigi Becali anunță că azi pune noul antrenor la FCSB: „Cred că el va fi până la urmă, da”
FCSB
Gigi Becali anunță că azi pune noul antrenor la FCSB: „Cred că el va fi până la urmă, da”

Publicația Pressbol îi adresează o serie de întrebări și îi cere printre rânduri să renunțe la postul de selecționer: „În repriza a doua am fost mai buni, dar despre ce ne va vorbi? Despre cât de satisfăcut a fost de dedicarea jucătorilor, încrederea într-un viitor mai bun ori despre demisie, așa cum nu o face niciodată?".

Selecționerul Kondratyev, atacat în propria țară: „Uitându-ne la fomația noastră, ne-am liniștit la loc”

Potrivit sursei amintite, fanii și presa din țară aveau speranțe într-un rezultat pozitiv în fața unui adversar ce nu prezenta jucători cu cărți de vizită deosebite.

„O privire scurtă asupra formulei de start a României nu ne-a făcut să ne îngrijorăm deloc. Un jucător din Ligue 1, altul de la Empoli, trei din Serie B și unul din China, de la Wuhan Three Towns. Restul din campionatul intern. Chiar am crezut că ne putem bate cu o astfel de echipă. Dar, uitându-ne la fomația noastră, ne-am liniștit la loc. Nici stranierii și nici jucătorii autohtoni nu ne-au oferit vreun motiv să avem încredere că putem scoate un rezultat pozitiv”.

Belarus a avut o repriză cu zero șuturi cadrate

Cel mai nemulțumiți au fost ziariștii bieloruși de rezultatul de la pauză și de evoluția „lanternei” grupei în primele 45 de minute.

„Putem vorbi despre faptul că România a avut un 2-0 meritat după repriza întâi, dar la fel de adevărat e că jucătorii noștri n-au putut face din nou nimic. Trei șuturi la poartă și zero cadrate. Statisticile ofensive din prima repriză au fost chiar mai slabe decât cele din partida cu Elveția. Ne-au forțat să apelăm apoi la planul de rezervă, cu atacantul Hvașcinski înlocuit de mijlocașul Iuzepciuk. Cine știe, poate aveam nevoie să apărăm rezultatul. După asta, am început să jucăm mai bine decât adversarii, cel mai probabil deoarece ei nu mai aveau nevoie s-o facă”.

VIDEO. Edi Iordănescu, conferință de presă după meciul câștigat de tricolori cu 2-1 în fața Belarusului: „Ne lipsesc maturitatea și pragmatismul”

Citește și:

Scandal la naționala Italiei! Mancini riscă să fie demis, după ce și-a pus în cap tot vestiarul

Cornel Dinu, furibund după România - Belarus: „E de neacceptat așa ceva!” + Îl acuză pe Edi Iordănescu că joacă teatru și atacă un lider al naționalei

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează