FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

România, în topul celor mai iubite echipe naționale din lume » Pe cine devansăm în clasamentul realizat de Marca

România a reușit două victorii în primele meciuri din preliminariile Euro 2024.
România a reușit două victorii în primele meciuri din preliminariile Euro 2024.

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 18:59 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 21:04

Selecționata Spaniei conduce în sondajul live realizat de cotidianul din Madrid, urmată de Croația, Brazilia, Germania, Uruguay și Portugalia. Naționala noastră se află pe locul 21, înaintea Serbiei, Franței și Turciei.

După ce și-a provocat cititorii la un sondaj pe tema celor mai iubite și celor mai urâte echipe de club din lume, selecționând 28 de nume, între care și Steaua București (clasată pe 21), acum Marca a lansat un altul rezervat echipelor naționale cele mai iubite și cele mai detestate de pe glob, dintr-o listă de 30 aleasă de pe 5 continente (17 din Europa, 5 din America de Sud, 3 din Asia, 3 din Africa și 2 din America de Nord/Centrală).

Ionuț Radu, imaginea zilei pe Instagram după România - Belarus: „Arc peste timp”
ROMÂNIA - BELARUS 2-1
Ionuț Radu, imaginea zilei pe Instagram după România - Belarus: „Arc peste timp”

Oricine participă la sondaj (peste 112.000 de fani până acum) poate da fiecăreia note de la 1 la 10. În acest moment, conduce detașat Spania, recent învinsă de Scoția, cu 7,24, iar podiumul este completat de vicecampioana mondială din 2018, Croația (5,95), și de cvintupla campioană mondială, Brazilia (5,87). 

România are 4,45, fiind situată puțin în spatele Angliei și Elveției, adversara noastră din preliminariile CE 2024, dar peste SUA, Maroc, Serbia, Egipt, Franța, Turcia, Arabia Saudită și Iran.

TOP MARCA 

1Spania7,24*
2Croația 5.95
3Brazilia5,87
4Germania5,62
5Uruguay5,40
20Peru 4,59
21ROMÂNIA4,45 
22SUA4,44
23Maroc4,42
24Serbia4,40
30Iran 3,91

*medie a notelor

Echipele alese pentru sondaj:

  • EUROPA - Spania, Anglia, Germania, Franța, Croația, Elveția, Serbia, Turcia, Țara Galilor, Italia, Portugalia, Danemarca, Țările de Jos, Belgia, Suedia, Norvegia, România; 
  • AMERICA DE SUD - Brazilia, Argentina, Uruguay, Columbia, Peru; 
  • AMERICA DE NORD/CENTRALĂ - SUA, Mexic; 
  • AFRICA - Egipt, Maroc, Senegal; 
  • ASIA - Arabia Saudită, Iran, Japonia.

52este locul ocupat în lume de naționala României în ierarhia FIFA publicată cel mai recent de forul mondial

Citește și alte știri despre naționala României:

Cîrjan lansează acuzații incendiare, după ce a refuzat convocarea: „Nu mai e naționala României, e naționala unor interese. Stoichiță decide schimbările” + Susține că a fost umilit de legenda Craiovei Maxima

Christoph Daum a fost pe Arena Națională la România - Belarus și a vorbit pentru cititorii Gazetei » „Credeam că mai erau superfotbaliști. Nu mai sunt”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează