FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Se formează nucleul naționalei: strategie complet diferită a lui Iordănescu

Se formează nucleul naționalei: strategie complet diferită a lui Iordănescu
Se formează nucleul naționalei: strategie complet diferită a lui Iordănescu

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 19:22 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 20:12

Edi Iordănescu a folosit opt titulari în cele două meciuri cu Andorra și cu Belarus. O strategie complet diferită față de abordarea din Liga Națiunilor, când a schimbat chiar și opt jucători de la un meci la altul

Selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani) a schimbat strategia. N-a mai făcut atât de multe schimbări în echipă de la un meci la altul, așa cum făcuse în campania ratată din Liga Națiunilor.

În primele două meciuri din preliminariile Euro 2024, cu Andorra (2-0) și cu Belarus (2-1), Iordănescu a mizat pe un nucleu de opt titulari: I. Radu, R. Drăguşin, Burcă, R. Marin, N. Stanciu, Moruţan, Alibec și D. Man.

Față de partida din Andorra, în jocul cu Belarus au sărit din schemă Rațiu, Sorescu și D. Olaru și au apărut Manea, Opruț, indisponibil în Andorra din cauza unei entorse la gleznă, respectiv T. Băluță.

"Vom fi mai puternici în iunie"

Căpitanul Nicolae Stanciu crede că revenirile lui Chiricheș, I. Hagi, Mihăilă sau Camora vor face mai puternică naționala la următoarea "dublă", cu Kosovo și Elveția, ambele în deplasare.

"În iunie vrem să arătăm și mai bine atât ca echipă, cât și individual. Se vor reface jucătorii care au fost cu probleme și vom fi mai puternici. 

În iunie sunt meciuri cu Kosovo și Elveția. Dacă vom ieși cu bine din ele, vom lua o opțiune importantă pentru calificare".

Selecționerul nu este pe deplin mulțumit, consideră că echipa încă nu se exprimă așa cum își dorește. "În continuare ne lipsesc maturitatea şi chiar pragmatismul. Trebuie să învăţăm să avem sânge rece, să "omorâm" jocul, pentru că la 3-0 s-ar fi terminat totul", a declarat Iordănescu după victoria cu emoții contra Belarusului, scor 2-1.

Apelul lui Edi

Edi a făcut din nou apel la unitate în jurul echipei naționale. "Echipa îşi doreşte foarte mult şi asta naşte presiune şi mai vine presiune din exterior, dar noi avem drumul nostru, mergem înainte. Ce se întâmpla dacă făceam 1-1 cu Andorra, aşa cum a făcut Kosovo? 

La nivelul la care joacă băieţii din Kosovo au făcut egal. Noi am învins 2-0 şi a fost o dramă. De ce să atragem atâta energie negativă? Băieţii o resimt şi nu este OK. Ce s-ar fi întâmplat dacă noi făceam egal cu Andorra, eram linşaţi? Nu cred că este normal", a concluzionat selecționerul.

Iordănescu cere susținere din partea foștilor internaționali. "Dacă opinia publică îşi doreşte ca România să fie din nou la un turneu final, haide să dăm mai multă căldură! Dacă antrenorul vă spune că au nevoie, hai să dăm! 

Avem nevoie de sprijinul foştilor mari campioni ai României, spun asta pentru că ştiu ce se discută în interior. Dacă vom face asta, ne va fi mai uşor. Dacă nu, ne vom târî spre Europa, dar ne vom târî până vom pune mâna peste linia de final şi vom fi în Germania", a afirmat Iordănescu.

Cred că un lider incontestabil ar trebui să spună așa: «E ceva normal să bați în Moldova, să câștigi în Andorra și cu Belarus. Meciurile importante vor veni. Până acum nu a fost decât ceva normal». Nu să scoți în evidență că legi trei victorii cu Moldova, Andorra și Belarus
Ilie Dumitrescu, analist DigiSport

România - Belarus, „Chefi la cuțite” sau „Survivor România”? » Cum au stat audiențele în seara de marți
România - Belarus 2-1
România - Belarus, „Chefi la cuțite” sau „Survivor România”? » Cum au stat audiențele în seara de marți
6,5% eficacitate pentru naționala României: doar a șasea oară în ultimul deceniu când se întâmplă!
românia
6,5% eficacitate pentru naționala României: doar a șasea oară în ultimul deceniu când se întâmplă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  29 Martie 2023, 22:35

Putine lucruri ma sperie mai mult (la fotbal) ca revenirea lui Chiriches...

Gnm78
Gnm78  •  29 Martie 2023, 21:23

Edi=cel m-ai slab antrenor din istorie la întrecut pe Daum cel m-ai papagal la întrecut pe Rădoi dar aseară a arătat că e și nesimțit și arogant pe lângă *** fugind la vestiare la finalul meciului când jucătorii îl căutau cu privirea și aveau nevoie de felicitările lui de un bravo să simtă că îl au aproape chiar și după un final nereusit .Apoi vi și spui că ești mulțumit că ai luat 3puncte? Păi dacă ești mulțumit de ce nu-i feliciți pe jucători? Du-te tată lasane cu 6 din 6 și lăudate că tu ne-ai calificat dar du-te.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  29 Martie 2023, 21:05

Fara Chiri sau Camora....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează