FOTBAL  »  Superliga  »  ÎNCHISOARE

Justiția din Italia l-a scăpat de închisoare pe Dragoș Săvulescu! Ce s-a întâmplat în cazul fostului acționar de la Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 19:51 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 19:59

Curtea de Apel Napoli (Italia) l-a scăpat pe Dragoș Săvulescu, fostul acționar al lui Dinamo, de închisoare.

  • Dragoș Săvulescu a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu și a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care a prejudiciat statul român cu 112 milioane de euro într-un dosar retrocedărilor de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia.
  • În noiembrie 2020, pedeapsa fostului acționar dinamovist a fost redusă cu trei ani de Ministerul de justiție din Italia, iar Săvulescu ar mai fi avut de ispășit 2 ani, 5 luni și 28 de zile.
  • Ulterior, în decembrie Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la 5 ani și jumătate, iar pe 11 martie Înalta Curte a validat decizia.
  • În septembrie 2021, fostul acționar al lui Dinamo era în vacanță în Grecia alături de iubită, modelul Angela Martini, a fost prins, dar Curtea de Apel din țara balcanică a refuzat extrădarea lui către România, așa că Săvulescu a putut să se întoarcă în Italia.

Libertatea, care citează G4media, explică ce s-a întâmplat în cazul omului de afaceri. Astfel, Curtea de Apel Napoli a schimbat întâi pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în închisoare cu suspendare. Apoi a anulat-o, în baza deciziilor CCR privind prescripția. 

Înalta Curtea de Casație și Justiție a anunțat că nu recunoaște deciziile din Italia, iar fostul acționar de la Dinamo e căutat în continuare, cu mandat european de arestare.

Acesta a cerut la Curtea de Apel București să-i fie anulat mandatul european de arestare și a depus hotărârea Curții de Apel din Napoli. Curtea de Apel București precizat că decizia de condamnare a lui Săvulescu poate fi anulată doar de o instanță din România. 

Fostul acționar de la Dinamo a atacat decizia, iar pe 28 martie 2023, ÎCCJ i-a respins contestația, ca nefondată.

Cum l-a scăpat Curtea de Apel Napoli pe Dragoș Săvulescu

În iulie 2022, Ministerul de Justiţie din Italia a comunicat autorităților române că Săvulescu a început executarea pedepdesei de închisoare cu executare. Ulterior, în octombrie 2022, pedeapsa a fost anulată. 

Curtea de Apel Napoli a decis ridicarea sancțiunilor, bazându-se pe deciziile Curții Constituționale a României referitoare la eliminarea prescripției speciale

„A purces la calcularea termenelor prescripției răspunderii penale în raport cu infracțiunile pentru care Săvulescu Dragoș – Emil a fost condamnat definitiv, prin raportare la termenele generale de prescripție a răspunderii penale prevăzute de legea română, prin reconstituirea dreptului român. 

Pe 5 septembrie 2015, faptele condamnatului erau prescrise”, a fost motivarea judecătorului italian, potrivit Libertatea.

Partenera lui Dragoș Săvulescu ironizează o conspirație în vogă la nivel mondial: „Trăim vremuri interesante”

Angela Martini, partenera fostului finanțator dinamovist Dragoș Săvulescu, a postat recent o serie de imagini spectaculoase într-un halat verde. Fotomodelul a glumit pe seama conspirațiilor apărute la începutul anului în Statele Unite ale Americii.

Mai multe obiective zburătoare au fost doborâte în ultimele zile în SUA și Canada. Angela Martini a speculat teoriile conspirațiilor și a glumit pe seama „omuleților verzi”.

Îmbrăcată cu un palton de culoare verde, a scris pe Instagram: „Interesante știri în ultima vreme despre nave spațiale și extratereștri. Trăim vremuri atât de interesante”. 

+38 FOTO

Citește și:

FCSB a aflat verdictul! Ce a pățit Tavi Popescu după România - Belarus

Viitorul antrenor de la FCSB a sosit în București » E gata să semneze contractul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
istet10
istet10  •  30 Martie 2023, 20:42
Postat de clasicpun pe 29 Martie 2023, 23:55

pai se ascunde in italia. cum am spus,depinde de fiecare cum vede treaba.pentru uni ar fi puscarie sa stea in alt stat pe care sa nu il poata parasi pentru 10 ani,pentru alti ar fi vacanta. depinde.

Nu depinde de cum vede fiecare. Ca atunci chiar nu putem vorbi de justitie. Acel individ estew in Italia un om nu numai liber, dar care nici nu poate fi acuzat de vreo fapta penala. Fapta de care face vorbire justitia din Romania este considerata ca fiind prescrisa, potrivit CCR, nu a unei autoritati italiene.

mal.
mal.  •  30 Martie 2023, 07:26

Din 35 de fotografii atașate articolului despre Dragoș Savulescu… in 33 acesta nici nu apare…

clasicpun
clasicpun  •  29 Martie 2023, 23:55
Postat de istet10 pe 29 Martie 2023, 22:06

Pai asta se ascunde? Nu. In Italia este un om liber si fara pata.

pai se ascunde in italia. cum am spus,depinde de fiecare cum vede treaba.pentru uni ar fi puscarie sa stea in alt stat pe care sa nu il poata parasi pentru 10 ani,pentru alti ar fi vacanta. depinde.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează