INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester United, datorie astronomică! Cât are de plătit șeicul interesat de club

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 12:32 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 15:19

Manchester United a raportat o datorie de 608,75 milioane euro în ultimul trimestru al lui 2022. Cu aproape 70 de milioane mai mare decât în precedentul.

Raportul financiar pe 2022 a dat o lovitură serioasă negocierilor de vânzare a lui Manchester United. Interesat să-l cumpere de la familia Glazer, șeicul Jassim Bin Hamad al-Thani tocmai a aflat că datoria clubului a crescut în ultimul trimestru al anului trecut la 608,75 milioane de euro, de la 542,11 milioane în trimestrul precedent. Altfel spus, încă aproape 70 de milioane la „pasiv".

Soția lui Kevin Prince Boateng atrage toate privirile » E model și maestră Kung fu
METROSPORT
Soția lui Kevin Prince Boateng atrage toate privirile » E model și maestră Kung fu

Nu totul este o veste proastă pentru Manchester United

Potrivit cotidianului The Guardian, de vină ar fi necalificarea pentru Liga Campionilor 2022/2023, precum și perioada de întrerupere a Premier League, pentru disputarea Mondialului din Qatar. Cu toate acestea, nu chiar totul este o veste proastă în ultimul bilanţ al anului trecut.

Conturile lui Manchester United au cunoscut anumite îmbunătățiri față de anii precedenți. Pentru prima dată de la pandemia de COVID-19, multipla campioană a Angliei a anunțat câștiguri nete de 7,16 milioane de euro în lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2022.

De asemenea, veniturile sale comerciale au crescut cu 22,2%, ceea ce înseamnă 16,24 milioane de euro în plus. Totodată, „costurile cu personalul au scăzut cu 23,17 milioane de euro, la 87,8 milioane". Explicații? Participarea în Europa League, a doua competiție a Europei la nivel de club, a însemnat bonusuri mai mici în dreptul fiecăruia.

Și nu în ultimul rând, plecarea mai multor jucători cu salarii mari, în special a lui Cristiano Ronaldo, a contribuit la rându-i, considerabil, la "ușurarea" ștatelor de plată.

795,7 milioanede euro e suma la care e cotat actualul lot al lui Man. United

23 de milioanede euro net anual, cu tot cu bonusuri, câștiga Cristiano Ronaldo la United. A părăsit clubul în noiembrie 2022

Citește și: 

Un fost internațional francez a suferit timp de 3 zile după ce Argentina a devenit campioană mondială: „M-a durut foarte mult”

Un internațional german își joacă viitorul în Bayern - Dortmund! Antrenorul va avea ultimul cuvânt în privința lui

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  31 Martie 2023, 12:51

MA BAG CA FRAIERUL IN SEAMA...DAR ASTFEL DE DATORII NU INSEAMNA MARE LUCRU. DIN CATE AM INTELES ASTFEL DE COMPANII FAC IMPRUMUTURI PE ZECI DE ANI LA BANCI SI PLATESC ANUAL SUME OK. sorry for caps lock

Vezi toate comentariile (1)
Comentează