INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  METROSPORT

GALERIE FOTO Agata Centasso, una dintre vedetele din fotbalul feminin: „Este o prejudecată foarte răspândită”

Agata Centasso. Foto: Instagram +42   FOTO
Agata Centasso. Foto: Instagram

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 13:32 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 13:37

Agata Centasso, 33 de ani, mijlocaș stânga la echipa feminină a celor de la Veneția, din Serie B, a vorbit despre cum este să fie fotbalistă profesionistă într-un sport dominat de bărbați.

Poreclită Beast (n.r.- bestia) pentru jocul agresiv, Agata a ajuns să facă o pasiune pentru sportul-rege datorită tatălui ei, dar și al celor doi frați. Cei patru obișnuiau să joace mult fotbal în copilările. Încurajată de membrii familiei, Agata a simțit că fotbalul de performanță e următorul pas în viața ei.

Agata Centasso. Foto: Instagram
Agata Centasso. Foto: Instagram
Agata Centasso. Foto: Instagram
Agata Centasso. Foto: Instagram
+38 FOTO

Agata Centasso: „Ideea că fotbalul este un sport pentru bărbați este o prejudecată foarte răspândită”

„Din păcate, ideea că fotbalul este un sport pentru barbați este o prejudecată foarte răspândită. Pentru a înțelege pe deplin fotbalul feminin ar trebui să ai o experiență directă în această lume. Și eu am fost uimită. Dintr-o dată am devenit parte a unui grup puternic, pregătit la nivel tehnic și fizic, în creștere în multe aspecte”, a spus frumoasa Agata într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

Întrebată dacă social media a contribuit la dezvoltarea fotbalului feminin, Agata a răspuns: „A fost fundamental. Amintiți-vă că boom-ul în sportul nostru a venit în vara anului 2019, datorită faptului că Italia a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Franța. De acolo s-a înregistrat o creștere enormă și datorită unor platforme precum Instagram, care oferă vizibilitate și apropie oamenii. Apoi, bineînțeles, trebuie să le exploatezi în mod corect pentru a câștiga credibilitate”.

Agata Centasso, considerată „cea mai frumoasă fotbalistă din Italia”

Mai multe publicaţii italiene i-au atribuit apelativul de „cea mai frumoasă fotbalistă din Italia”, unul pe care Agata îl acceptă și se mândrește cu el. „Mi-au plăcut articolele care m-au numit cea mai frumoasă fotbalistă sau una dintre cele mai frumoase fotbaliste. Mă bucură să aud că sunt frumoasă”. Una dintre dorințele ei este să evolueze împreună cu croata Ana Maria Markovic, o altă frumuseţe din fotbalul feminin.

În comparație cu Agata, Ana Maria Markovic dezvăluie că această etichetă are și dezavantaje. „În unele articole am fost descrisă drept cea mai sexy fotbalistă. Asta nu mi-a plăcut. După asta, multe persoane mi-au scris, pretinzând că sunt antrenori, dar am simțit exact ce vor de la mine. Nu m-au văzut vreodată jucând, se uită doar la aspectul meu. Mi se pare un mare păcat”.

Agata Centasso, una dintre vedetele din fotbalul feminin: „Este o prejudecată foarte răspândită”
Ana Maria Markovic, Foto: Instagram @anamxrkovic

Citește și:

Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Bellucci. A cucerit-o cu un tablou de Grigorescu”

Răbufnirea ZGUDUITOARE a soției lui Dani Alves: „M-a înșelat cât timp mama era pe moarte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
masacrer
masacrer  •  31 Martie 2023, 14:22

Deosebirea este ca fotbalistii profestionisti nu se dezbraca pentru a impresiona femeile. Pe cand femeile continua sa se objectivizeze singure: cum prind ocazia sa capete ceva foloase, cum isi dau jos hainele.

leu.mr
leu.mr  •  31 Martie 2023, 14:23

E realitatea, nu e prejudecata !

radudavidescu
radudavidescu  •  31 Martie 2023, 14:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează