FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB

De ce se teme FCSB de Radu Petrescu? La precedenta finală pentru titlu, a arbitrat pro-Farul și a decis campionatul în favoarea lui Hagi

Radu Petrescu, la meciul de titlu
Radu Petrescu, la meciul de titlu

Articol de , - Publicat joi, 18 mai 2023 17:43 / Actualizat joi, 18 mai 2023 17:50

GSP a anunțat în exclusivitate numele arbitrului pe care Kyros Vassaras l-a ales pentru confruntarea dintre Farul și FCSB. Aflat în imposibilitatea de a apela la cuplul Kovacs „central” - Hațegan VAR, din cauza relației reci dintre cei doi, grecul din fruntea CCA s-a reorientat, n-a dorit să renunțe la Hațegan ca arbitru video și atunci s-a oprit la soluția Radu Petrescu.

În acest sezon, GSP l-a catalogat ca arbitru de casă al FCSB-ului pe „centralul” bucureștean. Motivul? A avut doar erori pro FCSB. În meciul cu CSU Craiova, din Bănie, Petrescu a refuzat un penalty gazdelor, la 0-0, după care a inventat un 11 metri pentru bucureșteni, din care s-a făcut 1-1, însă Craiova s-a impus la final. 

Andrea Compagno, despre transferul în Serie A: „E visul meu”
FCSB
Andrea Compagno, despre transferul în Serie A: „E visul meu”

Apoi, în meciul Voluntari - FCSB 1-2 a produs un imens scandal, după ce nu l-a eliminat pe Edjouma, pentru un atac criminal, cu crampoanele pe față, asupra lui Armaș.

De ce se teme FCSB de Radu Petrescu?

În ciuda unui sezon în care nu doar că n-are motive să se plângă, dar chiar a avut un aliat în Radu Petrescu, FCSB primește cu teamă delegarea acestuia. Iar frica e provocată de un episod care e extrem de relevant în contextul actualului duel, de duminică seara, de la Ovidiu.

În returul play-off-ului sezonului 2016-2017, tot FCSB și Viitorul, așa se numea clubul lui Hagi la acea vreme, se aflau în lupta pentru titlu. Urma etapa a 7-a, cu meci direct pe Arena Națională. Înaintea confruntării, FCSB avea un avans de 3 puncte și, ca și acum, era dezavantajată în caz de egalitate de puncte la finalul campionatului. Vassaras l-a ales pe Radu Petrescu pentru a oficia la acel joc.

Prestația lui a fost una dezamăgitoare. A făcut două erori grave și ambele în defavoarea roș-albaștrilor:

  1. N-a acordat penalty, în debutul meciului, la o fază la care Momcilovici a fost faultat în suprafața de pedeapsă a constănțenilor
  2. N-a acordat penalty, tot la scorul de 0-0, după un moment în care Țâru l-a faultat în propriul careu pe Alibec, Denis fiind la acea oră fotbalistul roș-albaștrilor

4a fost nota pe care Radu Petrescu a primit-o din partea Gazetei Sporturilor pentru prestația de la FCSB - Farul 1-1, ceea ce înseamnă că a arbitrat foarte slab

Meciul s-a terminat remiză, 1-1, cu goluri marcate de Pintilii și Țucudean. Dacă s-ar fi impus FCSB, s-ar fi desprins la 6 puncte în fruntea clasamentului. Și-ar fi permis în ultimele 3 etape chiar și un eșec și o remiză și tot ar fi rămas la mâna ei.

Farul, campioană cu largul concurs al lui Radu Petrescu

În schimb, în urma egalului, Farul a rămas doar la 3 puncte în spate, iar în runda următoare a egalat-o pe FCSB. Farul a trecut de Astra, scor 3-2, în timp ce FCSB a pierdut cu Dinamo, scor 1-2. În penultima etapă, trupa lui Hagi a beneficiat de non-combatul Universității Craiova, care a jucat cu juniorii pentru a facilita succesul Farului. 

Ambele echipe au câștigat tot până la final, dar la egalitate de puncte, campioană a devenit echipa lui Hagi, datorită meciurilor directe din sezonul regulat, acela fiind criteriul de departajare în acel sezon.

Reghe a atacat dur: „Cel mai penibil arbitraj”

La Viitorul, antrenor era tot Gică Hagi, în vreme ce la FCSB pe bancă stătea Laurențiu Reghecampf. La finalul partidei, acesta din urmă a avut un discurs vehement în direcția lui Radu Petrescu. 

„Cel mai penibil în această seară a fost arbitrajul. Am avut două penalty-uri în prima repriză, nu am primit niciunul. După părerea mea, ar trebui aduși arbitri străini", a declarat atunci Reghe. 

În etapa următoare, la derby-ul cu Dinamo, "central" a fost Ovidiu Hațegan, care a acordat două penalty-uri în favoarea roș-albilor, ambele transformate de Hanca, însă deciziile arbitrului au fost corecte, motiv pentru care a fost notat cu 8 de Gazeta Sporturilor.

2012e anul în care Radu Petrescu a devenit arbitru FIFA

FCSB cu Radu Petrescu în actualul campionat

Partida Nota GSP
CSU Craiova - FCSB 2-13
FCU Craiova - FCSB 0-27
Voluntari - FCSB 1-24
CFR Cluj - FCSB 1-17

Farul cu Radu Petrescu în actualul campionat

PartidaNota
CFR - Farul 1-35
Sepsi - Farul 1-17

Radu Petrescu are probleme de comportament, care sunt dubioase. N-ai cum să-l dai pe Radu Petrescu! Dacă îl delegi pe el, înseamnă că e o problemă care n-are nicio legătură cu noțiunea de moralitate și o echitate perfectă pe care trebuie să o asiguri. Să fim serioși
- Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA

VIDEO. Florin Răducioiu, despre duelul Farul - FCSB: „Hagi a găsit mereu soluții pentru a-l înlocui pe Alibec”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Marius Croitoru revine! Negocieri aproape finalizate

Câți bani îi cere Alexandru Ciucu lui Gigi Becali pentru un trening: „A fost ideea lui. Am ajuns la Palat și...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  22 Mai 2023, 19:52
Postat de Budrix69 pe 22 Mai 2023, 12:34

***

Gata mah ai facut 6 9 cu randoom??÷)))))

Budrix69
Budrix69  •  22 Mai 2023, 12:34
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 19 Mai 2023, 18:33

Cat de prost sa fii sa-ti pui nume 69 =))) poti faci in 69 cu randoom??

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

retribution
retribution  •  21 Mai 2023, 14:53
Postat de magic4ever pe 18 Mai 2023, 23:35

Vezi intrarea de K1 a lui Edjouma din meciul cu Voluntari unde a arbitrat Radu Petrescu si o sa vezi in ce hal a tras cu FCSB...toata lumea din fotbal a zis ca nu ai cum sa nu dai rosu la o asemenea faza si minim 3-4 etape de suspedare!

bah ***,era minutul 85 si aveam 2-0 si daca lua rosu,tot aia era. cand s-a dat ultima data mai mult de o etapa ,maxim 2 de suspendare in liga 1? ce 3-4 visezi?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează