FOTBAL  »  LIGA 2  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „La pauză, din 10 minute, timp de 9 și ceva ne-a acuzat că suntem blatiști!” » Dezvăluirile unui ex-dinamovist despre scandalul cu fostul antrenor

Articol de , - Publicat sambata, 20 mai 2023 08:48 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 09:49

Fost fotbalist la Dinamo, Srdjan Luchin a vorbit la GSP LIVE despre un episod tensionat petrecut în vestiarul „câinilor”.

În mai 2012, Dinamo, antrenată atunci de Dario Bonetti, pierdea cu CFR Cluj, 0-1, pregătită de Ioan Andone, grație unui gol marcat în minutul 90 de Pantelis Kapetanos. Înainte de acel meci, dar și în pauză, tehnicianul italian, aflat la primul mandat la Dinamo, și-a acuzat elevii de blat.

Iar Srdjan Luchin a povestit ce s-a întâmplat la pauza meciului, când Bonetti a țipat la jucători în vestiar.

Luchin, interviu spumos în direct: „Di Maria părea un hoț de buzunare din piață. Strâmb, picioare subțiri, dar nu m-am putut atinge de el. M-a întors pe toată părțile!”
GSP LIVE
Luchin, interviu spumos în direct: „Di Maria părea un hoț de buzunare din piață. Strâmb, picioare subțiri, dar nu m-am putut atinge de el. M-a întors pe toată părțile!”

Srdjan Luchin, detalii despre acuzațiile lui Dario Bonetti din Dinamo – CFR Cluj

- Nu toate au fost, însă, roz la Dinamo. La finalul unui meci cu CFR ai spus la declarații că ați fost acuzați în vestiar că ați blătuit meciul. Ce s-a întâmplat în realitate?
- M-am întâlnit ulterior cu domnul Dario Bonetti și am râs. A fost o ieșire nervoasă din partea mea. Dar la pauză, din zece minute, timp de nouă minute și ceva ne-a acuzat că suntem blatiști, că vindem meciul. Era prima dată când mi s-a întâmplat asta. Vorbea în engleză amestecată cu italiană, aveam traducător.

- Se uita la cineva anume?
- Vorbea la modul general, dar în nebunia aia probabil că se uita…eu pe urma am aflat cam la cine bătea apropouri. În fine. Fiind un lider în vestiar, am avut o reacție poate nepotrivită.

- La pauză, în timp ce vă acuza a încercat vreunul dintre voi să replice?
- Nu, nimeni nu a avut nicio replică. El a trântit lucruri pe acolo. În noaptea aia, au venit telefoanele de la domnul Badea, de la domnul Borcea. Încercau să găsească o cale de împăcare. A fost vreo lună în care Bonetti nu m-a mai băgat în echipă, am avut o răceală. Apoi, am revenit la sentimente mai bune. A fost un tip care a avut un impact pozitiv asupra mea. Noi eram obișnuiți cu tipul de antrenor comunist, te simțeai urmărit cu lupa și în teren și în afară. El era foarte relaxat, chestia asta m-a ajutat și mi-a dat altă viziune asupra fotbalului.

Echipele de start din Dinamo – CFR Cluj 0-1

Dinamo: Naumovski - Nica, Luchin, Dr. Grigore, Muşat - Curtean, D. Kone, Pulhac - Dănciulescu, M. Niculae, Alexe
Rezerve: Bălgrădean, Ţucudean, Strătilă, Tameş, Bucşă, Niţu, C. Matei

CFR Cluj: Beto - Lionn, Cadu, Maftei, Camora - Peralta, B. Sare, Nicoară - Sougou, Ronny, Vranjes
Rezerve: Stăncioiu, G. Mureşan, Kapetanos, Panin, Piccolo, Bastos, L. Ganea

„La pauză, din 10 minute, timp de 9 și ceva ne-a acuzat că suntem blatiști!” » Dezvăluirile unui ex-dinamovist despre scandalul cu fostul antrenor

Ce a spus Bonetti după meci

„Sunt dezamăgit de cum au jucat băieţii în prima repriză. Am pierdut pentru că nu avem concentrare, asta s-a întâmplat şi cu Universitatea Cluj. Din păcate, nu mai pot intra eu să joc. Consider că trebuie o reconstrucţie la echipă, dar clubul trebuie să se gândească la asta, nu eu! Eu îmi fac temele şi încerc să-mi fac treaba cu jucătorii pe care îi am. 

Din iarnă am simţit că nu mai putem lua titlul pentru că nu avem niciun sprijin din nicio parte. Noi suntem principalii vinovaţi, dar nici nu am avut parte de susţinere”, spunea Bonetti.

Culisele acelui meci

După meci, Gazeta Sporturilor prezenta cum s-au desfășurat atunci evenimentele înainte și la pauza partidei.

  • Imediat după partida cu Universitatea Cluj, Cosmin Moţi şi Adrian Scarlatache, care au luat câte un „galben" şi au fost suspendaţi cu CFR pentru cumul de cartonașe, au fost acuzaţi de Bonetti că au făcut-o intenţionat pentru a nu juca împotriva lui Ioan Andone!
  • La fiecare antrenament din zilele premergătoare meciului cu CFR, Bonetti a fost suspicios, bănuind că unii dintre jucători nu-şi vor apăra corect şansele. A rotit tot lotul, a adus mulţi fotbalişti de la echipa secundă şi a făcut diverse schimbări. „A vrut să-i ameţească şi a anunţat primul «11» abia în ziua partidei, întrucât îi era frică să nu-i transmită cineva echipa lui Andone", explică jucătorii.
  • Auzind că Bălgrădean este „copilul de suflet" al lui Andone, Dario Bonetti a luat decizia, în ziua partidei, de a-l titulariza pe Kristijan Naumovski, fără vreun minut în Liga 1 în acest sezon. La pauza partidei cu CFR, italianul a intrat în vestiar şi a strigat din nou către jucători că nu vor să joace. L-a bănuit şi pe Ionel Dănciulescu de noncombat, aşa că l-a schimbat cu Ţucudean.
„La pauză, din 10 minute, timp de 9 și ceva ne-a acuzat că suntem blatiști!” » Dezvăluirile unui ex-dinamovist despre scandalul cu fostul antrenor

Ionel Dănciulescu: „Bonetti ne-a acuzat toată săptămâna”

Ulterior, Ionel Dănciulescu vorbea pentru Gazeta Sporturilor despre cele întâmplate în vestiar. 

„Am fost acuzaţi că nu vrem să jucăm şi că suntem blat! Cum cine? Păi, cu cine stăm noi în vestiar? Nu cu antrenorul? E simplu, Bonetti ne-a tot repetat zilele astea «Ori nu vreţi să jucaţi, ori sunteţi blat!». A fost şi în ziua dinaintea partidei o discuţie. E cea mai neagră zi din viaţa mea, niciodată nu am făcut aşa ceva. Mă retrag din fotbal şi nu mai auziţi niciodată de mine dacă iese cineva şi spune că am făcut ceva necurat!

Moţi şi Scarlatache au fost acuzaţi că au luat cartonaşe să stea cu CFR Cluj. Aşteptam şi noi să ne ia cineva apărarea, să spună nişte lucruri normale şi adevărate. Eu am fost titular şi mi-au spus colegii de pe bancă că Bonetti voia să mă schimbe încă din minutul 10”, spunea Danciu-gol.

Citește și: 

Legenda alb-roșiilor, mesaj ferm înainte de meciul anului pentru „câini”: „Dinamo merită să fie echipa care merge direct în Liga 1”

Anunț de ultimă oră în play-off-ul din Liga 2: n-a luat licența pentru Superliga! Ce se întâmplă în lupta pentru promovare

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
creeperno807
creeperno807  •  20 Mai 2023, 22:38

Cu strainii faci perfomanta!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Mai 2023, 14:03
Postat de temujin pe 20 Mai 2023, 12:46

2012...Doar doi români în echipa de start a CFR-ului. CFR Cluj: Beto - Lionn, Cadu, Maftei, Camora - Peralta, B. Sare, Nicoară - Sougou, Ronny, Vranjes

În schimb, la Dinamo erau doar doi străini.

temujin
temujin  •  20 Mai 2023, 12:46

2012...Doar doi români în echipa de start a CFR-ului. CFR Cluj: Beto - Lionn, Cadu, Maftei, Camora - Peralta, B. Sare, Nicoară - Sougou, Ronny, Vranjes

Vezi toate comentariile (3)
Comentează