INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Bayern e campioană, dar șefii se răfuiesc: „El e principalul vinovat!” » Pleacă și Thomas Tuchel?!

Uli Hoeness și Oliver Kahn. Foto: Imago Images
Uli Hoeness și Oliver Kahn. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 11:44 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 12:44

Al 11-lea titlu consecutiv n-a rezolvat toate problemele lui Bayern. Lui Oliver Kahn, demis din funcția de director executiv, i s-a interzis participarea la sărbătoarea echipei, iar fratele acestuia, Axel, l-a atacat pe președintele de onoare Uli Hoeness. Dietmar Hamann, fost internațonal, a criticat momentul ales pentru anunț și speculează că antrenorul Thomas Tuchel ar putea pleca din proprie inițiativă.

Bayern și-a adjudecat, cu mare noroc, al 11-lea titlu consecutiv și al 33-lea din istoria clubului. Însă în club, atmosfera este incendiară. Imediat după ultimul fluier al sezonului 2022/2023, sâmbătă, s-au anunțat primele „execuții”.

Directorul executiv Oliver Kahn și managerul Hasan Salihamidzic și-au pierdut posturile, plătind în primul rând pentru înlocuirea antrenorului Julian Nagelsmann cu Thomas Tuchel într-un moment total nepotrivit al sezonului, în martie, după un 1-2 la Leverkusen.

INTERVIU. Marcel Răducanu, după ultima etapă din Bundesliga: „Bayern înseamnă și valoare, și noroc. Bulan, cum mai spunem noi, fotbaliștii. Cred că Dumnezeu e fan Bayern”
BAYERN MUNCHEN, CAMPIOANĂ ÎN BUNDESLIGA
INTERVIU. Marcel Răducanu, după ultima etapă din Bundesliga: „Bayern înseamnă și valoare, și noroc. Bulan, cum mai spunem noi, fotbaliștii. Cred că Dumnezeu e fan Bayern”

Dietmar Hamann: „Este o obrăznicie. Incalificabil!”

Așteptatul „șoc pozitiv” nu s-a produs, au urmat eliminarea din Cupa Germaniei și din Liga Campionilor, iar titlul a fost mai degrabă un cadou de la Borussia Dortmund, incapabilă să câștige în ultima etapă, acasă, în fața unei echipe de mijlocul clasamentului, Mainz 05.

Oficializarea demiterii lui Kahn și a lui Salihamidzic chiar la finalul partidei câștigate de Bayern la Koln (2-1) a fost dur criticată de fostul internațional german Dietmar Hamann: „Este lipsă de respect. Kahn și Salihamidzic nu meritau așa ceva. Poți să gândești orice despre munca lor, dar vorbim despre doi foști jucători merituoși. Este nedemn de FC Bayern. Nu contează cine preia conducerea executivă. Aceia trebuie să aibă grijă să nu se ajungă la o divizare și apoi la destrămare. Ceea ce au făcut azi, cu acest comunicat, este o obrăznicie. Incalificabil!”.

Oliver Kahn: „Cea mai urâtă zi din viața mea”

Ulterior, Kahn a dezvăluit pe Twitter că Bayern i-a interzis participarea la sărbătoarea titlului. „A fost cea mai urâtă zi din viața mea”, a scris fostul internațional. 

Iar fratele său, Axel, comentând postarea unui suporter, l-a arătat cu degetul pe fostul președinte al clubului, Uli Hoeness, acum președinte de onoare: „Deciziile sunt susținute cel mai adesea cu argumente. În acest caz, există. Cu toate astea, trebuie neapărat să-l puneți în discuție și pe acela responsabil în cele din urmă pentru ele. Uli Hoeness i-a adus și i-a instalat în funcții. Iar stilul lipsit de respect, dezgustător și laș nu este nimic nou la FC Bayern Munchen”.

Hamann, și el un fost jucător al lui Bayern, suspectează mai nou că Tuchel ar putea arunca și el mănușa: „Când oamenii sunt tratați așa, trebuie să te întrebi: vrei să mai lucrezi pentru acest club? Nu cred că este exclus ca, în curând, Tuchel să plece și el, din proprie inițiativă”.

Bayern e campioană, dar șefii se răfuiesc: „El e principalul vinovat!” » Pleacă și Thomas Tuchel?!
Uli Hoeness, fostul președinte al lui Bayern, acum președinte de onoare al clubului. Foto: Imago Images

VIDEO. Bayern e din nou campioană, după o etapă incredibilă

Citește și:

Cine e Luton Town? 10 lucruri despre nou-promovata care a uimit Anglia

Haaland a mai luat două trofee » Al treilea din istoria Premier League care reușește asta

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează