INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Ștefan Radu, discurs printre lacrimi și aplauze la ultima apariție pe „Olimpico”: „Mi-ați permis să-mi îndeplinesc visul. Vă mulțumesc!”

Ștefan Radu, în stânga // sursă foto: Imago Images +37   FOTO
Ștefan Radu, în stânga // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 22:05 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 22:36

Ștefan Radu (36 de ani) a fost autorul unui discurs emoționant, printre lacrimi, la finalul partidei Lazio - Cremonese 3-2, ultima pentru el pe „Olimpico” în calitate de fotbalist.

Ștefan Radu a apărut astăzi pe „Olimpico” pentru ultima oară ca fotbalist. Se va retrage la finalul acestei stagiuni, în care Lazio mai are de jucat doar cu Empoli, în deplasare.

La finalul partidei în care a jucat 6 minute, fundașul stânga român a fost aruncat pe brațe de colegi, iar la scurt timp distanță a revenit pe gazon alături de soție și copii. După ce a primit o plachetă specială, Radu a ținut un discurs emoționant, printre lacrimi și aplauzele suflării biancoceleste.

Ștefan Radu, cinând alături de prieteni la Munchen / Sursă foto: Instagram@ Robert Văduva
Ștefan Radu, pe aeroport, la plecarea spre Germania / Sursă foto: Instagram
+33 FOTO

Ștefan Radu, discurs emoționant la final de carieră

„Am atât de multe emoții. Pe teren e mult mai ușor decât în postura asta. Din păcate, am ajuns la final, dar mi-am îndeplinit visul. Am petrecut mai mult de 15 ani alături de voi, când am intrat pe teren am avut același spirit ca voi, sufletul unui fan al lui Lazio.

Cu acest tricou mi-am trăit viața de fotbalist, în acest stadion am experimentat momente unice, zile dificile și momente speciale.

Lazio este o familie, acest stadion este casa mea. Vă mulțumesc pentru că nu m-am simțit niciodată singur. Sunt sigur că atașamentul meu față de culorile biancoceleste nu se va sfârși niciodată, îmi va oferi puterea să-mi continui viața cu aceeași determinare pe care am avut-o pe teren”, a transmis Radu, citat de SportPress24.

Ștefan Radu: „Mi-am realizat visul: am spus adio fotbalului purtând tricoul lui Lazio”

„Le mulțumesc președintelui și clubului pentru că mi-au permis să-mi realizez visul de a spune adio fotbalului purtând acest tricou. Aici am crescut ca om și ca fotbalist.

Le mulțumesc soției și copiilor mei pentru că nu mi-au lipsit niciodată sprijinul și iubirea lor. Le mulțumesc tuturor coechipierilor, au recunoscut rolul meu important pe teren și în vestiar, ceea ce reprezintă o mare responsabilitate pentru mine.

Când am purtat tricoul biancocelest, am făcut-o cu tot sufletul și pasiunea. Știu ce înseamnă să fiu unul dintre voi, știu ce însemnă să aparțin acestei mari familii și să mă alături ei pe vecie. Poți înceta să joci fotbal, dar nu poți înceta să faci parte din Lazio. Vă mulțumesc tuturor și vă iubesc”, a completat Radu.

Ștefan Radu a intrat irevocabil în istoria lui Lazio. Este fotbalistul cu cele mai multe meciuri din istoria lui Lazio în toate competițiile (427), peste fostul căpitan lazial Giuseppe Favalli (401). Totodată, jucătorul cu cele mai multe partide în Serie A pentru Lazio, 349, peste Aldo Puccinelli (319), cel care deținea recordul din 1955.

Ștefan Radu, cinând alături de prieteni la Munchen / Sursă foto: Instagram@ Robert Văduva
Ștefan Radu, pe aeroport, la plecarea spre Germania / Sursă foto: Instagram
+33 FOTO

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Filmare șocantă » Internaționalul olandez a amintit de MM: pumn violent aplicat unui suporter

Situație inedită în Premier League » Meciul în urma căruia TOȚI au câștigat la pariuri, indiferent de ce semn au jucat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
mauru007
mauru007  •  29 Mai 2023, 20:47
Postat de catalincj pe 29 Mai 2023, 08:45

6! 3 cupe ale Italiei si 3 supercupe.

Egal cu zero. Cupa Pacii si Cupa Prieteniei. Campionate cate are? Trofee Europene? E chipa de pluton la fel ca el.

plc2k5
plc2k5  •  29 Mai 2023, 11:16

Sa fie sanatos ! Din pacate pentru Romania el nu inseamna nimic. Nu a facut nimic pentru nimeni.... doar pentru el si familia lui. Refuzind nationala, nu cred ca vreun cetatean al acestei tari ii datoreaza altceva decit indiferenta....

zalmolxis
zalmolxis  •  29 Mai 2023, 09:44
Postat de ovis pe 29 Mai 2023, 08:29

Omul asta,un fotbalist de altfel bun,nu a inteles nimic din fotbal,din pacate pentru el.Prezenta lui la Nationala,nu ar fi adus vreo schimbare majora in jocul echipei,prin prisma postului pe care a jucat,dar beneficiile ar fi fost mult mai mari pentru el,din toate punctele de vedere. Sunt jucatori infinit mai mari ca el,avand nationale minuscule,pentru care a iti reprezenta tara,este o mandrie mult mai mare decat a juca la Manchester United,Inter,Bayern,etc.

Da , dar acolo nu se umbla cu *** vopsita ca la FRF . Sa scarbit omul de atatia *** si ***. El sa traga la caruta ca unul ca Gino Iorgulescu sa ii ***? Si asta ii doar un exemplu. Nici nu mai vorbesc de Sandu , Dragomir, Stochita, Burleanu, etc ,etc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează