INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAPOLI

Aurelio De Laurentiis confirmă ruptura de la Napoli: „Luciano Spalletti este un om liber!”. Ce i-ar fi cerut

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2023 15:57 / Actualizat luni, 29 mai 2023 15:58

Președintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, a anunțat că trebuie să-și găsească un alt antrenor, după ce Luciano Spalletti a refuzat prelungirea acordului: „Îi voi mulțumi mereu, însă când un antrenor îți spune că s-a încheiat un ciclu al vieții sale, nu poți decât să-i accepți dorința”.

După mai multe săptămâni de zvonuri și discuții, a devenit oficială despărțirea dintre Napoli și Luciano Spalletti. Antrenorul ce a adus titlul în orașul de lângă Vezuviu după 33 de ani de așteptare nu va mai pregăti campioana Italiei. 

După două sezoane pe banca echipei azzurra, tehnicianul de 64 de ani ia o pauză, refuzând să-și prelungească înțelegerea până în 2024, așa cum dorea conducerea clubului. A confirmat știrea chiar președintele Aurelio De Laurentiis, în cadrul apariției de la emisiunea „Che tempo che fa" difuzată ieri pe Rai 3.

Un jucător de națională a fost pus pe lista de transferuri după ce a făcut sex pe teren cu un model Playboy: „A fost obraznic”
CROAȚIA
Un jucător de națională a fost pus pe lista de transferuri după ce a făcut sex pe teren cu un model Playboy: „A fost obraznic”

Aurelio De Laurentiis: „Trebuie să fii generos în viață"

„Spalletti este un om liber. După 50 de ani de cinema, când cineva vine la tine și-ți spune «practic am făcut tot ce am putut și un ciclu s-a încheiat. Mi-aș dori un an sabatic, deși știu că mai am unul pe contract», nu pot decât să-i multumesc. Trebuie să fii mereu generos în viață. El mi-a oferit, eu îi sunt recunoscător și e drept să facă ce vrea, îi doresc tot binele. din lume", a dezvăluit Aurelio De Laurentiis.

AdL: „Spalletti a știut să-i antreneze”

Proprietarul lui Napoli a rememorat și obiectivul pe care și l-a propus la începutul sezonului: 

„Când am dat drumul atâtor jucători importanți, pentru că pentru mine ei își încheiaseră ciclul, jurnaliştii, care sunt provocatori, m-au întrebat ce am de gând să fac. Și le-am răspuns că poate aș câștiga lo scudetto. Spalletti s-a uitat și el la mine consternat, el habar nu avea probabil pe cine cumpărasem. A fost foarte bun la antrenarea lor. Tehnicienii sunt împărțiți între cei ce vor să facă mercato și cei care antrenează, el e unul care antrenează. I-am pus la dispoziție un material excelent, pe care l-a putut conduce. Am o relație minunată cu jucătorii".

Napoli îl așteaptă pe Luis Enrique

Știind că va rămâne fără antrenor, De Laurentiis a abordat deja mai multe piste, însă primul de la care așteaptă răspuns e Luis Enrique. Fostul selecționer al Spaniei, liber de acord de aproape șase luni, a avut primele contacte cu Napoli și a aflat de la proprietar condițiile pentru continuarea proiectului, început de Spalletti. 

„Napoli schimbă pagina!", a titrat azi Gazzetta dello Sport, care susține că Lucho ar fi favoritul de AdL. Doar dacă spaniolul refuză ar urma să fie luate în calcul celelalte nume, Benitez, De Zerbi, Gasperini sau Italiano.

În 2004, când am cumpărat Napoli, nu știam nimic despre fotbal. Cinematograful este atât de complex, încât credeam că fotbalul nu poate fi la fel. În copilărie am jucat baschet, familia mea e napolitană și, deci, echipa noastră de fotbal a fost Napoli. Când am descoperit că clubul a dat faliment, am cumpărat acea bucată de hârtie cu 32 de milioane 
- Aurelio De Laurentiis, președinte Napoli

Citește și: 

Imaginile weekend-ului » Președintele echipei a intrat pe gazon în baston, a înjurat arbitrul și a lovit un adversar! Apoi a ieșit cu mașinuța de pe teren

Povestea uluitoare a lui Heidenheim, echipa care a promovat în premieră în Bundesliga! Are același principal din 2007: „Statuie? Să facă cineva pipi pe ea?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Supersonick13
Supersonick13  •  30 Mai 2023, 01:12
Postat de parpalache pe 29 Mai 2023, 17:58

Șeful n-a digerat eliminarea din Champions league-cu toate ca a avut un culoar„italian”pâna in finala”

Da sa stii ca o finala city -napoli e mai frumoasa decat una city-inter vazand semifinalele.....

parpalache
parpalache  •  29 Mai 2023, 17:58

Șeful n-a digerat eliminarea din Champions league-cu toate ca a avut un culoar„italian”pâna in finala”

Vezi toate comentariile (2)
Comentează