FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB și-a găsit stadion! Nu se mută la Târgoviște, cum anunțase Gigi Becali

Articol de , , - Publicat duminica, 04 iunie 2023 17:01 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 17:28

Deși între 15 iulie și 15 august nu va putea evolua pe Arena Națională, blocată din cauza concertelor și chiar dacă Gigi Becali anunțase că echipa va pleca la Târgoviște, șefii vicecampioanei au informat și FRF, dar și UEFA, că vor juca pe Arcul de Triumf, însă vor continua demersurile pentru a putea să închirieze și stadionul Steaua.

Încă un start de sezon în care FCSB va avea probleme din perspectiva stadionului pe care va juca. Arena Națională, care i-a fost gazdă tradițională în ultimul deceniu, va fi indisponibilă timp de o lună, urmând să găzduiască două concerte. Gigi Becali anunțase zilele trecute că echipa va părăsi Bucureștiul și va merge la Târgoviște pentru jocurile de acasă din acea perioadă, atât în Liga 1, cât și în cupele europene.

FC Argeș a retrogradat, Becali îl așteaptă acum pe Garita la FCSB
DINAMO E ÎN LIGA 1
FC Argeș a retrogradat, Becali îl așteaptă acum pe Garita la FCSB

Arena din Târgoviște e doar de rezervă pentru FCSB

Din informațiile pe care GSP le are, FCSB nu va fi nevoită să plece din Capitală. Și, în ciuda faptului că nu va putea avea Arena Națională la dispoziție, a găsit deja o alternativă tot în București. E vorba despre arena Arcul de Triumf, unde Dinamo a evoluat aproape toate jocurile din această primăvară. 

FCSB a și specificat în comunicarea cu FRF și UEFA că acest stadion va fi gazda jocurilor cât timp Arena va fi închisă pentru fotbal. Cum era nevoie să fie trecută și o variantă de rezervă, pentru situațiile în care Arcul de Triumf nu va putea fi utilizat, FCSB a ales stadionul din Târgoviște.

FCSB s-ar putea reîntoarce pe Arenă în turul 3 din Conference

Noul sezon pentru FCSB va debuta la jumătatea lui iulie, cu prima etapă de campionat. Apoi, în ultima săptămână din iulie, echipa va lua startul în Conference League, unde va intra în turul 2 preliminar. 

Arena Națională va fi blocată din 15 iulie până pe 14 august, interval de timp în care se vor disputa 5 etape în noul sezon al Ligii 1, astfel că FCSB ar putea avea două sau trei partide pe teren propriu. În schimb, dacă se va califica în turul 3 din Conference League, cele două manșe sunt programate să aibă loc pe 10 și 17 august, iar dacă returul va fi acasă, atunci se va putea intra pe Arena Națională, care va fi din nou disponibilă pentru meciurile de fotbal începând cu 15 august. 

În schimb, dacă prima manșă va fi pe teren propriu, atunci și partida de acasă din turul 3 european va fi tot pe Arcul de Triumf.

204meciuri a disputat FCSB pe Arena Națională, de când a fost inaugurat acest stadion, toamna lui 2011

Primul meci acasă în Europa e fără spectatori

Din perspectiva debutului în cupele europene, FCSB nu e foarte deranjată de faptul că nu va putea folosi sigur Arena Națională. Motivul? Oricum partida de pe teren propriu o va disputa cu porțile închise. 

UEFA a sancționat vicecampioana României după ceea ce s-a întâmplat în tribune la meciul cu West Ham, ultimul acasă din faza grupelor Conference League din 2022-2023. Cum costurile pe Arenă ar fi mai ridicate decât pe Arc și cum încasările vor fi zero la acea întâlnire, va fi chiar un avantaj pentru FCSB să nu joace pe cel mai mare stadion. Cele două jocuri din turul 2 preliminar vor avea loc pe 27 iulie și 3 august, tragerea la sorți fiind destul de devreme, pe 21 iunie.

„Arcul" trebuie updatat pentru VAR 

În această primăvară, arena Arcul de Triumf a putut găzdui anumite meciuri ale naționalei de tineret, dar și ale lui Dinamo în liga secundă, însă n-ar fi putut să se joace acolo și partide din Liga 1. 

Stadionul nu e pregătit pentru a funcționa pe el arbitrajul video. De fapt, din cauza modului în care a fost construit, cu tribune foarte joase și foarte apropiate de teren, e extrem de dificil de realizat într-un timp scurt calibrarea liniilor, pentru detectarea ofsaidului. În această vară însă, până când va debuta noul sezon al Ligii 1, Ministerul Sportului, care are în administrare arena, va face demersurile pentru ca VAR să funcționeze. Mai ales că acest stadion va fi aproape sigur și casa lui Dinamo în 2023-2024.

65%din meciurile de fotbal găzduite de Arena Națională au fost cu FCSB din postura de gazdă, mai precis 204 din 315

Citește și: 

FCSB, aproape de Robert Ivanov, primul transfer al verii

Rangers renunță la Olaru » Ce ar fi blocat transferul în Scoția

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
ray51
ray51  •  06 Iunie 2023, 12:59

Daca intra 'turbatii' pe Arcul de Trimuf, ajunge ca imasul de la Tucandreaua de Sus... Vai, vai, vai!

lefter_popescu
lefter_popescu  •  05 Iunie 2023, 12:35
Postat de temujin pe 05 Iunie 2023, 11:04

"Eduard Novak, ministrul Sportului, a dezvăluit suma pe care Armata o alocă lunar doar pentru întreținerea gazonului, 30.000 de euro, dar spune că acești bani nu pot fi plătiți la infinit. De aceea, reprezentantul Guvernului susține ideea că acest frumos stadion are nevoie și de alte evenimente pentru a se autofinanța. Novak a precizat că nu susține neapărat ideea ca FCSB să fie lăsată să joace acolo, dar spune că stadionul trebuie folosit pentru a produce bani." Păi ce facem amice? De unde bani pentru întreținerea stadionului? Nu cumva din bani publici?

Amice, ai și tu dreptate....dar dacă Gigi Valiza va plăti cele 37 mil euro, atunci Clubul Steaua își poate achita cheltuielile stadionului timp de 37 de ani dacă ne raportam la suma de un milion de euro/ an pe care presa fecesebista o tot invoca. Și uite ce ușor scăpată Statul (MAPN) de aceasta cheltuiala . PS - Acum fie vorba între noi, stadionul Ghencea și stadionul Rapid sunt cele mai modeste construcții ( ca sa nu spun urate) făcute de o firma fără expertiza pt. asemenea construcții. Firma Erabasu , o ști sa construiască blocuri de nota 6-7 dar cu aceste stadioane a făcut școală (primara).

temujin
temujin  •  05 Iunie 2023, 11:04
Postat de lefter_popescu pe 04 Iunie 2023, 22:51

Amice, asta e cusurul tău...nu ești suficient de bine informat. Afla, ca intr-un proces, justitia în prima instanta, la potcovit pe Gigi Valiza cu plata a 37 mil. euro către (atenție !) Clubul Steaua. De ce ? Pt. folosirea ilegala a denumirii altei echipe în perioada 2003-2014. Găsești pe net decizia instantei inclusiv expertiza. Sigur , dacă fariseul va plăti suma datorata, exista șanse ca o eventuala cerere sa-i fie analizata .

"Eduard Novak, ministrul Sportului, a dezvăluit suma pe care Armata o alocă lunar doar pentru întreținerea gazonului, 30.000 de euro, dar spune că acești bani nu pot fi plătiți la infinit. De aceea, reprezentantul Guvernului susține ideea că acest frumos stadion are nevoie și de alte evenimente pentru a se autofinanța. Novak a precizat că nu susține neapărat ideea ca FCSB să fie lăsată să joace acolo, dar spune că stadionul trebuie folosit pentru a produce bani." Păi ce facem amice? De unde bani pentru întreținerea stadionului? Nu cumva din bani publici?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează