FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ Neagoe, al doilea cel mai slab antrenor de când la Craiova se vorbește apăsat de titlu!

Eugen Neagoe, antrenor CSU Craiova
Eugen Neagoe, antrenor CSU Craiova

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 19:15 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 19:34

Cifrele lui Eugen Neagoe (55 de ani) pe banca Universității Craiova sunt modeste, doar Laszlo Balint (44 de ani) e mai jos într-o ierarhie a mediei punctelor realizate. Patronul Mihai Rotaru a acceptat că și jucătorii sunt de vină și a făcut curățenie în lot, însă sezonul viitor, „Geană” trebuie să livreze titlul. Pune obiectivul în pericol, orice e posibil, oricând. 

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a decis să meargă și sezonul viitor pe mâna lui Eugen Neagoe. În ciuda ratării titlului și a participării în Conference League! Un privilegiu de care nu s-au bucurat destui antrenori cu o carte de vizită mai bună decât a lui „Geană”.

FCSB și-a găsit stadion! Nu se mută la Târgoviște, cum anunțase Gigi Becali
FCSB
FCSB și-a găsit stadion! Nu se mută la Târgoviște, cum anunțase Gigi Becali

Cifrele sunt modeste. Cu 8 victorii, 5 remize și 6 eșecuri în 19 partide, toate în Superligă, Neagoe are o medie de 1,52 puncte pe meci. A doua cea mai slabă a unui tehnician ce a stat pe banca lui CSU - excepție soluțiile interne Corneliu Papură și Dragoș Bon - de când în Bănie se vorbește apăsat de trofee! 

Mai precis de la Devis Mangia, care a bifat primul triumf important de la promovarea clubului în Liga 1, în 2014: 2-0 cu Hermannstadt în finala Cupei României 2018.

Lui Marin Ouzounidis nici trofeele nu i-au ținut de cald la CS Universitatea Craiova

El îl devansează doar pe Laszlo Balint, medie 1,29, instalat la începutul sezonului recent încheiat (2022/2023) și demis după 7 meciuri în toate competițiile. În schimb, are în fața sa nu mai puțin de 6 antrenori. 

0victorii a reușit CSU în play-off, contra pretendentelor la titlu Farul (2-3, 1-1), FCSB (1-1, 1-2) și CFR (1-1, 1-1)

Primul pe podium, Cristiano Bergodi i-a condus pe olteni în acea finală de titlu cu CFR Cluj (1-3), din 2020. Laurențiu Reghecampf a schimbat fața echipei, jocul devenind mai spectaculos și mai aproape de ceea ce își doresc fanii, iar Ouzounidis le-a adus oltenilor a doua Cupă a României și, în premieră, Supercupa! Degeaba. În toate trei cazurile a apărut la un moment dat ceva ce a dus la destrămarea „mariajului”.

Rădoi și Pițurcă au aruncat singuri prosopul, în plin sezon, când au văzut că lucrurile nu se îndreaptă în direcția dorită, în vreme ce Devis Mangia a fost demis în aprilie 2019, în primul rând din cauza unor probleme extrasportive.

Mihai Rotaru a îndepărtat 8 jucători de la CSU Craiova

Neagoe, în schimb, a rezistat cutremurelor din 2022/2023, după ce Rotaru a acceptat, în sfârșit, că și jucătorii trebuie să plătească pentru rateurile date. În iarnă, patronul lui CSU a făcut o primă „curățenie” în lot, îndepărtându-i pe Ivan Martic, Paul Papp, Dan Nistor, Eduard Florescu și Giedrius Arlauskis, iar recent a făcut același lucru cu Rivaldinho, Bogdan Mitrea și Găman.

30 iunie 2024e data la care lui Eugen Neagoe îi expiră contractul cu CSU Craiova. Se prelungește până-n 2026, automat, doar dacă ia titlul

Antrenorului i-a întărit spatele, dar, potrivit unor surse ale Gazetei, „Geană” nu-și mai poate permite pași greșiți în 2023/2024, când are drept obiectiv titlul. Îl pune în pericol, orice e posibil, oricând. Îl câștigă, contractul i se prelungește automat cu 2 ani, până-n 2026.

5meciuri fără eșec, 3 victorii și 2 remize, este singura serie reușită de Eugen Neagoe în 2022/2023 cu Universitatea Craiova

Cum au punctat ultimii 8 antrenori ai Craiovei

AntrenorMeciuriMedie puncte*
Cristiano Bergodi182,33
Laurențiu Reghecampf451,89
Marinos Ouzounidis261,77
Mirel Rădoi201,75
Devis Mangia821,71
Victor Pițurcă161,69
EUGEN NEAGOE191,52
Laszlo Balint71,29

*Cifrele sunt conform transfermarkt.de. Au fost luate în calcul meciurile din toate competițiile.

Eugen Neagoe rămâne și cred că poate fi ajutat să facă mai multe în sezonul viitor. Ține de calitatea staff-ului și a lotului de jucători. Cred că ne putem îmbunătăți în ambele direcții 

-Mihai Rotaru, patron CSU Craiova, imediat după finalul sezonului

Citește și: 

Primul cadou după promovarea lui Dinamo: „Luni batem palma!”

Sponsorul îi suspectează, după barajul FC Argeș - Dinamo: „El și jucătorii ne-au vândut!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
george.br
george.br  •  07 Iunie 2023, 14:52
Postat de Hcm27 pe 07 Iunie 2023, 09:22

"Dottore" ești prea prost pentru secolele care au trecut, actual si viitoare!Du-te la mormântul lui Alexandru Graur și intreaba-l, unde se pune virgula int-o propoziție, ce desparte, ce este și apoi comentează noțiuni de Gramatica a Limbii Romane.Toate comentariile tale conțin ***, atât ești de "deștept".Nu știi "sa legi" o propoziție simpla(știi oare cum se definește?), dar o fraza și faci aprecieri vis a vis de alte persoane, tăntălăule!Cereți scuze fata de toți membrii site-ul și fata de redacție ca ești prea prost și nu știi sa legi câteva cuvinte, care sa formeze o fraza, în Limba Romana

O-ho... flacaul este o veche cunostinta de-a mea. De departe, cea mai proasta dintre toate!

ipsilante
ipsilante  •  07 Iunie 2023, 14:00

Neagoe este un om bun, de meserie, antrenor de fotbal. Fara performante si CV, presupun ca salariul lui Neagoe nu este unul mare. Deci: CV sarac, salariu mic = FARA pretentii de performanta! Daca mai adaugam la asta si managementul lui Cartu, INEXISTENT, implicarea NEFERICITA a patronului in vestiar (Iovan Markovic=bun national!?!) si alte declaratii, la fel de nocive, "bisericutele", "umblatul cu vorba" si "sapatul", din club, ne facem o idee cu ce lupta un antrenor, numit la Craiova, pentru ca SA PRODUCA PERFORMANTA! La aceasta, sa adaugam si nenumaratele transferuri RATATE, pe bani multi (comisioane mari!), indepartate rapid sau trecute pe line moarta, la care se platesc salarii exorbitante, ani... In aceste conditii se va derula si sezonul care vine si, probabil, cu aceleasi "performante". Ce propun eu: 1)-numirea unui antrenor cu CV, sever, din tarile fostei Jugoslavii: Croatia, Serbia, Slovenia, etc; 2)-antrenorul sa-si studieze lotul si sa ceara EL transferuri pe posturile deficitare (chiar propuneri!); 3)-patronatul si conducerea clubului sa supravegheze dar sa lase banca tehnica sa-si faca meseria, cu termene clare pentru obiective; 4)-plata jucatorilor si pe baza de eficienta, rezultate, performanta; 5)-Intarirea vestiarului si indepartarea celor care produc discordie, egal cum ii cheama. 6)- intarirea disciplinei in CLUB, printre angajati, cu fise clare, ale posturilor! ...Visez la prostii, nu? Scuze!

Hcm27
Hcm27  •  07 Iunie 2023, 09:22
Postat de dansy pe 06 Iunie 2023, 22:59

Bai prostovane ești celebru in prostiile și lipsa înțelegerii limbii romane.Degeaba încerci sa jignești, ca tot prostul,ca pe mine nu Ma impresionezi !Ce este al tău este al tău și nu poate fi șters!Prostia rămâne și dacă îți ceri scuza.Înainte de generația celor ca tine pentru felul cum te exprimau te-ai lăsat repetent!

"Dottore" ești prea prost pentru secolele care au trecut, actual si viitoare!Du-te la mormântul lui Alexandru Graur și intreaba-l, unde se pune virgula int-o propoziție, ce desparte, ce este și apoi comentează noțiuni de Gramatica a Limbii Romane.Toate comentariile tale conțin ***, atât ești de "deștept".Nu știi "sa legi" o propoziție simpla(știi oare cum se definește?), dar o fraza și faci aprecieri vis a vis de alte persoane, tăntălăule!Cereți scuze fata de toți membrii site-ul și fata de redacție ca ești prea prost și nu știi sa legi câteva cuvinte, care sa formeze o fraza, în Limba Romana

Vezi toate comentariile (24)
Comentează