INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona, indestructibilă la fotbal feminin » Al doilea trofeu al Ligii Campionilor din ultimele 3 sezoane! Ce răsturnare în meciul decisiv!

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 21:01 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 21:19

Chiar și fără căpitanul Alexia Putellas, Balonul de Aur în ultimii doi ani, dar de-abia refăcută după o accidentare care a ținut-o mult timp în afara terenului, Barcelona a revenit uluitor în finala Ligii Campionilor de la Eindhoven. Condusă la pauză de Wolfsburg, 0-2, echipa catalană a marcat trei goluri în repriza a doua, 3-2, și a cucerit al doilea trofeu în ultimele trei sezoane.

În ultimii trei ani, Barcelona e cea mai bună echipă din fotbalul feminin. Nelipsită din finala Champions League.

Bombă la PSG! Antrenorul care a devenit prioritatea Parisului » Și nu e Mourinho!
FRANȚA
Bombă la PSG! Antrenorul care a devenit prioritatea Parisului » Și nu e Mourinho!

Singura finală pierdută a Barcelonei, 1-3 anul trecut cu Lyon

  • În 2021, campioana Spaniei (opt titluri, ultimele patru consecutive) a câștigat prima sa Ligă, spulberând-o în finală pe Chelsea, 4-0 în ultimul act de la Goteborg. Formația blaugrana îl avea atunci pe bancă pe Lluis Cortes, 34 de ani la acea vreme.
  •  În 2022, cu un nou antrenor, Jonatan Giraldez, 30 de ani, catalanele au jucat din nou finala, dar au pierdut-o, 1-3 în fața lui Lyon, într-un meci disputat la Torino, pe arena lui Juventus.

Barcelona, două dueluri cu adevărat dificile, în semifinale și finală

În acest sezon, tot cu Giraldez, Barcelona Femeni a avansat cu ușurință până în semifinale. Locul 1 în grupe, cu 15 puncte (5 victorii și o înfrângere, 1-3 cu Bayern la Munchen) și un golaveraj uluitor, 29-6 (medie de 4,8 goluri pe meci), Barca a învins-o cu 1-0 și 5-1 pe AS Roma în „sferturi".

Semifinala a fost prima confruntare cu adevărat dificilă, 2-1 la general cu Chelsea (1-0 la Londra, 1-1 pe Camp Nou, cu 72.262 de spectatori). Iar finala, sâmbătă, cel mai greu duel din actuala ediție de Champions.

La pauză, Wolfsburg a intrat cu două goluri avantaj în partida de la Eindhoven. Ibericele au revenit însă formidabil, întorcând scorul, 3-2, și cucerind trofeul, al doilea al clubului, primul cu Giraldez antrenor.

Alexia Putellas: „Doar Barcelona noastră poate reveni"

„Am demonstrat că suntem nu doar o formație care joacă bine fotbal, ci și una puternică mintal", a declarat atacantul Ana María Crnogorcevic, elvețianca fiind deranjată și de altceva: „Când se referă la Barcelona, toată lumea vorbește doar de Putellas și Bonmati, care sunt mari jucătoare, dar noi le avem și pe Walsh, Hansen și Guijarro, și ele printre cel mai bune. Mi se pune negru în fața ochilor când nu se ține cont de valoarea noastră".

La 0-2, în vestiar, Alexia Putellas le-a spus colegelor: „Dacă e cineva care poate reveni, atunci aceasta e Barcelona noastră". Și a avut dreptate.

Alexia Putellas, ruptură de ligamente încrucișate

O finală jucată și câștigată de Barcelona chiar fără Alexia Putellas. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani, Balonul de Aur în 2021 și 2022, a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi în iulie 2022, a fost operată și a stat aproape un an. De aceea, căpitanul a fost rezervă în finală, intrând în minutul 90. A preluat banderola și a ridicat trofeul Champions League. A doua oară în trei ani.

Citește și: 

Zlatan Ibrahimovic nu se lasă: pleacă la o echipă cu antrenor mai tânăr decât el!

PSG a pornit morișca! Semnează Asensio și o vedetă a lui Bayern: „Urmează anunțul oficial”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează