FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV A impresionat la U Cluj și vrea să continue în alb-negru: „E prima opțiune, deși au întrebat și alții”. Un alt club din Liga 1 se opune!

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 15:49 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 18:22

Martin Remacle, mijlocașul de 26 de ani al „Șepcilor roșii”, este obligat să revină la FC Botoșani, întrucât i-a expirat împrumutul, însă belgianul are alte planuri. Valeriu Iftime nu-și dă acordul pentru a rupe contractul cu fotbalistul ce vrea să devină liber de contract.

Martin Remacle, 26 de ani, a fost unul dintre jucătorii care au influențat istoria recentă a lui U Cluj.

U Cluj avea ieri un acord cu Prepeliță, dar lucrurile s-au schimbat în 24 de ore! » Cine e până la urmă înlocuitorul lui Sabău
ANTRENOR
U Cluj avea ieri un acord cu Prepeliță, dar lucrurile s-au schimbat în 24 de ore! » Cine e până la urmă înlocuitorul lui Sabău

Martin Remacle a marcat primul gol care a readus U Cluj în Liga 1 în 2022

Adus împrumut de la FC Botoșani pentru un sezon, 2021/2022, belgianul a deschis calea spre Liga 1 alb-negrilor în barajul de promovare/retrogradare din mai anul trecut cu „câinii roșii". Fotbalistul a înscris și a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști în victoria cu 2-0 de pe Cluj Arena, după 1-1 în Ștefan cel Mare, U Cluj bifând o performanță istorică. A revenit în primul eșalon și, mai ales, a retrogradat Dinamo!

A continuat și în sezonul 2022/2023 în Transilvania, cu toate că, iarna trecută, Eugen Neagoe dorea să renunțe la el. Doar că „Geană” a plecat de la U Cluj la Universitatea Craiova, iar Ioan Ovidiu Sabău a cerut ca Remacle să continue. Belgianul a jucat în mandatul „Moțului” și a produs pe teren, fiind printre jucătorii care au ținut „șapca roșie” sus în finala Cupei României, de săptămâna trecută, pierdută la penalty-uri cu Sepsi.

Vor fi negocieri dure între U Cluj și FC Botoșani pentru Martin Remacle

În prezent, Remacle este pus în fața unei situații delicate. Patronul Valeriu Iftime vrea ca Martin să revină la FC Botoșani, mijlocașul fiind doar împrumutat la Cluj Napoca, conducătorul moldovenilor sperând ca astfel să obțină un preț de transfer pentru jucătorul dorit în continuare în alb-negru.

5goluri și 3 assist-uri a adunat Remacle pentru U Cluj în 36 de meciuri în această ediție de L1

Pe Remacle nu putem să-l lăsăm așa la U Cluj. Am avut o discuție civilizată. L-am rugat să vină să întrerupem civilizat colaborarea cu el. O să vedem ce va mai fi.
- Valeriu Iftime, patron FC Botoșani, înaintea finalei Cupei României dintre Sepsi - U Cluj

În ceea ce-l privește pe Martin Remacle, belgianul are ideile stabilite deja pentru viitorul său.

„Am avut o mare decepție pentru finala pierdută cu Sepsi, dar cred că fiecare dintre noi este și mai ambițios pentru ceea ce va urma în viața fiecăruia. Puteam să învingem, am avut ocazii, am produs o primă repriză foarte bună, păcat că nu am și marcat. 

Am fi putut închide cercul, un an cu promovare și cu o finală de Cupă câștigată. Am evitat și retrogradarea, U Cluj a demonstrat că e capabilă de lucruri mari.

Eu? Aș vrea la U! Am demarat discuțiile cu gruparea, sunt și alte câteva cluburi din afară care au întrebat, dar U este prima opțiune. Trebuie să rezolv și cu domnul Iftime. Din păcate, n-am avut cu cine dialoga, ca să am speranțe că putem ajungem la o înțelegere. Totuși, sper că va fi bine în cele din urmă", a declarat Remacle pentru Gazeta Sporturilor.

Echipa U Cluj a arătat că este sudată, că poate face lucruri mari, sper să continuăm cât mai mulți împreună și să creștem. Eu voi merge câteva zile în Belgia, la ai mei, care și ei m-au vizitat la Cluj Napoca. Apoi, voi pleca în Grecia, în vacanță, n-am fost niciodată, am auzit lucruri frumoase despre această țară și de la români.

- Martin Remacle, mijlocaș U Cluj

2este cifra partidelor jucate de belgian pentru FC Botoșani, înaintea împrumutului pe malul Someșului

VIDEO Atmosferă finala Cupei României - Galeria U Cluj

Citește și alte știri:

Fotbalul-șampanie s-a născut din lacrimile umilinței » 9 jucători care au promovat-o pe Dinamo au jucat și în sezonul retrogradării

Când Zlatan plânge

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  06 Iunie 2023, 19:58

Il vrem la fotbal club fotbal club steaua bucuresti ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează