INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROIECT

Super Liga Europei primește o lovitură dură » Unul dintre cluburile fondatoare a anunțat că abandonează proiectul!

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 19:52 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 21:05

Juventus le-a anunțat pe Real Madrid și Barcelona, printr-o scrisoare, că renunță la ideea Super Ligii. Clubul bianconero era amenințat de UEFA cu excluderea din cauza scandalurilor din Italia.

Planul președintelui UEFA de a o lovi mai dur pe Juventus!
ITALIA
Planul președintelui UEFA de a o lovi mai dur pe Juventus!

Pe 18 aprilie 2021, la miezul nopții, Florentino Perez anunța într-un comunicat halucinant formarea Super Ligii Europei. Dintr-o dată, 12 mari puteri europene se rupeau de UEFA și lansau rivala Ligii Campionilor! 

Nu doar Real Madrid, clubul lui Perez, ci și Barcelona și Juventus, cele trei fondatoare SLE, plus șase grupări engleze (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham), alte două italiene (Inter și AC Milan) și încă una spaniolă (Atletico).

Au rămas doar trei în 48 de ore. Acum s-a retras și Juventus

Reacția UEFA a fost rapidă și amenințătoare, iar revolta fanilor, mai ales a celor britanici, a făcut ca întreg proiectul Super Ligii să fie blocat în numai 48 de ore. Nouă cluburi s-au retras, toate cele din Premier League, Inter, Milan și Atletico. 

Au mai rămas Real, Barcelona și Juventus. Acum însă, la doi ani de la tentativa eșuată de „puci" împotriva UEFA, Super Liga primește încă o lovitură. Una internă. Și Juventus se retrage!

Juventus a renunțat la Super Ligă pentru a scăpa de pedeapsa UEFA

Amenințată de UEFA că va fi exclusă un an din cupele europene, din cauza scandalului „Prisma” din Italia (fraudă de 282 milioane de euro, falsuri contabile și manipularea pieței, pentru care a fost penalizată cu 15 puncte, apoi, la rejudecare, cu numai 10 puncte, încheind Serie A pe o poziție de Conference League), Juventus le-a anunțat pe Real și Barcelona, printr-o scrisoare, că renunță la planul Super Ligii. Veste dată și de Gazzetta dello Sport, și de Marca.

Se retrage și Barcelona din Super Ligă sub amenințarea UEFA?

Este posibil ca Barcelona să facă și ea acest pas în curând. Clubul lui Joan Laporta e anchetat în Spania într-un dosar de corupție, „Negreira”, fiind acuzat că a plătit 7,5 milioane de euro timp de 17 ani (2001-2018) fostului vicepreședintele al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (Jose Maria Enriquez Negreira) pentru a influența rezultatele.

UEFA a avertizat și Barcelona că ar putea fi suspendată un an din Europa. De aceea, gruparea catalană s-ar putea retrage din Super Ligă pentru a scăpa de pedeapsa UEFA și a nu fi exclusă sezonul viitor din Champions League!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

După Cristiano Ronaldo și Benzema, alte 9 staruri sunt „vânate” de Arabia Saudită în această vară

Franța șocată, după ce fanii lui Ajaccio au atacat un copil lovit de cancer. Scandalul a ajuns la președintele Macron

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  06 Iunie 2023, 23:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

chepandy777
chepandy777  •  06 Iunie 2023, 21:24

Nu va mira faptul ca le-au gasit nereguli doar atunci cind vor cei de la UEFA? Imi inchipui cit de "curate" sunt si celelalte forte din Europa. Adica cit esti cu noi, inchidem ochii, daca nu, ies la iveala toate bubele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează