INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FIORENTINA - WEST HAM 1-2

VIDEO Direct în istorie » Primul fotbalist care cucerește Liga Campionilor, Europa League și Conference League

Emerson Palmieri, cu trofeul în brațe. 
Foto: Imago +21   FOTO
Emerson Palmieri, cu trofeul în brațe. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 07:59 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 10:25

Fundașul stânga al celor de la West Ham United, Emerson Palmieri (28 de ani), a atins o bornă istorică, după ce a cucerit trofeul UEFA Conference League cu formația engleză. Britanicii s-au impus miercuri seară în fața Fiorentinei,  scor 2-1, în finala de la Praga. Emerson a fost titular și integralist. 

Brazilianul care reprezintă pe plan internațional Italia a devenit primul jucător din istorie care câștigă toate cele 3 competiții UEFA la nivel de club: Liga Campionilor, Europa League și Conference League, scrie cotidianul britanic Daily Mail. 

Leo Messi, interviul momentului: „Vreau să vă spun de ce nu m-am întors la Barcelona. Dacă era vorba de bani, eram deja în Golf”
MERCATO
Leo Messi, interviul momentului: „Vreau să vă spun de ce nu m-am întors la Barcelona. Dacă era vorba de bani, eram deja în Golf”

Emerson Palmieri, primul jucător din istorie care câștigă Liga Campionilor, Europa League și Conference League

Emerson Palmieri a cucerit UEFA Champions League și UEFA Europa League pe vremea când evolua la o altă formație din Londra, Chelsea. 

A triumfat cu londonezii în Liga Campionilor în sezonul 2020-2021, când gruparea de pe Stamford Bridge s-a impus în finală în fața lui Manchester City, scor 1-0. Emerson Palmieri a jucat 6 meciuri în acel sezon de UEFA Champions League, reușind să marcheze un gol. 

Cu Chelsea cucerise UEFA Europa League cu doi ani mai devreme, în sezonul 2018-2019. Atunci, Chelsea se impunea în fața lui Arsenal, scor 4-1, într-o finală jucată în Azerbaidjan, la Baku. Palmieri a bifat 11 meciuri pentru londonezi în acea campioană europeană. 

La West Ham United a ajuns în august 2022, de la Chelsea, în schimbul sumei de 15, 4 milioane de euro. A jucat 34 de meciuri în acest sezon pentru „ciocănari”, a marcat de două ori și a dat două pase de gol. 

Pe lângă West Ham United și Chelsea, Emerson Palmieri a mai jucat în carieră la Santos, Palermo, AS Roma și Olympique Lyon. Pentru naționala Italiei a strâns 30 de selecții. 

Citește și: 

Își fac echipă de staruri » Beckham vrea să aducă lângă Messi 3 foști colegi ai sud-americanului de la FC Barcelona

Gabi Balint, uluit de ce i-a arătat Radu Naum în emisiune: „Asta scrie pe site-ul UEFA?!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Iunie 2023, 12:53

Cui i-ar pasa ca a cistigat 2 competitii fara valoare(UEL, UECL).

gazistu
gazistu  •  08 Iunie 2023, 10:28

Totusi, cine-i Emerson Palmieri, ca n-am azuit de el, nici la Chelsea, nici la W Ham si nici la Nat Italiei ...

remarque
remarque  •  08 Iunie 2023, 10:06

si nici macar nu figureaza in cine stie ce top. In viziunea gazetarilor romani, e sub Tavi Popescu ca valoare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează