INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

ATENȚIE, IMAGINI care vă pot afecta emoțional Teroare în Franța: un refugiat sirian a înjunghiat patru copii, într-un parc » Un fost fotbalist al Astrei a fost martor

Momentul în care atacatorul sirian acționează în parcul din Franța
Momentul în care atacatorul sirian acționează în parcul din Franța

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 18:08 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 18:51

Anthony Le Tallec, 38 de ani, fost atacant la Liverpool și Astra Giurgiu, l-a văzut pe individul identificat Abdalmash H. atacând copii și adulți în parcul de lângă lacul din Annecy.

Clipe de teroare, de spaimă, de panică. Astăzi, în orășelul Annecy, loc turistic din sud-estul Franței, aproape de granița cu Elveția, un refugiat sirian care se declară creștin a atacat cu cuțitul copiii într-un parc aflat pe malul lacului.

Doi copii și un adult sunt în stare gravă

Bărbatul, identificat drept Abdalmash H., 31 de ani, a rănit patru copii între 2 și 3 ani chiar în fața părinților lor. Doi adulți au fost și ei înjunghiați. Doi dintre copii și un adult sunt în stare gravă, la spital. „În numele lui Iisus Hristos”, striga sirianul în timp ce lovea, au declarat martorii.

În cele din urmă, acesta a fost împușcat de poliție și, căzut la pământ, a fost arestat.

Teroare în Franța: un refugiat sirian a înjunghiat patru copii, într-un parc » Un fost fotbalist al Astrei a fost martor
Atacatorul sirian, cu cuțitul în mână

Anthony Le Tallec: „Am strigat la polițiști: «Împușcați-l!»”

Printre martori s-a aflat și un fost fotbalist francez. Anthony Le Tallec, 38 de ani, ex-Liverpool, care a jucat o jumătate de sezon (2017-2018) la Astra Giurgiu, pentru care a jucat în 24 de meciuri și a marcat de două ori.

A redat momentele terifiante pe social media. Făcea jogging când „am văzut un grup de oameni alergând în sensul opus. M-am întrebat ce se întâmplă. O mamă urla: «Fugi, fugi! Cineva îi atacă pe toți cu cuțitul. Fugi! A înjunghiat copii!». Am fost uluit. Dintr-o dată, individul mi-a apărut în față. Polițiștii erau în spatele lui la zece metri, dar nu reușeau să ajungă la el. Am strigat la polițiști: «Împușcați-l!». Îi atacă pe toți cu cuțitul. Atunci au tras în el, chiar în fața mea. S-a prăbușit la pământ și l-au prins”.

Anthony Le Tallec: „M-a uimit cât de greu le-a fost polițiștilor să tragă”

Le Tallec a fost surprins de „cât de lent au acționat polițiștii, m-a uimit cât de greu le-a fost să tragă. Individul a avut timp să înjunghie un bărbat de două ori. E foarte trist ce s-a întâmplat azi. O nebunie să vedem astfel de lucruri la Annecy”.

Premierul francez Elisabeth Borne și ministrul de interne Gerald Darmanin au venit la Annecy. Iar președintele Emmanuel Macron a scris pe Twitter: „Un act de lașitate absolută. Națiunea e în stare de șoc”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Oficial: Klopp și-a luat decar! Campion mondial pentru revenirea în Champions League

Fenomenul » Jude Bellingham, al doilea cel mai scump transfer din istoria Realului și al 5-lea din istoria fotbalului!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Iunie 2023, 19:47
Postat de paiazze pe 08 Iunie 2023, 19:08

N-are nicio treaba... Ala a fost un atac intr-o scoala, cu arme de foc, asa cum se intampla de nenumarate ori in State. Asta a fost un dement de refugiat cu un cutit.

In ambele putem observa cit de tare se pot radicaliza unii incit sa omoare copii...

paiazze
paiazze  •  08 Iunie 2023, 19:08
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 08 Iunie 2023, 19:02

Oribil, aminteste de atacul din Uvalde, Texas de anul trecut.

N-are nicio treaba... Ala a fost un atac intr-o scoala, cu arme de foc, asa cum se intampla de nenumarate ori in State. Asta a fost un dement de refugiat cu un cutit.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Iunie 2023, 19:02

Oribil, aminteste de atacul din Uvalde, Texas de anul trecut.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează