INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO + FOTO „Lacrimile copiilor mei m-au omorât!”. Toni Kroos a fost copleșit de emoții la ultimul său meci jucat în tricoul lui Real Madrid pe „Santiago Bernabeu”

Toni Kroos plutește la despărțire deasupra colegilor de la Real Madrid / Foto: Imago +36   FOTO
Toni Kroos plutește la despărțire deasupra colegilor de la Real Madrid / Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 26 mai 2024 11:44 / Actualizat duminica, 26 mai 2024 14:52

Toni Kroos (34 de ani), mijlocașul lui Real Madrid timp de un deceniu, a avut parte de cea mai frumoasă retragere rezervată unui star blanco. Cel mai mare număr 8 din istoria clubului a fost aruncat pe brațe de colegi și părăsește scena fotbalului la înălțime. „Nu puteam cere mai mult, au fost 10 ani de neuitat. Real Madrid va fi mereu casa mea!”, a mărturisit legenda germană.

I-a reușit aproape totul în fotbal și a cucerit 22 de trofee în deceniul nemaipomenit petrecut la Real Madrid. Totul, mai puțin să își rețină lacrimile și să iasă cât mai discret din scenă, așa cum s-a comportat și în iarbă în cariera sa fantastică.

+32 FOTO

Da, chiar este o știre că uriașul mijlocaș german a plâns. „Iceman" a încercat să nu se exteriorizeze la meciul cu Betis (0-0), însă fanii care sâmbătă seară au umplut la refuz "Santiago Bernabeu" l-au impresionat peste măsură.

Și l-au aplaudat și ovaționat la fiecare pasă, la fiecare corner executat, iar colegii l-au făcut să se simtă plutind deasupra terenului. Kroos chiar a fost la înălțime, aruncat pe brațe la finele ultimei sale apariții în stadionul unde a scris glorie pentru los blancos.

Real Madrid remizează cu Betis în ultimul meci înaintea finalei Ligii Campionilor
LA LIGA
Real Madrid remizează cu Betis în ultimul meci înaintea finalei Ligii Campionilor

„Nu pot decât să-i mulțumesc lui Real Madrid"

Omul cu peste 33.000 de pase date în cei zece ani magnifici la Madrid a fost doborât de emoții în momentul în care i-a lăsat locul în teren, în minutul 87, lui Dani Ceballos. Pentru că la marginea terenului, în gura tunelului care duce spre vestiare, îl aștepta familia, alături de care va putea de-acum înainte să petreacă mai mult timp.

Plângeau Leon, Amelie și Fin Kroos, cei trei copii dăruiți de soția Jessica, iar imaginea cu fetița de aproape opt ani cu ochii roșii de lacrimi l-a dat gata. „Am fost destul de puternic să rezist sentimentelor, până când lacrimile copiilor mei m-au omorât! Nu e ușor, nu pot decât să mulțumesc lui Real Madrid, coechipierilor mei, stadionului...

În acești 10 ani m-am simțit mereu ca acasă, nu aș putea cere mai mult, a fost un deceniu de neuitat", a mărturisit Toni, care s-a pozat, înaintea ultimul joc pe "Bernabeu", alături de trofeele câștigate în epoca Madrid și de președintele Florentino Perez.

464de meciuri are Toni Kroos în cariera sa la Real Madrid, cu 300 de victorii obținute. Germanul a reușit în 10 ani în tricoul blanco 28 de goluri și 98 de pase decisive

„A fost un privilegiu să-l avem cu noi pe Kroos”

Dacă un tânăr suporter madridist a oferit imaginea serii din tribune, cu rugămintea „te rog, domnule arbitru, să nu fluieri niciodată sfârșitul acestui meci!", atmosfera și scenografia unică rezervată lui Kroos de o întreagă peluză albă au topit inima celui supranumit și „Lunetistul german". Nici Carlo Ancelotti nu s-a putut abține, îmbrățișându-l pe Ton.

"Ai nevoie de un mare curaj și «huevos» pentru a alege să te retragi în top. Bernabeu i-a oferit despărțirea pe care o merită, a fost o noapte foarte emoționantă. Suntem norocoși să ne bucurăm de încă o săptămână alături de el. A fost unul dintre cei mai mari mijlocași din lume, cu o mare calitate și un caracter fantastic, cu puțin ego și care a jucat mereu pentru echipă; foarte altruist. Am fost norocoși să îl avem alături timp de zece ani", a spus antrenorul italian.

Să faci mai mult decât a făcut Kroos la acest club e foarte complicat. El a luat o decizie foarte puternică, pe care nimeni nu și-ar fi putut-o imagina. A dat dovadă de foarte mult caracter și să își ia rămas bun în felul acesta e grozav. Este un rămas bun de la un mare personaj al fotbalului pe care am avut norocul să-l avem aici și fotbalul s-a bucurat de un mare jucător
Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Toni Kroos nu iese din fotbal. Și-a făcut academie

După ce va juca și ultimul meci în echipa națională la Euro 2024, organizat chiar în Germania, Toni Kroos se va dedica mai mult familiei și noilor sale proiecte. Neamțul deja și-a înregistrat trei mărci, între care KR8S va fi dedicată propriei școli de fotbal, la care în vară va începe serios să facă selecția.

Va lansa și o linie proprie de echipament sportiv, cu tricouri, șorturi, șepci, genți și alte articole personalizate cu emblema sa. Și a mărturisit că nu se vede antrenor de seniori, preferând să pregătească echipe de copii și juniori.

Citește și:

Gafă halucinantă a Ucrainei înainte de partida de la Euro 2024 » Cu ce au înlocuit drapelul României pe tricoul oficial
Nationala
Gafă halucinantă a Ucrainei înainte de partida de la Euro 2024 » Cu ce au înlocuit drapelul României pe tricoul oficial
„Haos! Latră unii la alții” » Ce scrie presa din Ucraina despre România inaintea debutului la Euro 2024: „Cei mai slabi”
Nationala
„Haos! Latră unii la alții” » Ce scrie presa din Ucraina despre România inaintea debutului la Euro 2024: „Cei mai slabi”
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu + Ultimele informații din Germania
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu + Ultimele informații din Germania

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (3)
rumunek
rumunek  •  26 Mai 2024, 19:35

E revigorant să mai existe astfel de caractere în fotbalul actual. Dacă cineva caută modele pentru copii între fotbaliști, Tony Kroos este unul demn de acest rol.

tristan
tristan  •  26 Mai 2024, 15:27

Excepțional jucator

mafa
mafa  •  26 Mai 2024, 14:09

Grande KROOS.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close