GSP.RO  »  FOTBAL  »  CRAIOVA

EXCLUSIV Craiova a știut prima că meciul cu Astra urma să nu se mai dispute! Caz SUSPECT în Liga 1: a fost îmbolnăvirea regizată?

Articol de , - Publicat miercuri, 29 iulie 2020 22:08 / Actualizat miercuri, 29 iulie 2020 22:57

Cazul de la Astra-Craiova e dubios din multe perspective: Crepulja a fost negativ la București și pozitiv la Giurgiu, oltenii aflaseră că meciul era anulat înainte să știe fotbaliștii giurgiuveni. Universitatea și LPF vorbesc deja despre 0-3, o victorie la „masa verde” care îi apropie pe alb-albaștri de titlu.

A fost îmbolnăvirea lui Ljuban Crepulja regizată pentru ca Universitatea Craiova să câștige punctele cu Astra și să se apropie, astfel, de cucerirea titlului de campioană?

Ipoteza sună șocant, însă partida care era programată pentru seara aceasta conține o mulțime de amănunte contradictorii, greu de explicat. Craiova aflase că era bolnav croatul înainte să știe fotbaliștii Astrei! Mihai Rotaru a intervenit la DigiSport după-amiază și a vorbit despre victoria echipei lui cu 3-0 și despre simptome clare de Covid ale jucătorului croat. „A urcat la un moment dat la temperatura 38, dar medicul a zis că nu era o temperatură de Covid. În restul timpului avusese, constant, 36 cu 3, 36 cu 5", susțin colegi ai lui Crepulja.

Care au fost, exact, evenimentele greu de explicat petrecute astăzi la Giurgiu:

1. „Băi băieți, ăia de la Craiova știu că nu se mai joacă!"

Lotul Astrei se afla în cantonament, pregătea meciul cu Craiova. Alexandru Dandea le-a spus la un moment dat colegilor lui: „Am auzit că ăia de la Craiova au scris pe grupul lor de WhatsApp că meciul nu se mai joacă!". 

Oficiali ai Astrei i-au transmis lui Dandea să înceteze să mai răspândească informația falsă: "Probabil încearcă să ne destabiliezeze". Crepulja și colegii lui aveau să afle abia la o oră și jumătate după comentariul lui Dandea că ex-dinamovistul avea dreptate, croatul era pozitiv la Covid și meciul chiar nu se mai juca! 

Jucătorii craioveni avuseseră informația corectă înaintea celor de la Astra, dar care e explicația?

Avea clubul lui Rotaru un om infiltrat în clinica din Giurgiu unde s-a făcut testul sau cei de la Craiova știau de la cineva din clubul Astra? Iar dacă jucătorii Astrei nu știau, cine din clubul lui Niculae știa că testul lui Crepulja ieșise pozitiv?

2. Negativ la București, pozitiv la Giurgiu

Crepulja nu vorbește limba română, l-a anunțat luni seară pe Radunovici să transmită el că se simțea rău: „Cred că am stat prea mult cu aerul condiționat pornit. Și în mașină, când eram înfierbântat după antrenamente, și acasă. Simt că am gâtul uscat, îmi e rău". 

Fundașul stânga muntenegrean a transmis mesajul și conducerea a acceptat ca Ljuban să rămână acasă, în București. Crepulja apelase la Radunovici fiindcă nu stăpânește limba engleză și l-a folosit pe muntenegrean drept translator. El făcuse teste în București, toate cu rezultate negative. Miercuri dimineață a fost testat în Giurgiu și rezultatul a fost pozitiv. "Avea simptome clare de coronavirus, dureri musculare", a spus la DigiSport Mihai Rotaru, patronul Craiovei. Unele surse de la Astra pretind că nu se simțise atât de rău Crepulja și că existau șanse chiar și în ziua meciului ca ex-iugoslavul să fie titular! 

Informația a fost confimată în seara asta chiar de jucător, într-o discuție cu reporterii Gazetei. Crepulja e internat în spitalul din Giurgiu, stă singur într-un salon și e șocat de condiții: "O să stau două zile aici. Spitalul din Giurgiu e mizerabil”

„Până acum mă simt foarte bine. Nu am avut dureri sau simptome serioase, doar fierbințeală. Îmi dau paracetamol pentru starea febrilă, în rest nimic. Acum mă simt perfect. Am mers cu aer condiționat în mașină. Ar putea fi de la asta? Probabil"
-  Ljuban Crepulja, pentru GSP.ro

3. Testele se fac luni, deci Universitatea câștigă cu 3-0

Astra și-a anunțat jucătorii că vor fi testați luni. Asta înseamnă, aproape sigur, că adversarii din Craiova vor câștiga meciul cu 3-0 la "masa verde"! 

Justin Ștefan, secretarul general din LPF, a vorbit deja despre scenariul acesta: „În cazul în care Astra va sta cinci zile în izolare, meciul nu va putea fi disputat. Noi trebuie să încheiem play-off-ul până la 3 august, data la care ne obligă UEFA să transmitem echipele participante în cupele europene. Se vehiculează varianta pierderii meciului de către Astra cu 0-3. Acea decizie poate fi luată doar de către o comisie disciplinară și doar în urma unei plângeri". 

Comisia de Disciplină a FRF ar judeca acest caz, dar aceasta ar fi pusă în fața faptului împlinit, neprogramarea unui meci din cauza Astrei! „Reprezentanții Universității Craiova au de gând să formuleze o sesizare", a mai spus Ștefan. Mihai Rotaru a vorbit deja despre victoria la "masa verde":„Noi nu așteptăm pomeni. Vom vedea ce se va întâmpla. Dacă nu se joacă, ne vom cere drepturile. Da, 0-3 e o variantă!".

4. De ce nu e programat mai repede?

Poli Iași l-a avut pe Cabral depistat pozitiv în ziua meciului cu Clinceni, l-a retestat de două ori și l-a și folosit în meciul de a doua zi, pe care moldovenii l-au pierdut cu 0-3. Astra e resemnată, a programat teste pentru luni, ceea ce presupune și eșecul cu 0-3, după cum sună toate reacțiile din Liga Profesionistă de Fotbal. 

Crepulja se antrenase ultima oară luni, deci el nu mai avusese contact cu colegii și cu staff-ul de atunci. Dacă Direcția de Sănătate Publică insistă să existe o pauză de cinci zile până la efectuarea unor teste concludente, giurgiuvenii ar putea fi testați vineri sau sâmbătă. Ei au acceptat să fie verificați luni, când va fi prea târziu pentru a mai programa meciul. UEFA cere ca România să anunțe până pe 3 august, cel mai târziu, care echipe participă în cupele europene, deci play-off-ul trebuie să fie încheiat.

"Coman știe în detaliu"

Petre Buduru, apropiat al patronului Ioan Niculae și om care a și împrumutat clubul cu bani, susține că nu are habar de cazul ciudat din clubul lui.

EXCLUSIV Craiova a știut prima că meciul cu Astra urma să nu se mai dispute! Caz SUSPECT în Liga 1: a fost îmbolnăvirea regizată?

- Domnule Buduru, știți că s-a îmbolnăvit Crepulja... 
- Știam că meciul cu Craiova urma să aibă loc în seara aceasta, am aflat între timp că nu se va mai juca, da. Dar nu sunt la curent cu toate evenimentele, am avut niște întâlniri azi și am ratat tot ce s-a petrecut.
 - Astra riscă să piardă cu 0-3 dacă nu joacă joi sau vineri! 
- Asta e o chestie de detaliu, vorbiți cu Dani Coman, el trebuie să știe. 
- E vorba despre cinci zile calculate de azi până luni, până atunci nu ar fi făcute alte teste.
- Da? Nu am calculat, eu nu am fost implicat

"Din cauza Craiovei am amânat! Să găsească date!"

Coman, președintele Astrei, cere ca LPF să aprobe reprogramarea meciului, din moment ce primele amânări au avut loc din cauza Craiovei.

- Domnule Coman, de ce veți face testele abia luni? 
- DSP nu ne permite să le facem mai devreme. Dar meciul nostru cu Craiova pentru care zi a fost programat? Pentru sâmbătă. Apoi pentru luni. Fiindcă a avut Craiova probleme cu coronavirusul. Atunci, să găsească Liga date și să jucăm! Nu ne bate Craiova! Vrem doar să jucăm! 
- Până la urmă, Crepulja a avut simptome clare? 
- Da, crede-mă, a avut febră, s-a simțit rău. 
- De ce nu l-ați testat la București, ca înainte, ci la Giurgiu? 
- Pentru că de la București, de la Medlife, ne-ar fi dat rezultatele joi. Iar noi le voiam miercuri! 
- Dandea aflase cu două ore înainte să știe jucătorii Astrei că era Crepulja bolnav. 
- Cu o oră, nu cu două. Iar noi știam deja din timp. Nu le-am transmis jucătorilor fiindcă se aflau la odihnă. Noi vrem să jucăm! 
- Atunci, de ce nu vă testați mai devreme? De ce tocmai luni? Ar însemna înfrângere cu 0-3! 
- În primul rând, înfrângerea cu 0-3 o poate stabili doar Comisia de Disciplină a Federației, nu Liga! Și nu ne permite DSP să ne testăm mai curând. CFR s-a testat tot la cinci zile când a avut primul caz de coronavirus!

EXCLUSIV Craiova a știut prima că meciul cu Astra urma să nu se mai dispute! Caz SUSPECT în Liga 1: a fost îmbolnăvirea regizată?

Patronul Niculae nu răspunde

Gazeta Sporturilor a încercat să-l contacteze și pe finanțatorul Ioan Niculae. Acesta nu a răspuns apelurilor și nici mesajelor despre riscul ca Astra să piardă la „masa verde”. Niculae a văzut mesajele, dar le-a ignorat.

„Nu pot să răspund, îmi e rău"

Instituția publică menită să ancheteze și să gestioneze cazul Crepulja e ocupată în aceste ore cu un alt caz. Chiar șefa DSP Giurgiu, Claudia Micu, a fost depistată pozitiv la testul Covid. 

„Din păcate, nu pot să vă răspund, starea mea nu e cea mai bună, după cum ați putut vedea la televiziuni, inclusiv pe buletinul meu de analize", a fost răspunsul ei când Gazeta a întrebat-o despre situația de la Astra. 

Dacă giurgiuvenii pierd la "masa verde" meciul cu Craiova, CFR trebuie s-o bată pe FCSB vineri ca să rămână la un punct în spatele Universității și să joace luni meciul decisiv în Bănie. Pe CFR și pe FCSB, Astra le-a încurcat, 2-2 cu clujenii și 3-2 cu oamenii lui Becali.

Clasament play-off Liga 1:

Citește și alte știri despre Astra - Craiova:

Care este situația fotbaliștilor de la Astra, după apariția cazului de coronavirus: „Noi putem juca la orice oră!”

Mihai Rotaru, finanțatorul Craiovei, a reacționat după amânarea meciului cu Astra: „Rămânem aici, vrem să jucăm! Ne vom cere drepturile. E o variantă și să câștigăm cu 3-0”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (407)
cristian_77
cristian_77  •  30 Iulie 2020, 12:16
Postat de dodo001 pe 30 Iulie 2020, 12:09

hai sa va vedem luni de ce sunteti in stare. Inchipuiti-va ca jucati meci european de calificare, cam asa va fi. Vedeti ce o sa miscati pe teren.

Daca jucati ce ati jucat cu Botosani si Medias...va dam umilinta maxima...

189254898748309
Claude SH  •  30 Iulie 2020, 12:14

Își vor ridica pălăria toți oltenii în fata CFR-ului ori vor stârni Ciuda Maxima. Cred ca asa se va numi aceasta echipa, Ciudoasa Maxima :)))

dodo001
dodo001  •  30 Iulie 2020, 12:09
Postat de cristian_77 pe 30 Iulie 2020, 12:04

Daca si cu parca..pai cu daca asta, in prima repriza trebuia sa fie 0-5...

hai sa va vedem luni de ce sunteti in stare. Inchipuiti-va ca jucati meci european de calificare, cam asa va fi. Vedeti ce o sa miscati pe teren.

Vezi toate comentariile (407)
Comentează
Close