GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  SCANDALUL PARIURILOR

Preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România micşorează bilanţul negru: "Vor fi amendaţi vreo 200-300!"

Sorin Constantinescu este şeful cazinourilor din România de 12 ani şi 6 luni
Sorin Constantinescu este şeful cazinourilor din România de 12 ani şi 6 luni

Articol de - Publicat vineri, 23 octombrie 2015 00:00

Sorin Constantinescu spune că a reacţionat pe forumuri după ce a fost "luat peste picior de jucători". "Nu şi-au imaginat niciodată că ONJN-ul chiar o să dea amenzi şi se leagă acum de Constantinescu, de Sebi Ghiţă, care e Winmastersul, de Udrea".

"Eu le-am atras atenţia pariorilor de pe forumuri încă de luna trecută că vor fi amendaţi dacă joacă pe site-urile nelicenţiate. Am spus asta mai ales pe site-ul holdem.ro, forumul jucătorilor de poker, pentru că ei sînt clienţii mei. Răspunsul lor? «Cine eşti tu?, că noi jucăm în continuare, sîntem şmecheri»", începe Sorin Constantinescu.

Constantinescu e preşedintele asociaţiei cazinourilor din România şi membru în Consiliul Consultativ la ONJN. "Plus singurul din România doctor în jocuri de noroc. Am consultanţă şi cu loterii din afara ţării, cel mai vechi din România în domeniul acesta", punctează acesta.

"Au fost de rea-credinţă"

"Casele terestre, gen Stanleybet, Superbet, au mii de angajaţi şi plătesc taxele, iar cei de la online au sfidat, nu au plătit taxe. Bet365 erau amendaţi lună de lună pentru că îşi făceau reclamă fără a avea licenţă", adaugă Constantinescu.

Oficialul spune că era sigur de amenzi fiindcă "ştiu foarte bine legea! Şi am vorbit şi pe la televiziuni, pe la ziare, nici nu mai ştiu unde. Uitaţi-vă pe Google. Toate site-urile serioase, gen PokerStars, Unibet, Betfair şi-au luat licenţa din timp. Ăştia de la Bet365 şi PartyPoker au zis «nu, domnule, decît să vă dăm vouă nu ştiu cîte zeci de milioane din urmă, mai bine dăm 2 milioane la Bruxelles pe lobby şi blocăm legea, vă închidem! Noi sîntem cei mai şmecheri». Au fost de rea-credinţă, dacă ei nu permiteau accesul utilizatorilor de la început, nu mai aveam această discuţie".

"Au trimis listele doar la finalul lunii"

Şeful cazinourilor spune că nu vor fi multe amenzi. "ONJN-ul n-are timpul fizic necesar să cheme 50.000 oameni, o să amendeze vreo 200-300, ăştia care au rulat sume foarte mari. Ca să înţeleagă oamenii că nu e de joacă! Ei nu şi-au imaginat niciodată că ONJN-ul chiar o să dea amenzi şi se leagă acum de Constantinescu, de Sebi Ghiţă, care e Winmastersul, de Udrea, încearcă cumva...".

De ce nu s-a anunţat de la început, de pe 10, că firmele au clienţi care încă joacă? "Noi am făcut o reclamaţie, pe 14 septembrie. În urma căreia Oficiul i-a chemat pe cei de la Bet365 şi PartyPoker, care funcţionau în ilegalitate, şi le-au cerut listele cu pariorii care joacă. Însă ei le-au dat abia la finalul lunii! În această perioadă, au fost 45.630 la bet365 şi vreo 9.000-10.000 la PartyPoker. Cele două firme au dat toate detaliile: cîţi bani au băgat, cîţi au scos, cît au rulat, tot-tot-tot!".

"Piaţa de online pe an este 250 milioane de euro, 40% pariuri, 40% cazinouri, 20% poker. Dacă se impozita 20% din sumă, gîndiţi-vă cîţi bani se aduceau la buget. Mereu a fost o concurenţă neloială între firmele care plăteau licenţă şi cele care nu plăteau. Dar acum a explodat mămăliga"
Sorin Constantinescu

"Am lucrat cu Odeta Nestor la Regent Casino de la Novotel, care acum e al grupului Metropolis. 5-6 ani, cam aşa. Apoi am lucrat împreună la Loterie, eu am stat puţin, 8 luni"
Sorin Constantinescu

"De ce ne-a luat şase ani să luăm măsuri? Sîntem în România şi asta ne ocupă tot timpul, ha, ha! Dacă vă arăt cîte tone de scrisori şi documente am făcut în anii ăştia.."
Sorin Constantinescu

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
1147378608623911
Plesa Daniel  •  24 Octombrie 2015, 01:37

In primul rand, limbajul folosit de Sorin Constantinescu, ne da impresia unui om care crede ca are o foarte mare putere peste foarte mare lume, el fiind cineva si noi fiind clar inferiori, drept urmare vorbeste cum doreste dansul. In al doilea rand ca si reprezentant al cazinourilor e clar ca are tot interesul sa puna intr-o lumina cat mai buna "agentiile de strada" si ONJN si intro lumina cat mai proasta agentiile din online, neputand fii nepartinitor si echidistant. Si nu in ultimul rand, noi oamenii de rand, precum si ziarele fie ele online sau nu, ar trebui sa nu acordam importanta unor opinii personale, asupra modului cum ar trebui sa se aplice legea, intrucat legea ii lege si aplicarea ei nu cade in atributiile unor astfel de persoane, ea trebuind sa fie aplicata cum a fost enuntata, legal si oficial, nu dupa opinii si pareri.

red_panzer
red_panzer  •  23 Octombrie 2015, 10:42

ce limbaj de CARTIER are gogosarul asta.....smenar,bisnitar cred ca este! i-a sa il controleze DNA sa vedem daca e asa de curat

10206876410620183
Lica Adrian  •  23 Octombrie 2015, 10:12

Verificati ce cazinouri are in subordine de se prezinta atat de pompos ca Presedinte. B365 si Bwin au platit 40 mil de euro unor smenari, au fost de reacredinta?. Individul lanseaza informatii false...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close