FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - STEAUA 1-2

AŞII DE CUPĂ » Steliştii au eliminat pe rînd toate echipele bucureştene. Sportul a fost cel mai tare adversar

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 10:23

Victoria de aseară a Stelei din finala Cupei României cu Dinamo, scor 2-1, le-a adus "roş-albaştrilor" cel de-al 21-lea trofeu în competiţia K.O. Steaua a ajuns astfel la un total de 51 de trofee în istoria de 64 de ani a echipei.

Echipa din Ghencea a avut nu mai puţin de patru antrenori în cele şase partide disputate în Cupă: Edi Iordănescu, Marius Lăcătuş, Sorin Cîrţu şi Cosmin Olăroiu. După ce au trecut în "şaisprezecimi" de Gaz Metan CFR Craiova, cu Iordănescu junior în rol de antrenor principal, "roş-albaştrii" au dat piept cu Sportul Studenţesc în optimile de finală. Formaţia patronată de Vasile Şiman s-a dovedit a fi una cea mai periculoasă grupare bucureşteană întîlnită de Steaua în drumul spre trofeu. "Alb-negrii" au deschis scorul în meciul disputat în Ghencea, fiind nevoie de o execuţie din lovitură liberă a lui Latovlevici pentru a împinge meciul spre prelungiri, şi apoi penalty-uri, moment în care steliştii şi-au arătat experienţa.

A urmat "sfertul" cu Rapid, decis de golul lui Romeo Surdu, iar Steaua aştepta cu încredere partidele cu FC Braşov. Cu un nou antrenor pe bancă, Sorin Cîrţu, manşa tur a semifinalei se termina cu un scor dezamăgitor pentru stelişti, 0-0 în Ghencea. Venirea lui Cosmin Olăroiu a însemnat şi un uşor reviriment al "roş-albaştrilor", care au reuşit in extremis calificarea în finală, smulgînd un 1-1 pe terenul Braşovului, gol Dică în minutul 86.

Piteşteanul mult hulit de patron în trecut a revenit aseară la locul faptei, deschizînd scorul în finală cu o execuţie de geniu. Egalarea lui Torje a dinamizat şi mai tare jocul, însă ultimul cuvînt l-au avut tot steliştii, prin... dinamovistul Bărboianu, marcatorul unui autogol antologic. 2-1 pentru Steaua şi Cupa e din nou în Ghencea după 12 ani.

Steaua va aniversa 64 de ani peste mai puţin de două săptămîni, pe 7 iunie.

21 de Cupe ale României are Steaua, record naţional, primul trofeu fiind obţinut la doi ani de la înfiinţare

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
l0gan.
l0gan.  •  26 Mai 2011, 20:17

steaua mananca din ala mic maro si urat mirositor astfel nu se explica norocu care l are:)))))uite te la oi cum se bucura ca au castigat cupa luzerilor:))))))))

lipy1987
lipy1987  •  26 Mai 2011, 10:50

MEREU SUPERIORI :xFORZZA STEAUA :x

mariusncm
mariusncm  •  26 Mai 2011, 10:50

Cum am mai spus pe alte forumuri,,in anii trecuti pt Steaua nu era impportanta Cupa,iar cand a devenit am si castigatooooooo,. Asta se numeste clasa de club. Bravo lor,si ma bucur ca a fost in fata ghioarlelor, caini de strada. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,,,,,e un mod de a ma bucura,,,,AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,,,,,,acum urlu de bucurie. '''''''BRAVO STEAUA'''''''

Vezi toate comentariile (7)
Comentează