FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI - FCSB, AZI, 20:00

SEPSI - FCSB. Toni Petrea poate intra în ISTORIE în această seară, alături de Bergodi sau Dan Petrescu

Anton Petrea a fost secundul lui Reghecampf și la FCSB, și în Asia
Anton Petrea a fost secundul lui Reghecampf și la FCSB, și în Asia

Articol de , - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 08:24 / Actualizat miercuri, 22 iulie 2020 13:06

SEPSI - FCSB. Noul antrenor al roș-albaștrilor, Toni Petrea, are ocazia să intre în categoria tehnicienilor norocoși, cărora le este oferit un trofeu chiar de la debut. Edi Iordănescu și Dan Petrescu au mai reușit recent să câștige Supercupe încă de la primele meciuri cu CFR Cluj, respectiv cu ASA Tg. Mureș.

  • Sepsi - FCSB, finala Cupei României, se dispută azi, de la ora 20:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus.

La 45 de ani, Anton Petrea are un CV de antrenor secund, nu de „principal", însă el capătă încă de la prima experiență ca șef al staffului tehnic șansa de a bifa și cel dintâi trofeu, Cupa României. Becali l-a învestit pe Toni ca antrenor în urmă cu o săptămână. "Ca formă a echipei, nu știu dacă e un avantaj că ne-a fost amânat meciul cu CFR, din campionat. 

„Ca formă a echipei, nu știu dacă e un avantaj că ne-a fost amânat meciul cu CFR, din campionat.  E bine totuși că am avut ocazia să ne antrenăm și am putut să-mi cunosc echipa mai bine", a declarat Petrea înaintea duelului cu Sepsi, din finala Cupei. Meciul va avea loc astăzi, de la ora 20:00. Nu mulți tehnicieni au mai beneficiat de o asemenea ocazie.

SEPSI - FCSB. Toni Petrea, trofeu la debut?

Recent, Edward Iordănescu și Dan Petrescu au mai cucerit trofee chiar de la început. Edi a debutat pe banca CFR-ului în victoria cu 1-0 împotriva Craiovei în Supercupă, în iulie 2018. Cu trei ani înaintea succesului pe care l-a repurtat Iordănescu junior, Petrescu câștigase și el Supercupa, tot cu 1-0, în dauna Stelei. Dan o conducea pe ASA Târgu Mureș. 

Trofeele nu le-au purtat noroc în continuarea mandatelor. Edi a mai prins prima etapă din campionat, 1-1 cu FC Botoșani, apoi a pierdut cu Malmo, 0-1 la Cluj în prima manșă din turul al doilea preliminar Champions League, și a fost demis. Petrescu a renunțat la banca Mureșului, îngrijorat că ASA începuse să aibă probleme economice grave, și a plecat imediat în China.

 El interpretase corect semnele despre sărăcia care se instala în club, societatea avea să intre în insolvență și după aceea în faliment. Înaintea lui Edi și a lui Dan, Bergodi a câștigat Supercupa în 2007 la prima partidă ca „principal" al Rapidului, Țiți Dumitriu a luat și el trofeul la prima apariție ca A1 pe banca Stelei.

VIDEO Toni Petrea, antrenor FCSB: „O victorie cu Sepsi ne-ar salva sezonul”

Am un sentiment plăcut, de bucurie pentru că urmează meciul acesta. Sper să iasă bine, încerc să le transmit jucătorilor informațiile și starea necesare pentru victorie

O victorie cu Sepsi ne-ar mai salva un pic sezonul. Păcat că nu vom avea suporteri în tribune, sigur ar fi fost o atmosferă foarte frumoasă. Trofeul ar conta enorm pentru club, pentru moralul jucătorilor. Ar fi important și pentru tinerii din lot, care nu au experiența meciurilor mari 

Anton Petrea, antrenor FCSB

VIDEO Florin Tănase, mijlocaș FCSB: „N-am mai câștigat de la juniori"

Florin Tănase, căpitanul FCSB, se află la al patrulea sezon de când a fost achiziționat de la Viitorul și nu a câștigat nimic de când a ajuns printre roș-albaștri. Nici la Viitorul n-a bifat vreo realizare importantă, el a plecat de la Ovidiu înainte ca oamenii lui Hagi să câștige campionatul. 

„Ar fi primul trofeu din cariera mea, de când joc la seniori. O victorie ar salva un sezon dezamăgitor până acum, ne-am asigura și participarea în Europa League. Mai ales ca randament avut în play-off, acesta e cel mai slab sezon de când sunt eu la FCSB", a comentat Tănase înaintea finalei.

VIDEO Toate detaliile înainte de finala Cupei României, Sepsi - FCSB

Citește mai multe știri de actualitate:

CFR campioană, Dinamo se salvează lejer! Clasamentul propus de LPF ar răsturna situația actuală

Thomas Neubert SUPERSTAR! Record stabilit de Becali pentru adevăratul șef FCSB: niciodată în istoria Ligii 1 nu s-a întâmplat asta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
zorrozabal
zorrozabal  •  22 Iulie 2020, 19:49

Si-au luat pungutzele cu ei?

johnwick
johnwick  •  22 Iulie 2020, 17:31
Postat de cneius pe 22 Iulie 2020, 15:15

Inseamna ca ai pus deja bani la pariuri si vei fi milionar curind

De unde bani?

cneius
cneius  •  22 Iulie 2020, 15:15
Postat de ishhhhhhhh pe 22 Iulie 2020, 13:49

O sa fie prima oara in istorie... cand o echipa ungureasca, finantata de guvernul Ungariei, va castiga Cupa Romaniei.

Inseamna ca ai pus deja bani la pariuri si vei fi milionar curind

Vezi toate comentariile (4)
Comentează