FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FOTO 3 concluzii după amicalul celor de la FCSB » Atacul e ieşit din formă + ce soluţii a găsit Petrea pentru flancurile apărării

FCSB - Mioveni, scor 0-0
Foto: GSP
FCSB - Mioveni, scor 0-0 Foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 15 ianuarie 2022 14:05 / Actualizat sambata, 15 ianuarie 2022 16:55

FCSB a jucat astăzi, la Buftea, singurul amical al iernii, împotriva celor de la Mioveni, scor 0-0. Roș-albaștrii au făcut un meci slab, departe de forma de la sfârșitul anului trecut.

Pe sinteticul de la Buftea, FSCB a avut o prestație dezamăgitoare contra Mioveniului. Starurile lui Becali nu au reușit să aducă mingea în careul advers, neavând multe ocazii mari de gol. Aceștia s-au rezumat la o posesie de multe ori în jumătatea proprie, fără a pune în pericol poarta adversă. 

Fostul jucător al celor de la FCSB, atac dur la Becali: „E în lumea lui”
FCSB
Fostul jucător al celor de la FCSB, atac dur la Becali: „E în lumea lui”

Jocul nu este unul încurajator pentru FCSB, mai ales că săptămâna viitoare are derby-ul cu CFR, iar o înfrângere le-ar încheia orice vis la titlu roș-albaștrilor. În acest context, GSP vă prezintă 3 concluzii după FCSB - Mioveni, 0-0: 

1. Atacul nu convinge

Toni Petrea a început amicalul împotriva celor de la Mioveni cu tripleta Octavian Popescu - Claudiu Keșeru - Florinel Coman în atac. Cei 3 nu au reușit să creeze nicio ocazie la poarta adversă, având o prestație foarte slabă, în special Florinel Coman, care se vede că încă nu este la un nivel optim pentru a juca un meci cu intensitate ridicată. 

În repriza secundă Toni Petrea i-a schimbat pe toți 3, locul lor fiind luat de Cordea, Ianis Stoica și Vali Gheorghe. Roș-albaștrii au continuat să aibă probleme în atac, nereușind să-și creeze multe ocazii. 

2 situații importante de gol a avut FCSB, una prin Stoica, care a trimis peste poartă dintr-o poziție excelentă, cealaltă venită în urma unui corner.

+2 FOTO

2. Apărarea scârțâie

Cu Vali Crețu și Risto Radunovic suspendați pentru meciul cu CFR, Toni Petrea a ales să joace cu Ovidiu Popescu și Denis Haruț fundași laterali, aceștia urmând cel mai probabil să evolueze și cu clujenii, în timp ce în centrul apărării au fost Miron și Cristea.

Cei 4 au avut destul de multe greșeli împotriva argeșenilor, nasancționate însă pe tabela de marcaj de către elevii lui Pelici. Totuși, la roș-albaștri va reveni Vinicius, fotbalist care azi nu a fost în lot.

3. Tănase nu, Andrei Burlacu da

Căpitanul roș-albaștrilor nu a fost folosit în această după amiază de Toni Petrea, rămânând pe bancă pe toată durata meciului. A apărut însă Andrei Burlacu, atacantul adus vara trecută de la CSU Craiova. 

Fără joc prins la echipă, Burlacu a intrat în minutul 67 pe teren, fără a avea vreo reușită notabilă. Este prima sa apariție de la venirea la FCSB. Va avea șanse în meciurile viitoare, Gigi Becali declarând în urmă cu 3 săptămâni că „vrea să-l vadă la lucru să vadă ce poate”

Echipa folosită de Toni Petrea în meciul cu Mioveni: Andrei Vlad - Ovidiu Popescu, Iulian Cristea, Andrei Miron, Denis Haruț - Adrian Șut - Răzvan Oaidă, Darius Olaru (cpt) - Octavian Popescu, Claudiu Keșeru, Florinel Coman.

Citește alte știri din Liga 1:

Dinamo a pus în vânzare biletele pentru derby-ul cu FCSB » „Câinii” au decis pe ce stadion se va juca meciul

Fostul jucător al celor de la FCSB, atac dur la Becali: „E în lumea lui”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (21)
niculaemoromete
niculaemoromete  •  16 Ianuarie 2022, 08:31
Postat de doar...titi pe 15 Ianuarie 2022, 18:20

nu tata ...problema e ciobanul !!! restul sunt de conjunctura!!

Da, e o problemă, dar nu patronul joacă!

182499664082881
Dorin Oltea Supuran  •  15 Ianuarie 2022, 20:07

Sigur că marea problema este mijlocul! Care dintre cei 3 este un mijlocaș de creație? Care dintre cei 3 știe, poate sa fie STAPANUL de la mijloc? Care dintre cei 3 are autoritatea și știința necesara să știe când sa zorească jocul, când să îl tempereze? Și apoi uitati-va cat de neconsistent ii ajuta cei de la mijloc pe cei dințată, când se iese mai rapid in atac, sau cu minge lunga...ajung și eu, cei 3, după zeci de secunde când ori ce element de surpriza sau de superioritate a trecut de mult! Știe vreunul dintre ei sa intre la combinații rapide cu cei din fata in preajma careului advers? Acțiuni de pase dintruna, un-doiuri, un-doi-treiuri, cu avansare rapida in careul advers? Nu am mai văzut așa ceva de când au plecat Man, Moruțan, era și Coman in forma, era și Tănase care știe acest joc...acum...fie înghesuie jocul pe margini, urmând centrări (cui? Ce săritori buni la cap avem noi?), fie, încearcă de unul singur, să intre in careu! Și, care dintre cei 3 mijlocași știe,care șut, pentru a trage de la 25-30 de metri? Niciunul! Cine știe să execute lovituri libere cu adevărat periculos? Nu o dată la 30 de meciuri, ci de 3-4-5 ori pe meci? Niciunul! (Și) astea sunt marile probleme de la FCSB. Plus că nu se vede un sistem de joc pus la punct, de multe ori jucătorul, la 20-25 de metri de poarta adversa, nu mai știe ce să facă cu mingea! Joc la întâmplare, joc bazat pe vreo sclipire a unuia sau altuia. Așa nu vom lua campionatul, așa ieșim din turul I, MAXIM turul II de peste tot?

doar...titi
doar...titi  •  15 Ianuarie 2022, 18:20
Postat de niculaemoromete pe 15 Ianuarie 2022, 16:04

Analiza este inconsistentă ca jocul FcsB-ului: problema este mijlocul, Oaidă Șut, Olaru, sunt firavi cad prea ușor, nu joacă fără minge, nu comunică cu cei din față. Maieste și obsesia miuței de 5 contra 2 pe care o practică cu orice adversar, se înghesuie în lateralul careului de 16 m câte 4-5 fcsbiști iar în careu nu primește decât cel mult un coechipier! Chiar de neînțeles partitura asta sterilă... O fi zis Becali că vrea șarje pe extremă, dar săvină 3-4 și în careu la primire... Vorba Budescului, ”jucăm și noi fotbal”?

nu tata ...problema e ciobanul !!! restul sunt de conjunctura!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează