FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

A primit 4,2 milioane euro » Principalul investitor al CSU Craiova este implicat în superdosarul Alina Bica-DIICOT

Alb-albaștrii ar putea avea de suferit // Foto: csuc.ro
Alb-albaștrii ar putea avea de suferit // Foto: csuc.ro

Articol de , - Publicat sambata, 22 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 23:01

Andrei Andrici a împărţit împreună cu alţi trei oameni de afaceri prejudiciul de 61 milioane de euro. De la luptele de pe bursă şi de la cele din fotbal, Andrei Andrici va trece acum şi la cele cu justiţia.

Numele principalului acţionar al CS Universitatea apare în dosarul Alinei Bica, procuroarea şefă a DIICOT, care a fost reţinută joi noapte de procurorii DNA, fiind acuzată de fapte de corupţie.

Alături de Bica, în scandalul despăgubirilor supraevaluate au mai fost emise mandate de reţinere pentru Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, şi pentru doi deputaţi, Cătălin Florin Teodorescu (PDL) şi Marko Attila (UDMR). Toţi au făcut parte din comisia care, în 2011, l-ar fi despăgubit ilegal pe Gheorghe Stelian, prejudiciul fiind împărţit de acesta cu alţi trei oameni de afaceri.

Potrivit unui document DNA obţinut de Mediafax, membrii comisiei de restituiri a proprietăţilor "au facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian, Valentin Vişoiu, Adrian Andrici, acţionar la CS Universitatea Craiova, şi Gabriel Gheorghe, care au împărţit prejudiciul de peste 61 de milioane de euro, astfel: Stelian - 46.288.238 euro, Vişoiu - 7.035.812 euro, Andrici - 4.196.800 euro şi Gheorghe - 4.196.800,2 euro".

După emiterea deciziei de despăgubire, la data de 15 martie 2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obţinut titluri de conversie în acţiuni la Fondul Proprietatea, listat la bursă din data 25 ianuarie 2010, în cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru pătrat).

Andrici, Olguţa şi Craiova
În vara lui 2013, Adrian Andrici şi Dumitru Beze, doi investitori de pe bursă, au hotărăt să facă pasul în fotbal, devenind acţionari la clubul CS Uni­versitatea după ce acest proiect a fost votat de Consiliul Local Craiova.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu şi Dumitru Beze au făcut publică în luna iulie asocierea dintre Primărie şi firma Blue Lions Capital pentru susţinerea echipei de fotbal.

Firma Blue Lions Capital este controlată în proporţie de 95% de Adrian Andrici, unul dintre cei mai puternici investitori de pe bursă, iar un pachet de 5% este deţinut de Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investi­torilor de pe Piaţa de Capital.

Marko Attila cerea sancţiuni pentru FRF
Deputatul UDMR Marko Attila, pentru care DNA a solicitat aviz de arestare de la Camera Deputaţilor în acelaşi "dosar Alina Bica" sub acuzaţia de abuz în serviciu, a fost eroul unui episod tensionat legat de "naţională" în primăvara lui 2013.

Atunci, un suporter al Rapidului a dat foc unui drapel maghiar în timpul partidei cu CFR din L1, disputată înaintea meciului Ungaria - România din preliminariile CM 2014. Ulterior, la jocul Olanda - România, fanii tricolorilor au arborat bannerul "Acum, pentru o cîrpă aprinsă îl vreţi arestat / După ce atîţia ani de zile, zîmbind aţi tolerat terorismul etnic al UDMR ca politică de stat".

Într-o scrisoare trimisă către UEFA şi FIFA, Attila solicita "să se dicteze cea mai drastică pedeapsă posibilă, ca forurile internaţionale să transmită un mesaj clar că nu tolerează asemenea acţiuni". FRF a fost amendată cu 16.000 euro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
fcu1948
fcu1948  •  23 Noiembrie 2014, 12:49
Postat de unico_biancorossi pe 23 Noiembrie 2014, 03:58

si, sa admitem ca asa este si ca aceasta "fantoma" dispare, asa cum o denumiti multi dintre voi. am o curiozitate : cine va reprezenta fotbalul craiovean ? echipa lui Mititelu, care din ce retin eu este desfiintata pentru datorii colosale ? ma mira profund indarjirea unora dintre craioveni fata de aceasta echipa, singura pe care o mai aveti la nivel inalt. in loc sa ii tineti pumnii, voi o considerati un dusman. absolut paradoxal si absolut ciudat.

Ai o plăcere patologică de a te băga în seamă chit că ești pe lângă subiect! Te lansezi în supoziții fără să cunoști substratul problemelor, fără să ai cunoștințe despre ce înseamnă Universitatea Craiova pentru suporterii săi. Pentru cineva care iubește Universitatea Craiova de peste 30 de ani, nimeni și nimic nu ar putea să o înlocuiască vreodată! Nu poți șterege cu buretele și da uitării momentele de bucurie, speranță, tristețe sau emoțiile pe care le-ai trăit ca fan al Universității Craiova. Dacă ți s-ar desființa dinamumu, ai ține cu 5teaua???????????

ortega
ortega  •  23 Noiembrie 2014, 04:10

Andrici sa ne ia de karici , cu surogatul lui de pulyfrici ...

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Noiembrie 2014, 03:58
Postat de gabryel28 pe 23 Noiembrie 2014, 00:19

era de asteptat ca aceste clone plolitice infiintate peste noapte nu au viata lunga!

si, sa admitem ca asa este si ca aceasta "fantoma" dispare, asa cum o denumiti multi dintre voi. am o curiozitate : cine va reprezenta fotbalul craiovean ? echipa lui Mititelu, care din ce retin eu este desfiintata pentru datorii colosale ? ma mira profund indarjirea unora dintre craioveni fata de aceasta echipa, singura pe care o mai aveti la nivel inalt. in loc sa ii tineti pumnii, voi o considerati un dusman. absolut paradoxal si absolut ciudat.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează