FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

corespondență gsp din slovenia Adnan Golubovic, noul goalkeeper al lui Dinamo: „Sunt exploziv, parez penalty-uri, am joc bun de picior”

Adnan Golubovic
Adnan Golubovic

Articol de , - Publicat marti, 04 iulie 2023 09:47 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 09:51

Adnan Golubovic tocmai a sosit la Dinamo și a și debutat în tricoul "câinilor", în amicalul cu Zalaegerszeg (0-1). Portarul de 27 de ani și 1,86 metri a fost cel mai bun jucător al roș-albilor. A avut câteva parade de efect, însă a fost învins de șutul precis al lui Milovanovikj (85).

Goalkeeperul care și-a depus deja candidatura pentru postul de titular a încheiat angajamentul cu Koper (locul 6 în prima ligă slovenă). A fost monitorizat acum mai mulți ani de câteva grupări din Serie A, pe vremea când ajunsese în Italia, la Matera, Catanzaro și Via Pesaro. S-a accidentat și a ratat, probabil, oportunitatea carierei. A fost selecționat la toate reprezentativele de juniori ale țării sale.

Noul portar al lui Dinamo și-a schițat autoportretul într-un interviu acordat GSP:

1. "Sunt la Dinamo să ajut echipa, voi face tot ceea ce pot mai bine ca Dinamo să crească. Antrenorul va decide cine va fi titular, eu mă voi pregăti exemplar"

2. "Sunt exploziv, parez penalty-uri, bine, nu trebuie să ajungem mereu la așa ceva!, am un joc bun cu piciorul. Acestea sunt calitățile mele"

3. "Aș vrea să îmbunătățesc diverse detalii ale jocului meu, să dau și mai multă siguranță colegilor. Voi încerca să fac asta în fiecare zi"

4. "Am început ca atacant, dar tata a zis: «Auzi, poate ar fi mai bine dacă ai juca portar! Ca atacant ești predispus la accidentări, trebuie să ai grijă de tine». Eram pe la 10 ani. Ca portar, oricum, trebuie să fii un pic nebun, să fii curajos. Cred că portarii buni sunt aceia care nu gândesc prea mult. Pur și simplu, s-o facă!"

5. "Uneori, îmi place să joc atacant la miuța cu colegii. Mi-ar plăcea să vin la un corner pe final de meci, să lovesc mingea... Știu să lovesc mingea bine și cu capul, și cu piciorul"

6. "Sunt un caracter puternic, un om onest și un bărbat curajos. Părinții m-au învățat să fiu smerit, să am o viață de familie"

7. "Nu sunt adeptul tatuajelor, sunt un tip religios, nu-mi plac. Încerc să mă țin pe calea Coranului. Sunt musulman, respect și Ramadanul. Mai puțin când am meciuri, fiindcă sunt profesionist, trebuie să țin cont de clubul care mă plătește"

8. "Handanovic este un idol pentru mine. Tot sloven, tot din Ljubljana, ca și mine. Nu pot să fiu ca el, e diferit. Îmi place cum atacă mingea, cum joacă cu piciorul, încerc să fac la fel. Mi-a plăcut Oliver Kahn pentru putere, energie, dar ca tehnică Handanovic este numărul 1"

9. "Am văzut multe video-uri cu Dinamo. Când mi s-a spus că am posibilitatea să vin, m-am documentat. Știam că au fani extraordinari, am verificat. «Ce e asta?!» a fost reacția mea când am văzut ce pot. Chiar mi-a plăcut ce face galeria, vreau să simt și eu atmosfera creată de fani"

10. "Când am terminat cu Koper, le-am spus colegilor de acolo că vreau mă merg la o echipă cu fani care să te facă să vibrezi. În Slovenia oamenii sunt mai calmi, eu doresc o atmosferă de luptă. Pentru asta am acceptat oferta lui Dinamo, sunt un tip care se bazează pe emoții puternice. De-abia aștept! Simt că va fi ceva extraordinar, cu oameni mulți, încă de la primul meci".

Aștept rezultate bune cu Dinamo, un sezon de succes. De-abia am venit, dar simt că Dinamo are ambiții mari.

Când am văzut prima oară emblema lui Dinamo, am crezut că sunt niște lupi! Apoi, mi-a explicat un tip că sunt doi câini

Adnan Golubovic

40de meciuri a adunat Golubovic în tricoul lui Koper în sezonul precedent; a primit 43 de goluri

VIDEO Imagini inedite din cantonamentul celor de la Dinamo. Cum îi pregătește Caparco pe portari

A venit să-l impresioneze pe Ovidiu Burcă, după un an la Rangers și alte încercări în Premier League: „Sunt ca un robot. Am stilul de joc al lui Theo Hernandez”
DINAMO
A venit să-l impresioneze pe Ovidiu Burcă, după un an la Rangers și alte încercări în Premier League: „Sunt ca un robot. Am stilul de joc al lui Theo Hernandez”
Hakim Abdallah se prezintă fanilor dinamoviști prin intermediul GSP: „Sunt sigur că sunt foarte bun și voi arăta pe teren”. În ce vrea să-și investească banii
DINAMO
Hakim Abdallah se prezintă fanilor dinamoviști prin intermediul GSP: „Sunt sigur că sunt foarte bun și voi arăta pe teren”. În ce vrea să-și investească banii

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
creeperno534
creeperno534  •  04 Iulie 2023, 22:49

Daca Fifa nu elimina interdictia, se va plati suma necesara pentru ridicarea acesteia

Str82HeIL
Str82HeIL  •  04 Iulie 2023, 14:30

Pai cum e noul portar al lui Dinamo dacă contractul nu e înregistrat și FIFA s-ar putea sa nu le dea dreptul de transfer?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează