FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK - FCU CRAIOVA

Mititelu, cu o zi înainte de judecarea cazului Sepsi vs. FCU Craiova: „Dacă decid împotriva noastră e abuz în serviciu! Să se rejoace meciul”

Adrian Mititelu, patron FCU Craiova
Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2023 18:26 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 18:41

Adrian Mititelu (54 de ani), patronul de la FCU Craiova, spune că „ar fi abuz în serviciu” dacă Sepsi OSK va câștiga la „masa verde” meciul împotriva oltenilor, suspendat în minutul 26 ca urmare a scandărilor xenofobe ale fanilor.

Miercuri, 15 februarie, cazul suspendării meciului dintre Sepsi OSK și FCU Craiova va fi din nou pe masa Comisiei de Disciplină. După două amânări consecutive, pe 1, respectiv 8 februarie, este de așteptat ca Federalii să se pronunțe miercuri.

Cu o zi înainte de judecarea cazului, FCU Craiova a publicat planul de acțiune întocmit de firma de securitate angajată de Sepsi OSK, susținând că clubul covăsnean este unicul responsabil pentru cele întâmplate în timpul partidei.

Ulterior, Adrian Mititelu a venit cu precizări suplimentare.

ȘOCANT! Republica Moldova a oprit galeria lui Partizan dintr-un motiv sinistru: „Asta plănuiau!”
Sheriff - Partizan
ȘOCANT! Republica Moldova a oprit galeria lui Partizan dintr-un motiv sinistru: „Asta plănuiau!”

Adrian Mititelu, înainte de verdictul în cazul Sepsi OSK - FCU Craiova: „Dacă decid împotriva noastră e abuz în serviciu!”

„Prin acel plan s-a stabilit ce se întâmplă la meci, cine, ce atribuții are. Cei de la Sepsi recunosc acolo că suporterii de la Craiova au venit neorganizat, că clubul (n.r. - FCU) nu s-a ocupat de ei, dar și că Sepsi are datoria să asigure totul în stadion, inclusiv să nu se scandeze.

Este planul lor, abia acum câteva zile am intrat în posesia lui pentru că l-au depus ei cu întârziere. Semnătura aceea (n.r. - a angajatului FCU) nu mai are nicio valoare.

Atenție, acest plan este documentul care dă voie ca meciul să se dispute. Fără el, meciul nu se poate disputa. Este modul de interpretare al evenimentelor din timpul meciului. Noi nu avem nicio responsabilitate, totul este în sarcina lui Sepsi!

Părerea mea sinceră este că dacă se dă decizie împotriva noastră nu vorbim despre o decizie drastică, ci despre abuz în serviciu săvârșit de cei care judecă cazul!”, a afirmat Mititelu la „DigiSport Special”.

În cazul unui verdict negativ, Mititelu a anunțat că va face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv: „Bine ar fi pentru cei de la Sepsi să nu se ajungă acolo, noi vrem rejucarea meciului”.

Adrian Mititelu: „Să se rejoace meciul!”

Patronul FCU cere ca meciul să se rejoace fie de la început, fie din minutul în care a fost întrerupt, 26:

„Sunt două paliere: trebuie refăcut de urgență regulamentul și rejucat meciul din minutul 1 sau 26, în una dintre săptămânile în care se poate face asta, și toată lumea ar fi mulțumită. Chiar și Federația, care a tras un semnal de alarmă, că nu mai merge cu treburile astea.

Există în regulament prevederi, situații în care se poate rejuca meciul. Bine, sunt cam ambigue, dar eu zic că ar fi mult mai mare nedreptatea să primească Sepsi 3 puncte pentru o culpă a lor decât să se joace meciul și să avem o competiție tranșată pe teren”.

Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi OSK: „Ar fi un scandal dacă nu ne dau 3 puncte”

Cu o zi în urmă, Cristiano Bergodi, antrenorul de la Sepsi OSK, pusese presiune la rândul său:

„Chiar dacă am declarat că ar fi mai bine ca meciul să se joace pe teren, ce facem? Schimbăm regulamentul? Să se schimbe după, după ce ne dau 3 puncte să facă ceva diferit, dar dacă există un regulament trebuie respectat. Ar trebui să fie un scandal dacă nu ne dau 3 puncte”.

Mai multe știri din Liga 1: 

Oltenii inflamează spiritele înaintea derby-ului FCSB - CSU Craiova: „O nouă deplasare la echipa clanului Becali și a arbitrilor”

Aflat în negocieri cu Rapid, Ongenda a discutat și cu alt club din Superliga: „E un tip dificil, capricios”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (9)
istet10
istet10  •  14 Februarie 2023, 23:15
Postat de voinea pe 14 Februarie 2023, 18:52

O să se amâne până când matematic nu o să mai aibă șanse la play off. Era simplu de judecat, au fost scandări xenofobe? Da. Cine? Galeria fcu. Spuneți că nu sunt ai voștri? Dacă nu sunt ai voștri de ce ați fost să îi salutați în Giulești? Sau sunt ai voștri doar când vă convine?

Ba, ce spui tu este "rationament" de Giulesti, adica unul care nu are treaba cu reglementarea.

kuba.kuba
kuba.kuba  •  14 Februarie 2023, 20:01
Postat de danut.petnaise pe 14 Februarie 2023, 19:05

Îi e frică italianului, deoarece de la acel meci nu a mai câștigat nimic. Bine ar fi să se dea câștigarea meciului de Sepsi, pentru că la TAS vor pierde cele 3 puncte și încă 3. Dacă se rejoacă meciul, Sepsi va câștiga sigur, pentru că este echipa mai bună și joacă pe teren propriu.

Ii batem pe secui lejer!

legio.sud
legio.sud  •  14 Februarie 2023, 19:36
Postat de ionescugeorge77 pe 14 Februarie 2023, 19:19

...afara...afara cu chivulete din arbitraj ...

Corect afară și cu R Petrescu , cât mai repede …

Vezi toate comentariile (9)
Comentează