FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ E alertă în Bănie! De teamă să nu-și piardă suporterii, Mihai Rotaru a apelat la 3 mișcări de urgență!

Universitatea Craiova se teme că și-ar putea pierde suporterii / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Universitatea Craiova se teme că și-ar putea pierde suporterii / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat vineri, 09 decembrie 2022 07:41 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2022 10:59

Mihai Rotaru, patronul de la Universitatea Craiova, a admis că marele său favorit, Mirel Rădoi, „a fost nociv” pentru club și încearcă să limiteze proporțiile dezastrului prin decizii care să vină în întâmpinarea fanilor din ce în ce mai nemulțumiți. 

Mihai Rotaru a încheiat joi dimineață conturile cu Mirel Rădoi și cu staff-ul acestuia. Dar greul de-abia de acum începe pentru conducătorii Universității. 

Teama lor cea mai mare e să nu piardă din masa de suporteri, care în urma deciziilor dezastruoase luate în ultimul timp ar putea alege să nu mai vină pe „Oblemenco” sau, și mai rău, să migreze către rivala locală, FCU Craiova

Mihai Rotaru vrea să ia măsuri dure la Craiova: „Trebuie să tăiem în carne vie” » Un jucător îi cere 2 milioane de euro!
CSU CRAIOVA
Mihai Rotaru vrea să ia măsuri dure la Craiova: „Trebuie să tăiem în carne vie” » Un jucător îi cere 2 milioane de euro!

Panică la Universitatea Craiova: juveților le e frică să nu-și piardă suporterii!

CSU a intrat pe un trend descendent în ultimii anii la abonamente. În vara lui 2021 vânduse în jurul a 4.700, iar în iulie, la startul sezonului în curs, a dat circa 3.600, deși nu se mai punea problema vreunor restricții de genul acelora impuse în timpul pandemiei de Covid-19. 

În campionat, după 19 etape, alb-albaștrii încă stau bine în topul fanilor. Potrivit statisticilor GSP, sunt pe 3, cu o medie de 11.950 de spectatori la meciurile de acasă, după FCSB (12.920) și Rapid (12.149).

14.100 de spectatoria fost media Universității după primele 10 meciuri „acasă” din stagiunea 2018/2019

Măsurile lui Rotaru pentru a nu-i supăra și mai tare pe fanii Științei

Important e ca această medie să nu scadă, motiv pentru care toate deciziile luate începând de ieri dimineață au avut în vedere să nu-i supere și mai tare pe fani și să aducă speranță:

  1. Într-un moment în care era evident că Rădoi ar putea arunca oricând prosopul, după ce se plânsese de calitatea lotului și suspendase 4 jucători, în frunte cu Ivan și Markovici, din club a „transpirat” informația că „varianta cea mai la îndemână pentru un interimat ar fi Cornel Papură. E cea mai logică. E de-ai casei și e și un tehnician bine pregătit. Are inclusiv licența PRO”. Însă Rotaru l-a numit pe Dragoș Bon, până la finele anului. Motivul? „N-am vrut să-l mai expunem pe Cornel, după discuțiile de altădată”, a explicat președintele Sorin Cârțu. Aluzie la aversiunea pe care fanii au afișat-o de fiecare dată față de el, în precedentele apariții pe bancă. Deși competent și într-o relație bună cu jucătorii, lui „Papi” i s-a reproșat adesea că "n-are discurs”.
  2. Patronul s-a grăbit să asigure pe toată lumea că se lucrează intens pentru angajarea unui tehnician pe măsura pretențiilor Universității: „Avem la dispoziție două săptămâni și jumătate”. N-a dat nume, însă nici n-a contrazis variantele de top, gen Șumudică sau Reghecampf, vehiculate în presă: "Am trei nume pe listă, toți sunt sub contract. Dar nu excludem varianta unui tehnician străin, nouă ne-a mers bine cu străini pe bancă”. Zenga, aflat la un moment dat în discuții și la FCU, e chiar liber. Șumi e apreciat în Bănie, iar Reghe a fost regretat de majoritatea suporterilor după mandatul din 2021/2022.
  3. Altfel foarte secretos când vine vorba de transferuri, miercuri seară și joi dimineață, tot în direct la televizor, Rotaru a devoalat toate intențiile clubului în materie de achiziții, astfel încât suporterii să știe că se depun eforturi pentru întărirea lotului, cum ceruse inclusiv Rădoi. Susține că a făcut oferte pentru doi jucători din Liga 1, unul de la Petrolul, altul de la Voluntari, și doi din străinătate: "Unul a fost la Mondialul din Qatar". Numele au apărut repede în presă: Jair (Petrolul), Meleke (Voluntari) și, potrivit fanatik.ro, canadianul Derek Cornelius. Zero apariții la CM 2022.

21 de meciuria stat Mirel pe banca juveților: 15 în campionat, 3 în Conference League și 3 în Cupă. Bilanț: 10 victorii, 6 egaluri, 5 eșecuri

Greșeli în lanț la Universitatea Craiova

Ce nu mai poate repara patronul Universității sunt gafele sale și ale președintelui executiv Sorin Cârțu. În vară, când s-au despărțit de Laurențiu Reghecampf, l-ar fi vrut pe Mirel Rădoi, dar, urmare a unor deficiențe de comunicare, au ajuns să-l angajeze, în pripă, pe Laszlo Balint. Un tehnician demis în ianuarie de modesta UTA! 

Suporterii l-au respins de la bun început, conducătorii și-au pierdut repede răbdarea cu Gyuszi și după numai 7 partide l-au pus pe liber. Și-au reparat gafa aducându-l în sfârșit pe Rădoi, oltean sadea, pe placul tribunelor. Știau însă că fostul selecționer nu face compromisuri, are un stil direct, tranșant și spune lucrurilor pe nume. 

Lucru admis de Rotaru. Și cu toate astea au riscat. Mirel a declanșat un adevărat taifun în club, cu criticile sale pertinente, dar făcute public, la televizor, și nici rezultatele n-au fost măcar pe aproape de cele așteptate. Iar după eșecul de la Pitești, în fața Argeșului (1-2), echivalent cu eliminarea din Cupa României, i-a lăsat baltă. 

Concluzia patronului: „Mirel Rădoi a fost nociv pentru Universitatea Craiova. Trebuie să luăm totul de la zero”. 

Mirel Rădoi a acreditat ideea că Universitatea Craiova nu-i pregătită să fie antrenată de el. Poate că el nu este încă pregătit să o pregătească pe Universitatea Craiova.

- Mihai Rotaru, patron CSU Craiova

15.000 de euroera salariul lunar net primit de Mirel Rădoi la Universitatea Craiova

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Mihai Rotaru vrea să ia măsuri dure la Craiova: „Trebuie să tăiem în carne vie” » Un jucător îi cere 2 milioane de euro!

Mititelu și Croitoru l-au demis pe Rădoi » 9 obiective ratate în total de fostul selecționer

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
Bancone11
Bancone11  •  13 Decembrie 2022, 09:46

Voi credeți că suporterii se pierd așa peste noapte ...Forza Stiinta .Sa vina Reghe inapoi !

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  10 Decembrie 2022, 15:55
Postat de kuba13 pe 10 Decembrie 2022, 07:47

Voi sunteți Blue Aliona Mogoșoaia SA. Nimic mai mult.

Gelule te minti singur dar nici tu nu crezi ce ineptii debitezi. Ai fii in stare sa te duci in magazin cu gucccții tau din piata si sa le spui alora ca fakeul tau e cel original, nu marfa pe care scrie clar firma.

dandana
dandana  •  10 Decembrie 2022, 15:27

Marele Zenga antrenor. Cred ca este glumă, asta sta mai mult fără sa antreneze, iar noi îl luam de bun? Papură este mai indicat. Dacă nu este Reghe sau Șumudică atunci sa fie olteni gen Neagoe sau Săndoi. Ce străini, vin ia sa antreneze pe un pol în România. Ce vrăjeală!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează