FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Alexa, acest Mutu! » Ce au în comun mijlocaşul Rapidului şi atacantul Cesenei

Alexa a povestit la RadioGSP cum, pe cînd juca la UMT, a refuzat să fie schimbat la un meci de Cupă cu Dinamo, în 1999
Alexa a povestit la RadioGSP cum, pe cînd juca la UMT, a refuzat să fie schimbat la un meci de Cupă cu Dinamo, în 1999

Articol de - Publicat marti, 09 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 08 august 2011 21:18

Fotbalistul avea 19 ani cînd l-a înfruntat pe antrenorul Constantin Rădulescu. Şi a fost dat afară! Cam în aceeaşi perioadă, ”Briliantul” îl ignora pe Dobrin la FC Argeş tot la o schimbare.

În afara lui Dan Alexa "Chirurgul" a existat şi un Dan Alexa "Încăpăţînatul". Şi este vorba despre o poveste inedită, pe care, prezent ieri la Radio GSP, la emisiunea "Divizia Mitică", rapidistul a derulat-o cu haz, evocînd o întîmplare de pe cînd avea doar 19 ani. Şi îl pune pe acelaşi palier cu Mutu!

"A vrut să mă schimbe după cîteva secunde"
Jucător în liga a treia la UMT, Alexa evolua contra lui Dinamo, într-un meci de Cupa României (1999): "Era ultima partidă a sezonului de toamnă, în decembrie. Nea Costică Rădulescu era antrenor, Dumnezeu să-l ierte! M-a băgat prin minutul 80 şi, imediat, am încercat să dau o pasă mai dintr-o bucată, cu exteriorul. Mingea s-a dus pe gheaţă şi a ieşit undeva în aut. Nea Costică a înnebunit pe margine şi a cerut schimbare, deşi mă băgase doar de cîteva secunde! Mi-a făcut semn să ies, dar n-am vrut. L-a întrebat şi pe secundul Almăşan ce se întîmplă şi a primit confirmarea că puştiul n-are de gînd să părăsească gazonul. S-a înfuriat teribil, arbitrul a trebuit să dea drumul la joc şi uite aşa Alexa a terminat meciul pe teren!".

S-a întors acasă cu trenul
Ce-a urmat însă la vestiare n-a fost plăcut: "M-a băgat imediat în şedinţă şi mi-a spus că din acel moment nu mai am ce căuta la UMT. Nici nu m-a mai luat în autocar şi a trebuit să mă întorc la Timişoara cu trenul. Şi chiar s-a ţinut de cuvînt, fiindcă s-a rupt filmul. Tot răul s-a întors însă bine spre mine, pentru că aşa am ajuns eu imediat la Rocar, iar cariera mea a prins un curs fericit".

Iar Alexa cel de acum, cu mintea omului de 31 de ani, recunoaşte că n-ar mai repeta în ruptul capului acelaşi gest: "Am greşit atunci. A fost o decizie care submina autoritatea antrenorului şi atunci cînd voi ajunge şi eu pe bancă, n-aş trata cu blîndeţe un asemenea moment".

"Gîscanul" sfidat de "Briliant"
Cu numai un an înainte de episodul povestit de Alexa, făcuse vîlvă înfruntarea similară dintre Gicu Dobrin şi tînărul Mutu. La un meci FC Argeş - Steaua, prin minutul 60, "Gîscanul", antrenor, i-a făcut semn lui Adrian să iasă la schimbare. Puştiul tupeist de 18 ani a refuzat însă, îndemnat şi încurajat de colegul său de echipă Jean Barbu.

7 cluburi are în CV mijlocaşul Dan Alexa: UMT, Rocar, Dinamo, U Craiova, Poli Timişoara, Beijing Guoan şi Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dan
dan  •  09 August 2011, 10:07

Povestea e relativ interesanta, insa comparatia cu Mutu chiar nu are nici o relevanta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează