FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Alexandru Ioniţă şi-a luat ieri rămas bun de la Rapid » Ultima zi în Giuleşti

Alexandru Ionita, Ionita, Rapid
Alexandru Ionita, Ionita, Rapid

Articol de - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Alexandru Ioniţă pleacă peste două săptămîni la reunirea noii sale echipe, FC Koln. Rapid a produs un golgeter de clasă şi l-a vîndut cu 2,5 milioane de euro în Bundesliga.

"Uite, la poarta de acolo am dat primul meu gol pe Giuleşti, la 4-0 cu Inter Curtea de Argeş". Ioniţă n-a împlinit încă 21 de ani, dar are amintiri intense. "Am recuperat o minge în tuşă, am driblat vreo doi şi-am dat tare la colţul scurt. În spatele porţii era galeria noastră, dar de emoţii am luat-o la fugă spre centrul terenului, să mă bucur".

Ioniţă se plimbă agale pe gazonul pustiu. A ţinut ca interviul să fie făcut chiar pe arena din Grant. "Cu ocazia asta îmi iau şi eu la revedere de la stadion. N-o să mai trec pe-aici o vreme, am altele de făcut de-acum încolo. Totuşi, aş vrea ca într-o zi să mă întorc să joc aici. Ştii cîntecul, «nu-i echipă mai frumoasă şi iubită ca Rapid!»".

- Alex, cînd pleci la Koln?
- Reunirea echipei e pe 28 iunie, iar eu plec în Germania pe 23. Au rămas mai puţin de două săptămîni.

- Emoţii?
- Sînt nerăbdător să încep, să văd ce va fi. Sînt curios, e normal. E o viaţă nouă, dar în nici un caz nu mă sperie schimbarea asta. Sper să mă adaptez uşor.

- Totuşi, destul de multe schimbări pentru un puşti. Într-un an ai trecut de la Liga a III-a la Bundesliga.
- Corect. Dar am căpătat experienţă în tot acest timp. Am avut noroc să joc la o echipă mare, să fiu înconjurat de oameni care m-au ajutat să progresez, le mulţumesc. Nu cred că mai e la vreun club din România atmosfera din vestiarul Rapidului, sînt fericit că am avut ocazia să fiu aici şi să mă formez ca jucător.

"Am de la cine învăţa"
- Ţi-e teamă de eşec? Mulţi sînt sceptici în privinţa şanselor ca tu să reuşeşti acolo...
- Mă gîndesc şi eu la toate posibilităţile, dar teamă nu-mi este. Nu vreau să cred că pot eşua, sînt luptător şi ambiţios şi voi munci pentru a confirma şi în Germania.

- Concurenţa în atac e destul de mare, iar două dintre vîrfuri, neamţul Podolski şi slovenul Novakovici, vor juca la Mondial. 
- Concurenţa mă va ajuta să cresc, să mă maturizez, voi da totul pentru a-mi face loc în echipă. Podolski şi Novakovici sînt foarte buni, au experienţă, am ce învăţa de la ei.

- Cum ar arăta un sezon perfect pentru tine în primul an la Koln?
- Precum cel de la Rapid, poate mai bun. Îmi doresc să ajut echipa, să arăt că se poate conta pe mine. Sper să joc cît mai bine.

"Am doar fotbal în cap"
- Îţi iei familia cu tine la Koln?
- Nu, voi locui singur. Va fi o experienţă interesantă, trebuie să mă obişnuiesc să mă descurc. Ai mei nici nu vor să audă de o eventuală mutare în altă ţară. Mai în glumă, mai în serios, tata zice că n-ar pleca din România nici pentru a se muta la Hollywood :))

- Nici prietena nu merge cu tine?
- Nu mai am prietenă. Nici nu am timp de aşa ceva, prioritatea mea e alta. Merg acolo să joc fotbal, să-mi fac un nume. Va fi timp şi pentru altele, în august abia împlinesc 21 de ani.

- Părinţii tăi ce zic? Ce sfaturi ţi-au dat?
- Se bucură pentru mine, dar le pare rău că plec de lîngă ei. Încă nu mi-au dat ultimele "indicaţii", mai e timp. Oricum, au încredere în mine, ştiu că voi munci pentru a confirma. Deocamdată încearcă să profite de timpul pe care îl mai am de stat aici.

- Ţi-ai căutat casă în Koln?
- Clubul îmi pune la dispoziţie o locuinţă, vreau să fie cît mai aproape de stadion ca să-mi fie uşor pînă mă obişnuiesc cu împrejurimile. Voi primi şi o maşină, un Ford Kuga. Sper să iau permisul pînă plec către Germania.

- Ce ştii despre Koln, ca oraş?
- Hmm..  e un oraş frumos, cu multe carnavaluri, iar oamenii sînt fanatici ai fotbalului. Din punctul ăsta de vedere sînt obişnuit, la Rapid fanii trăiesc pentru echipă.

- Ai urmărit campionatul german după ce ai semnat cu FC Koln?
- Nu prea am avut timp, eram ocupat cu antrenamentele la Rapid, cu meciurile. Am ţinut însă legătura cu cineva de la club şi am fost la curent cu tot ce s-a petrecut acolo. Au şi venit cei de la Koln aici, am discutat, am fost permanent în contact cu ei.

"Sper ca Rapidul să se descurce cît mai bine în sezonul viitor, nu vreau să mai rămînă vreodată în afara cupelor europene"
ALEXANDRU IONIŢĂ

"Ce am făcut pînă acum în vacanţă? M-am odihnit, am încercat să mă relaxez. Am fost la peşte cu prietenii. Şi am continuat meditaţiile de limbă germană"
ALEXANDRU IONIŢĂ

Cea mai frumoasă amintire de la Rapid: "Atmosfera de la echipă şi momentul în care mi-am auzit pentru prima dată numele strigat de tot stadionul"

Cea mai urîtă amintire de la Rapid: "Faptul că nu am reuşit să ne clasăm pe un loc de Europa League şi acum aşteptăm decizia de la TAS. Asta, plus meciurile în care n-am marcat"

10 goluri a marcat Ioniţă în cele 29 de partide jucate la Rapid pe parcusul sezonului precedent

250 de mii de euro pe an va cîştiga Ioniţă la Koln din salariu. De 10 ori mai mult decît în Giuleşti!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
b3gdan
b3gdan  •  10 Iunie 2010, 14:01

va doresc succes si spor munca pe care joci fc koln si dai multe goluri bafta frz.rapid

vera_rapid
vera_rapid  •  10 Iunie 2010, 11:06

respect pt acest tanar jucator! intr-adevar la koln va trebui sa fie extrem de muncitor si serios, in plus cu talentul pe care il are, nu imi fac probleme ca nu o sa se adapteze si ca nu o sa ajunga titular atat in Bundesliga cat si la nationala. Multa bafta!

bombardierul_din_vitan
bombardierul_din_vitan  •  10 Iunie 2010, 10:32

Când o să ajungi la Koln, să-ţi aminteşti că nicăieri în lume nu e ca pe Giuleşti!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează