FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP

Analiza lui Ciobotariu după primele 6 săptămîni: criticile îl motivează, există viaţă după Torje, nu vorbeşte încă despre titlu

Ciobotariu are cel mai mic salariu dintre toţi tehnicienii din Liga 1, 5.000 de euro lunar
Ciobotariu are cel mai mic salariu dintre toţi tehnicienii din Liga 1, 5.000 de euro lunar

Articol de - Publicat sambata, 03 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2011 20:37

Antrenorul de 40 de ani al ”cîinilor” a povestit ieri cum a reuşit s-o ducă pe Dinamo pe locul 1 şi cum se "dopează" elevii săi. Ar vrea o revanşă cu Vorskla pentru reabilitare


- Domnule Ciobotariu, sincer, vă aşteptaţi să aveţi 15 puncte din 15 posibile după primele 5 etape? Plus locul 1 în clasament?
- Cantonamentul din Austria, din vară, mi-a dat multă încredere, nu e o surpriză ieşită din comun pentru mine. Acum sîntem într-un moment bun, dar ca antrenor trebuie să stau mereu în alertă. În România te ţin doar rezultatele, sînt extrem de conştient de asta. Băieţii au fost motivaţi de faptul că s-a rîs de ei, că s-a spus: "Dinamo se va bate la retrogradare!". Uite că ei au dus echipa pe locul 1, toate criticile i-au motivat enorm! Nu ne-ar supăra să nu fim luaţi în seamă pe mai departe.

- Vă supără că, deşi aţi dus echipe pe locul 1, unde nu spera nimeni, nu aveţi parte de mediatizarea Stelei?
- Nu mă deranjează. Eu vreau să ne pregătim şi să jucăm bine, să luăm puncte. Nu simt nevoia de laude în ziare, cred că nici jucătorii mei. Noi vorbim şi ne încurajăm în vestiar, între noi. Mai mult, dinamoviştii cred că sînt ambiţionaţi şi mai mult cînd îi văd pe stelişti pe prima pagină. (rîde) Ne ajutaţi cu asta, ne daţi mai multă forţă.

- Cum va fi după luna septembrie, cînd sînt meciuri cu Vaslui şi cu Petrolul, în deplasare, şi cu Rapid, acasă?
- Cum au fost şi partidele de pînă acum, de foc. Vor fi 3 examene. Jocuri tari, cu adversari puternici, sîntem mobilizaţi să le cîştigăm pe toate.

- După această serie, dacă Dinamo bate tot, luaţi în calcul să vă bateţi la titlu?
- Nu ne-am gîndit, nu ne gîndim. Va fi o lună plină, cu meciuri dificile, vorbim apoi.

"Eroii cărţilor lui Sven Hassel"

- Faptul că jucătorii au fost blamaţi după ultimele două sezoane ajută la ceva?
- Da, i-a motivat. Sînt ca eroii din cărţile lui Sven Hassel. Toţi au dat în ei, dar uite că ei au scos echipa la lumină şi-au dus-o pe primul loc. E meritul fotbaliştilor, sînt caractere puternice. Valoarea şi caracterul lor au dus la victoria cu Oţelul, una vitală, prin care am mai uitat de supărarea cu Vorskla.

- Cum de cea mai bună apărare din campionat a cedat atît de lamentabil în dubla cu ucrainenii?
- Schimbările forţate din zona defensivă, plus faptul că ne-au lipsit 3 fotbalişti importanţi, suspendaţi, plus pierderea meciului tur în ultimele minute, la care adăugăm greşelile colective din retur... Noi simţeam că-i scoatem, de aceea dezamăgirea e mai mare acum. Oricum, dacă am mai juca fie şi un singur meci cu ei, i-am bate clar! Dar e tîrziu acum.

Ce transferuri mai vrea

- Era Torje esenţial pentru Dinamo?
- Era foarte important, îi mulţumim pentru tot ceea ce a făcut şi îmi doresc din tot sufletul să joace la cel mai înalt nivel. Dar o echipă nu stă într-un singur fotbalist! Acesta e principiul meu. Va exista viaţă şi după Torje. O să găsim un schimb pentru el, fie din curtea proprie, fie printr-un transfer.

- Ce posturi aţi mai vrea să dublaţi?
- Benzile laterale din linia de mijloc. Doi-trei jucători ar umple lotul.

- Ce e cu Alexe de se rupe aşa des?
- Din dorinţa de a juca şi a-şi ajuta colegii. Totuşi, eu sper ca pînă săptămîna viitoare să-şi revină, să fie apt pentru Vaslui.

- Bakaj de ce nu se impune?
- Trece printr-o perioadă mai puţin fastă. Şanse i-am oferit şi o să-i mai dau. Nu ştiu ce e cu el, încerc să aflu mai multe. Şanse va avea, dar să tragă tare de el!

"Nu poţi doar cu puşti"

- Dinspre tribune vi se reproşează că nu daţi credit şi mai mult tinerilor şi vă bazaţi prea mult pe Dănciulescu, Niculae, Munteanu.
- Cei doi atacanţi au marcat 8 dintre cele 12 goluri în campionat, iar pe Cătălin chiar voi în Gazetă îl puneţi aproape etapă de etapă în echipa Ligii 1. Cum să nu te bazezi pe ei?! Eu îmbin tinereţea cu experienţa. Nu poţi să joci la acest nivel doar cu puşti. Şi eu vreau să promovez tineri, dar cu răbdare, nu pocnind din degete.

- Cum vă înţelegeţi cu acţionarii?
- La începutul verii, am fost schimbat în media cu 30 de antrenori pe lună. Dar am rămas tot eu. M-a motivat că am fost privit cu neîncredere şi-am vrut să arăt că-mi merit locul. Cu toţi acţionarii am relaţii normale, ca de la antrenor la conducător. Discutăm, vorbim, avem şedinţe, le explic de ce fac anumite chestii.


"În trening, mă simt lejer. La costum stau doar la jocurile importante. E vorba şi de superstiţie. Sper că aţi observat că am mai slăbit, mă duc spre slim fit, Dinamo trebuie să arate bine. Am dat deja 6 kilograme jos de cînd am venit la prima echipă"

"Mie mi-a plăcut victoria de la Mediaş, 5-0, prin atitudinea arătată, foamea de goluri, jocul ofensiv prestat şi siguranţa din defensivă. Tactic, am jucat foarte bine"

"Din nefericire, avem un avantaj că nu jucăm în cupele europene, ne vom recupera mai repede. Preferam oboseala meciurilor din 3 în 3 zile, preferam să jucăm în Europa, vedeam noi cum ne făceam bine pentru campionat"
Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
bitu1974
bitu1974  •  03 Septembrie 2011, 14:53

Sunt pentru introducerea tinerilor la prima echipă numai că nu prea avem tineri de valoare. Am urmărit partida Viitorul Constanţa-Dinamo II 5-1, unde toate rezervele de la prima echipă au intat în primul 11. A fost un dezastru. Singura certitudine este Rafael Stănescu şi poate Scarlatache, în rest non-valoare. Ce pretenţii avem să facem performanţă în prima ligă şi în cupele europene cind jucători de la prima echipă sunt bătuţi crunt în liga II.

calinescu_
calinescu_  •  03 Septembrie 2011, 14:35
Postat de red77 pe 03 Septembrie 2011, 10:26

mera mah? lasa etnobotanicele alea odata ca ai inceput sa delirezi. crisan ... tu l-ai vazut pe asta jucand? sau iti place cum suna numele. dupa cum scrii cred ca esti ardelean. probabil iti aduce aminte de horea closca si crisan altfel nu vad vreun motiv. daca urmareai amicalele din vara vedeai ca e rapid ca un tractor cu senile.

REGRET SINCER CA ALATURI DE ADEVARATII SUPORTERI A LUI DINAMO MAI SUNT SI EXCREMENTE DE NIVELUL TAU ...... ESTI UN GUNOI UNINEORONIC CARE TREBUIE EXCREMENTAT DE URGENTA ...... MAREA MASA A SUPORTERILOR DINAMOVISTI PRIVESTE CU MULTA GREATZA MANIFESTARILE UNOR INDIVIZI DE TEAPA TA ....

biiii
biiii  •  03 Septembrie 2011, 14:10

A vorbit RUSINEA ROMANIEI!!!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează