FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Antivedeta perfect promovată » Traseul lui Rusescu spre Sevilla: "Tocmai pe cel mai bun nu l-ai luat, Gigi?"

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 13 iunie 2013 20:31

Raul Rusescu e aproape de un transfer la FC Sevilla după numai doi ani în tricoul Stelei.

Golgeterul Ligii 1 a fost ochit de Cristi Bora pe cînd avea numai 7 ani, ajungînd la Rm. Vîlcea. În sezonul 2004/2005 a ajuns la prima echipă, dar Adrian Furnică, antrenorul de atunci l-a considerat prea slab.

Din greşeală la Unirea
"Pufulete" a avut însă noroc. Dumitru Bucşaru se înţelesese cu vîlcenii pentru fraţii Costea, dar cei doi au cerut prea mulţi bani, aşa că patronul Unirii Urziceni a trebuit să se mulţumească doar cu Raul.

În primul sezon a marcat de 9 ori în 10 partide, punînd umărul la promovarea echipei în Liga 1. A fost considerat însă prea tînăr pentru primul eşalon, aşa că a fost împrumutat la Dunărea Giurgiu şi CS Otopeni. Steaua l-a ajutat în 2008, cînd l-a transferat pe Bogdan Stancu, iar Dan Petrescu l-a păstrat în lot.

În 2010, Steaua a transferat numai puţin de şapte jucători de la Unirea (Brandan, Bilaşco, Onofraş, Galamaz, Apostol, Marinescu şi Ricardo), dar nu şi pe Rusescu.

Presiuni pe Gigi
Dan Petrescu, ajuns între timp în Rusia, l-a sfătuit pe Gigi Becali să îl ia şi pe Rusescu în Ghencea: "Băi, Gigi, tocmai pe cel mai bun nu l-ai luat?". Supus la presiuni şi din partea lui Dumitru Bucşaru, care se ruga de patronul Stelei să îl cumpere şi pe tînărul atacant, Becali a cedat şi a plătit 150.000 de euro.

Fotbalistul român al anului 2012 nu a fost însă mereu printre favoriţii patronului, fiind nevoit să muncească din greu pentru a-şi cîştiga locul în primul "11". Iar sezonul acesta a dat lovitura, cînd a trecut de la "bezmetic" la golgeter.

A început sezonul ca rezervă, dar terminat sezonul pe primul loc în topul marcatorilor din România, iar acum e la un pas de La Liga, unde ar putea îmbrăca tricoul Sevillei.

"Hai, mă, Gigi, ia-l şi pe ăsta, e de viitor!"
Dumitru Bucşaru către Gigi Becali în 2011

2,2 milioane de euro ar urma să primească Steaua în schimbul lui Rusescu

2 titluri de campion al României a cîştigat Raul, unul cu Steaua (2013) şi unul cu Unirea (2009)

Citește și:

Florin Andone a rămas fără echipă! » Dinamo l-a pus pe lista de transferuri: se face mutarea verii?!
Stranieri
Florin Andone a rămas fără echipă! » Dinamo l-a pus pe lista de transferuri: se face mutarea verii?!
Corina Caragea, abordată de un superstar la finala Champions League » Replica fotbalistului a șocat-o: „Poftim? Am crezut că nu văd și nu aud bine!”
Liga Campionilor
Corina Caragea, abordată de un superstar la finala Champions League » Replica fotbalistului a șocat-o: „Poftim? Am crezut că nu văd și nu aud bine!”
S-au încheiat barajele pentru promovarea în Liga 2 » 5 echipe au obținut calificarea, iar 4 învinse vor mai primi o șansă
Liga 2
S-au încheiat barajele pentru promovarea în Liga 2 » 5 echipe au obținut calificarea, iar 4 învinse vor mai primi o șansă

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (62)
miop
miop  •  14 Iunie 2013, 04:00

Imi pare rau ca pleaca, si asa stateam modest in atac, fara Raul o sa fie greu.

tigruzzu
tigruzzu  •  14 Iunie 2013, 03:34

Mdeah... v-a cam pârlit la nas US24 ăsta... :-)

gerulathor
gerulathor  •  13 Iunie 2013, 23:25

Cata prostie la faza asta cu acest transfer. Ma intreb cine-i mintea creata din spatele acestui transfer...MM? Il da la juma' de pret 2,2mil pe singurul atacant din lot mai de Doamne ajuta, si de ce cu 2,2mil, ca dor a inscris 23/4 de goluri, este golgeterul romaniei, iar intre timp ei cauta 1 atacant BUN! Oare cati bani or sa dea ei pe 1 atacant BUN...3mil?

Vezi toate comentariile (62)
Comentează