FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Antrenorul Stelei are inima vişinie! » Unul dintre secunzii lui Stoichiţă e Leo Toader, portarul Rapidului vreme de 11 sezoane

Articol de - Publicat joi, 29 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 28 martie 2012 21:08

Noul angajat al lui Becali e pomenit în cîntecele rapidiştilor şi îşi transmitea devotamentul pentru giuleşteni pe contul lui de facebook, înainte să semneze cu roş-albaştrii


Leontin Toader, antrenorul lui Tătăruşanu, e una dintre legendele Rapidului! El a venit ca asistent al lui Stoichiţă şi ieri a fost prima zi în care s-a ocupat de pregătirea portarilor Stelei. Prima măsură pe care a luat-o: şi-a dezactivat contul de facebook, care era tot în alb şi vişiniu, culorile tradiţionale ale giuleştenilor. Rapid e clubul lui de suflet, pentru care a jucat 11 ani! A ajuns în Grant în 1984, de la Unirea Slobozia, şi a apărat poarta vişiniilor pînă în 1995 şi inclusiv suporterii de acum şi-l mai amintesc. Într-unul dintre cîntecele care se aud pe arena din Grant înaintea meciurilor, Toader e pomenit printre cele mai mari nume din istoria clubului, alături de Bazil Marian, de Ozon ori de Năsturescu. Şi site-ul oficial al giuleştenilor îl menţionează printre fotbaliştii reprezentativi de la înfiinţarea grupării pînă astăzi.

Pe lîngă un steag mare al Rapidului, pozele din contul de facebook al lui Toader conţineau toate amintiri din perioada în care el a evoluat pentru giuleşteni, adică echipe ale Rapidului din diverse perioade, articole din ziare legate de echipa vişinie. Avea şi o fotografie alături de Stoichiţă şi de Fănel Ţîră, şi el tot un fost jucător important din Giuleşti. Ambii l-au asistat pe "Lippi" la formaţiile pe care acesta le-a mai antrenat. În Ghencea a venit însă doar Toader, fiindcă Ţîră n-a mai avut loc în staff, întrucît prima poziţie de secund a fost ocupată de Mihai Teja. Machedon ca patronul Becali, şi Teja are un trecut legat de una dintre rivalele steliştilor. Ca asistent al lui Mircea Rednic, Teja a cîştigat titlul cu Dinamo în sezonul 2006-2007, ultimul campionat pe care l-au cîştigat roş-albii.

Şi Stoichiţă a lucrat la Dinamo
Nu numai asistenţii lui au carierele legate de rivalele Stelei. Stoichiţă a apărut, practic, în antrenorat ca secund al lui Florin Halagian la Dinamo, după ce mai lucrase anterior doar în Liga a doua. L-a asistat pe "Armean" la "cîini" în stagiunea 1993-1994. Roş-albii au încheiat acel sezon pe poziţia a treia, după Steaua şi Universitatea Craiova. "Lippi" l-a adus în Ghencea şi pe Mihai Stoica, un antrenor cu care a colaborat la mai multe cluburi şi la echipe naţionale. Şi el are trecut rapidist: a antrenat "satelitul" giuleştenilor, Electromagnetica. Stoica şi Stoichiţă au fost colegi de echipă şi ca jucători, la Progresul Bucureşti.

Gigi negociase şi cu Rică:)
Stoichiţă n-a fost primul care s-a gîndit la un fost portar rapidist ca angajat al Stelei. Cu o lună în urmă, Gigi Becali l-a abordat pe Rică Răducanu, căruia i-a propus 2.000 de euro pe lună ca să vină în Ghencea. "Aş veni, că eu n-am nimic cu Steaua. Doar la Dinamo n-aş lucra niciodată", a comentat Rică.

"Vamă": "Eu nu trădez Rapidul!"
Alt rapidist, Dinu Gheorghe, pe care Steaua l-a ofertat pentru postul de manager general, a explicat la DigiSport Special de ce n-a mai ajuns în Ghencea: "A fost o discuţie cu Gigi Becali, pornită în glumă şi care la un moment dat devenise serioasă. Dar eu nu-i voi trăda niciodată pe suporterii Rapidului pentru Steaua! Aşa cum am lucrat la Braşov, aş merge şi la un alt club din România, dar la Steaua, niciodată! Nu mă interesează dacă astfel îmi închid poarta din Ghencea, că nici n-am fost interesat s-o am deschisă".

Cine e Leontin Toader
- S-a născut la Urziceni, pe 20 mai 1964
- A debutat ca portar la Unirea Urziceni, în 1978, şi peste cinci ani a trecut la Unirea Slobozia, de unde a fost achiziţionat de Rapid
- A apărat poarta giuleştenilor pînă în 1995
- Nu a cîştigat nici un trofeu cu giuleştenii. Cele mai mari performanţe: o participare în Cupa UEFA şi încă patru în Cupa Intertoto

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
mihrp
mihrp  •  29 Martie 2012, 21:28
Postat de apoca pe 29 Martie 2012, 14:42

perfect de acord ... tin minte ca il injuram cat eram eu de mic la ce boacane facea iar cand l-au facut capitan de echipa a fost depresie in toata pustimea din cartier .... insa tot in perioada aia se remarca si mai apara din cand in cand Barba. Oare ce s-o mai fi intamplat cu el?

NU MAI STIU NIMIC DE BARBA, DAR IMI ADUC AMINTE CA ERA EXTRAORDINAR DE DUR. IN CAREUL MIC II RUPEA PE TOTI.

mihrp
mihrp  •  29 Martie 2012, 21:26
Postat de terminatorul2 pe 29 Martie 2012, 13:07

Goanță este fostul meu vecin de apartament !

Goanta sta undeva pe CadereaBastiliei, imediat dupa cladirea ASEului. LA MULTI ANI, GOANTA !

enterteiniu
enterteiniu  •  29 Martie 2012, 18:54
Postat de dtdr pe 29 Martie 2012, 12:40

Cred ca n-are nimeni nimic cu tine dintre cei care gandesc cum gandesti tu. Oricum nu stati mult la STANA, ca in primul rand nu ti se potriveste, iar apoi la STANA nu-i moda sa stea un antrenor mai mult decat cateva luni, dar banu-i ban. Dupa ce pleci iti refaci tu facebookul ala normal si fain.

PE VREMEA CAND JUCA TOADER LA RAPID NU ERA CHEMAT NICI-UN JUCATOR LA NATIONALA DE LA RAPID.ERAU CONVOCATI DOAR JUCATORI DE LA STEAUA SI DINAMO.VOI CEI CARE COMENTATI LA ADRESA LUI LEO NU STITI NIMIC VB DE UN OM CARE SI-A VAZUT DE CARIERA SI FAMILIE,CARE A FOST RESPECTAT PE UNDE A ACTIVAT CA JUCATOR,ANTRENOR.DE CE A COLABORAT CU ANTRENORI DE LA CRAIOVA,DINAMO,STEAUA?VA SPUN EU ,PENTRU CA ESTE UN PROFESIONIST SI UN OM CU ,CARACTER.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close