FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

O firmă de impresariat solicită intrarea în insolvenţă a Astrei Giurgiu » Reacţia giurgiuvenilor

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 martie 2015 17:40

O firmă de impresariat din Portugalia solicită Tribunalului Giurgiu deschiderea procedurii de insolvenţă a grupării AFC Astra Giurgiu, următorul termen pentru continuarea procesului fiind 23 martie, anunţă Mediafax. UPDATE 17:40 : Clubul Astra a emis un comunicat cu privire la cererea de insolvenţă:

"Referitor la articolele de presă care anunţă „insolvenţa celui de-al optulea club din Liga I – Astra”, clubul nostru doreşte să facă următoarele precizări, pe care, pentru respectatrea adevărului şi deontologiei profesionale, sperăm să le luaţi în seamă.

Este adevarată afirmaţia că s-a făcut o cerere de către o firmă de impresariat de deschidere a insolvenţei clubului nostru, dar acest lucru nu impune îngrijorare pentru Astra, deoarece speţa se întemeiază pe o stare de fapt care nu justifică aceasta cerere! Asta deoarece sumele solicitate nu sunt certe, lichide şi exigibile. Clubul nostru şi-a formulat apărarea în cauză şi suntem încrezători că instanţa va aprecia situaţia în favoarea Astrei. Vom acţiona prin toate mijloacele legale împotriva persoanelor responsabile, în vederea reparării prejudiciului de imagine cauzat de această cerere netemeinică. Această “publicitate forţată” care se face, la mai bine de două luni după ce cererea a fost introdusă la instanţă, în săptămîna în care a fost fixată prima înfăţişare în cauză, este evident că nu are decît un singur scop: de a pune presiune pe instanţă şi de a ne afecta imaginea publica, considerăm noi, în mod total nejustificat", se arată în comunicatul clubului.

--------------------------------------------------------------------------------------

Firma care solicită intrarea în insolvenţă a clubului condus de Ioan Niculae este Onsoccer International Gestao De Carreiras Desportivas SA, aceasta avînd de recuperat comisioanele din intermedierea transferurilor a doi fotbalişti care au evoluat la Astra Giurgiu.

Este vorba despre Pedro Santos şi Yazalde Gomes Pinto, doi jucători care au jucat la Astra sub formă de împrumut de la Sporting Braga, între 4 septembrie 2013 şi 1 ianuarie 2014, respectiv 7 septembrie 2013 şi 30 iunie 2014.

Pe parcursul anului 2014, alţi doi creditori au solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenţei a AFC Astra Giurgiu. Impresarul italian Mariano Bizzarri şi compania de contabilitate, audit şi consultanţă economică financiară SC Ghe.

Ştubeanu SRL au avut aciuni pe rol la Tribunalul Giurgiu, dar au renunţat la judecată după ce şi-au recuperat sumele restante.

În prezent, dintre cele 18 cluburi din Liga I, şapte se află în insolvenţă, FC Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (24)
zecs93
zecs93  •  17 Martie 2015, 20:55
Postat de kamikaze96 pe 17 Martie 2015, 16:52

Rapid Bucuresti singura pata de lumina intr-o tara atat de murdara ! Maine dam din nou recital iar la Giurgiu, nu de alta, dar ca sa moara de necaz Steaua si Dinamo(oricum sfarsitul le e aproape)

vezi ca pana atunci mai aproape sunteti de un nou campionat de la ora 11 dimineata in liga 2 !!!

vladutz13
vladutz13  •  17 Martie 2015, 19:18

Sa zica mersi astia de la Astra ca nu s-au dus la TAS.... ca ii penalizau aia si cu puncte si cu interzicere la transferuri. Si uite-asa.... Concordia Chiajna prinde al 4-lea loc de cupe europene :))))

catalin_cj
catalin_cj  •  17 Martie 2015, 17:21
Postat de rangers94 pe 17 Martie 2015, 16:56

Unde-i Copos Curatul ?

Acum e la inalbit. Dupa aceea revine in forta

Vezi toate comentariile (24)
Comentează