FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Are alergie la culorile lui Dinamo! » Bourceanu şi-a vopsit ghetele pentru că aveau dungi roş-albe

Bourceanu este unul dintre cei mai apreciaţi jucători stelişti.
Bourceanu este unul dintre cei mai apreciaţi jucători stelişti.

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2012 22:36

Bourceanu şi-a vopsit o pereche de ghete fiindcă aveau dungi roş-albe, culorile tradiţionale ale rivalei din Ştefan cel Mare.

Alexandru Bourceanu a fost atît de preocupat să nu-i supere pe suporterii Stelei încît şi-a vopsit singur ghetele! A sesizat că încălţările lui aveau dungi roş-albe, culorile lui Dinamo, şi a ţinut neapărat să le acopere. A mascat roşul şi albul cu o vopsea neagră! "Mi-am dat seama că nici nu se asortau liniile roş-albe cu echipamentul roş-albastru", le-a explicat apropiaţilor lui.

El a făcut gestul şi pentru fanii Stelei, mai ales că şi-a cîştigat un statut important printre fanii roş-albaştri într-un timp foarte scurt. Bourceanu a ajuns abia în vara trecută în Bucureşti, achiziţionat de la Timişoara pentru 450.000 de euro, şi a devenit căpitanul echipei, dar şi unul dintre cei mai iubiţi jucători de galerie, graţie stilului determinat pe care l-a arătat la fiecare meci.

Inclusiv ghetele redecorate reprezintă un model creat special pentru fotbalişti combativi, mai mult pentru jucătorii cu profil defensiv. Au crampoane cu filet, nu turnate, din plastic, aşa cum sînt cele pe care le folosesc majoritatea fotbaliştilor. Alex explică de ce le preferă: "Sigur, mi-ar plăcea şi mie să iau modele folosite de Cristiano Ronaldo, de Messi sau p-ale altui jucător spectaculos, dar nu m-ar avantaja. Mie-mi trebuie nişte încălţări care să-mi asigure aderenţă, caut să se plieze pe calităţile pe care le am eu".

16 meciuri a jucat Bourceanu (26 de ani) în turul campionatului. A ratat prima etapă, cu Voinţa, cînd încă era la Timişoara, şi jocul cu Sportul, pentru care a fost suspendat

3 goluri a marcat Bourceanu în toate cele 101 meciuri pe care le-a strîns în Liga 1. A evoluat în prima ligă pentru Oţelul, Timişoara şi Steaua

160.000 de euro pe sezon cîştigă Alex din contractul cu Steaua, un venit mediu în vestiarul roş-albaştrilor

"Bourceanu rămîne căpitanul echipei şi în partea a doua a sezonului, am încredere totală în capacitatea lui de a îndeplini acest rol" ( Ilie Stan, antrenor Steaua)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
lp64
lp64  •  10 Ianuarie 2012, 23:10

BARAT!

dynamovist
dynamovist  •  10 Ianuarie 2012, 22:50

Le-am vopsit ca nu se asortau cu echipamentul!!!!!! tare de tot asta!!!nemaipomenit jucator, are iq 12!

tzii
tzii  •  10 Ianuarie 2012, 16:46

l-am vazut pe teren cu larnaca. nu sta deloc, mereu in alergare, ara terenul bourceanu.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close