FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ăsta e Rapidul! Echipa lui Răzvan începe să se contureze

Articol de - Publicat sambata, 02 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 01 iulie 2011 20:49

Formaţia din Grant se reconstruieşte în această vară. Răzvan Lucescu nu a schimbat doar sistemul de joc, din 4-4-1-1 în 4-3-3, vrea să le impună elevilor săi şi o altă mentalitate, de învingători, mai ales că giuleştenii n-au mai luat un trofeu din 2007!

Chiar dacă nu e uşor să schimbi un modul de joc folosit ani buni, Răzvan pare că a reuşit să se facă înţeles de fotbalişti. Cerinţele acestuia sînt: presing ridicat, defensiva să stea cît mai sus, să se schimbe partea des şi cît mai multe centrări! Pe faza de apărare, aşezarea se transformă în 4-1-4-1, prin coborîrea celor două extreme.

Defensiva nu e gata

Avînd în vedere că Rui Duarte şi-a prelungit vacanţa, iar Glauber nu a fost convins să parafeze prelungirea, ex-selecţionerul nu a avut la dispoziţie toate piesele pentru a-şi configura apărarea. Doar Marcos Antonio şi Bozovici sînt bătuţi în cuie. Pe partea dreaptă l-a forţat pe Creţu în toate amicalele din Austria pentru că nu a avut alte soluţii. Fotbalistul împrumutat de la Chiajna nu s-a descurcat rău, însă pe faza ofensivă nu reuşeşte să-şi ajute echipa. În centru, încă i se caută pereche lui Marcos. Pînă va mai aduce pe cineva, Răzvan are de ales între Burcă şi Oros, primul fiind favorit.

Mijloc total nou

Dintre piesele de bază din linia mediană care au evoluat în sezonul trecut, în noul Rapid nu se va mai găsi nici un titular! Lucescu jr. pare tentat să mizeze pe trioul format din două noutăţi ale verii, Apostol şi Alexa, şi un fotbalist reprofilat, Herea, care anul trecut a evoluat ca vîrf. Dintre aceştia, fostul timişorean e cel care trebuie să "măture" atacurile adversarilor.

Surdu i-a luat faţa lui Roman

În atac, vîrful împins va fi Cassio, chiar dacă Sburlea e şi el unul dintre preferaţii tehnicianului. Dintre extreme, doar Deac pare a fi sigur de titularizare. Roman se bate pentru post cu Surdu în banda stîngă, dar în acest moment fostul stelist pare mai în formă, chiar dacă a început pregătirea cu întîrziere.

Reclădeşte Rapidul din 2004-2007

Poate cel mai dificil pentru Lucescu jr. e să le schimbe mentalitatea jucătorilor săi, dar lucrează la asta la fiecare antrenament. Îi laudă şi le cere să cîştige orice miuţă, stabilind şi o miză ce constă într-un număr de flotări pe care pierzătorii trebuie să le facă. Antrenorul a reuşit însă să mai schimbe ceva şi anume atmosfera de la echipă. Din punctul acesta de vedere, Rapidul de acum începe să semene cu cel din perioada 2004-2007, cînd Răzvan crease în Grant un grup unit!

Cum va arăta Rapidul: D. Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Bozovici - I. Apostol, Alexa, Herea - Deac, Cassio, Surdu

"Mi-a plăcut atitudinea băieţilor, modul cum s-au comportat la antrenamente. Am senzaţia că grupul va fi puternic, unit. Dacă vrem să ne luptăm la titlu depindem foarte mult de dorinţa noastră de a obţine performanţă" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

"Abia în ultimul stagiu voi avea o idee mai bună cu privire la prima echipă. Acum nu vreau să vorbesc despre randamentul jucătorilor, mai ales că unii au început pregătirea mai tîrziu" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

570 de mii de euro au plătit rapidiştii ca să-i aducă pe cei 8 jucători noi

Bratu e liber!

Săltat de poliţişti din apartamentul său joi dimineaţa, Doru Bratu a fost audiat ca martor în dosarul de proxenetism şi apoi eliberat. Fundaşul stînga de 22 de ani aflat sub contract cu Rapidul s-a prezentat ieri la antrenamentul lui FC Snagov, unde ar urma să joace în acest sezon sub formă de împrumut. "Bratu va ajunge după gratii dacă din anchetă reiese că a cerut să întreţină relaţii sexuale cu minori", au precizat surse judiciare pentru GSP.ro.

Inbox:
>> La 5 săptămîni de cînd a reclamat Rapidul la Comisii şi a obţinut cîştig de cauză, Şumudică nu a reuşit să-şi recupereze restanţele financiare de la clubul giuleştean.
>> Duarte nu venise nici pînă ieri la Bucureşti, deşi rapidiştii îl aşteptau pentru a-l băga într-un program separat de antrenament pînă la plecarea în cel de-al doilea stagiu.
>> Dinu Gheorghe: "Pînă marţi, cînd plecăm în turneul din Estonia, i-am promis lui Răzvan că va avea şi fundaşul central dorit".
>> Chiar dacă a fost luat de Răzvan la prima echipă pentru stagiul din Austria, Ionuţ Dobroiu are un litigiu pe rol cu clubul. Este vorba de memoriul depus de atacant prin care cere să devină liber de contract.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (15)
spaniolulroby
spaniolulroby  •  04 Iulie 2011, 00:57

Uniunea Giulesteana Hai sa dam mâna cu mâna Cei cu inima româna, Sa-nvârtim hora fratiei Pe pamântul României! Toti dusmani vrem sa piara, Piara dusmania-n tara! La Rapid sa nu mai fie, Decât bani si bucurie!! Mai muntene, mai vecine, Vino sa te prinzi cu mine In a noastra galerie Sa-n partim o bucurie. Unde-i unul, nu-i putere La nevoi si la durere. Unde-s doi, puterea creste Si Rapidul straluceste! Amândoi suntem de-o mama, De-o faptura si de-o seama, Ca doi sfinti intr-o icoana, Ca doi virusi intr-o boala Amândoi avem un nume, Amândoi o sansa-n lume. Rapidisti pana la moarte,, Si dupa daca se paote! Vin la meci pentr-o iubire, Ca-sa vad i

wwerko80
wwerko80  •  03 Iulie 2011, 13:22

Pardo asta o sa fie iar un caz gen obi mikel sau traore.

rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  02 Iulie 2011, 21:24

Neah...Coman - Duarte,Antonio,Oros,Bozovic - Roman,Alexa,Apostol(Texeira) - Herea,Surdu,Deac.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează