FOTBAL  »  Superliga  »  PLAN

Nu renunță la visul european! » În actualele condiții, ar fi surpriza sezonului: planul clubului din Liga 1

Astra a câștigat cu Dinamo, scor 2-0 +43   FOTO
Astra a câștigat cu Dinamo, scor 2-0

Articol de , , - Publicat marti, 09 martie 2021 08:29 / Actualizat marti, 09 martie 2021 09:36

Măcinată de probleme și de amenințări, Astra a stins recent datorii de peste un milion de euro și încearcă să obțină și licența UEFA, nu doar pe aceea de Liga 1. Giurgiuvenii mai speră să prindă play-off-ul și sunt calificați în semifinalele Cupei României.

Planurile Astrei se schimbă de la o lună la alta, în funcție de evenimentele care modifică radical situația de la Giurgiu. A treia clasată din sezonul trecut începuse dezastruos sezonul, are patronul în pușcărie și era înglodată în datorii, așa că dispariția clubului arăta ca un scenariu foarte posibil.

Într-un mod surprinzător, societatea a plătit de curând datorii de peste un milion de euro! Le-a achitat datoriile și membrilor staff-ului, câte două salarii, și a stins un debit către ANAF. Aproximativ 700.000 de euro îi erau datorați numai Fiscului.

Reușește Astra să-i bată pe toți?

Plățile au urmărit să stingă restanțele existente la 31 decembrie 2020, condiția pentru obținerea licenței europene. Termenul limită pentru achitarea datoriilor e 31 martie pentru cluburile interesate de licența UEFA. Cine vrea doar să capete dreptul de a participa în Liga 1 și în sezonul următor trebuie să achite înainte de 30 aprilie tot ceea ce avea de plătit până la 31 decembrie. 

Giurgiuvenii încearcă să-și asigure și biletul european fiindcă au șanse să prindă un loc de Conference League la capătul acestei stagiuni. Ei mai speră să prindă play-off-ul. Acum se află pe locul al 9-lea, cu cinci puncte sub FC Clinceni, ultima clasată în play-off. Au mai rămas patru etape în care Astra ar trebui să câștige toate punctele ca să spere că va obține in extremis un loc în turneul pentru titlu și pentru cupele europene

Adversarele din finalul sezonului regulat: Chindia, FC Botoșani, Gaz Metan, UTA. Forma bună a echipei lui Neagoe arată că mai e posibil ca alb-negrii să avanseze în clasament, ei au cinci victorii și un egal în cele mai recente șase partide pe care le-au disputat.

Craiova e amenințarea din Cupă

Și fără să participe în play-off, Astra tot ar avea șanse să se califice în prima ediție a Conference League. Formația de la Dunăre va participa în semifinalele Cupei României, o fază din care mai fac parte U Craiova, Dinamo și Viitorul Pandurii, un club din liga a doua.

Câștigătoarea Cupei obține dreptul de participare în a treia competiție europeană. Românii vor mai putea ajunge în Europa League doar cu campioana, dacă ea pică din preliminariile Champions League în EL. Celelalte trei reprezentante ale Ligii 1 vor fi în Conference, o competiție pe care UEFA a înființat-o recent tocmai ca să le ofere ligilor naționale mai slabe ocazia de a intra în grupele unei competiții europene.

Rămâne pericolul dopingului pentru Astra

Eforturile Astrei pot să fie ruinate din cauza problemei pe care au creat-o trei jucători ai giurgiuvenilor. Alex Ioniță, Takayuki și Fatai au folosit o procedură interzisă de regulamentul antidoping, injectarea a mai mult de 100 de mililitri de substanțe intravenos în decurs de 12 ore, și vor fi, aproape sigur, suspendați. Legea impune eliminarea din competiție a clubului care are mai mult de doi sportivi suspendați pentru doping. 

Astra mai speră să demonstreze că nu a avut nicio vină în cazul acesta, că fotbaliștii au mers la „tratament” fără să fi fost sfătuiți de vreo persoană din club.

VIDEO. George Merloi, Astra: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat de pagubele din viața mea”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ionel Gane simte pericolul retrogradării: „Va fi o luptă grea pentru noi”

Un fotbalist din Liga 1 își pune la punct colegii: „La date suntem primii, dar noi nu legăm 10 pase și dăm centrările în primul om”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează