FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Au rămas fără apărare » Cei mai importanţi 3 stoperi ai Stelei sînt ca şi plecaţi

Iliev părăseşte Ghencea după un an şi jumătate
Iliev părăseşte Ghencea după un an şi jumătate

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iunie 2012 12:16

Steliştii au renunţat la cei mai constanţi stoperi de sezonul trecut, Iliev şi Geraldo, şi Chiricheş este foarte aproape de a se înţelege cu AC Milan. Astfel, în acest moment, Steaua se va putea baza în sezonul viitor pentru centrul apărării doar pe Gardoş şi Martinovici, avînd în vedere că o a treia variantă, Doru Bratu, e accidentat şi va reveni abia peste 3 luni!

După plecarea lui Geraldo Alves, roş-albaştrii au renunţat oficial şi la Valentin Iliev. Bulgarul a venit la antrenamente, dar nu va continua în Ghencea sezonul viitor. Motivul? MM Stoica a anunţat că fundaşul în vîrstă de 31 de ani are o ofertă mai bună: "El nu va continua la Steaua. A acceptat alt contract!".

Iliev şi Geraldo au fost cei mai constanţi stelişti în campionatul trecut. Lusitanul are o medie a notelor gsp de 6,04, în timp ce bulgarul a obţinut o medie de 5,95. Numai Chiricheş a fost peste cei doi, dar internaţionalul român a evoluat numai în retur în Ghencea, dar şi el e pe picior de plecare de la Steaua.

Sînt destule şanse ca Steaua să se despartă şi de cel mai important om din defensivă. Vlad Chiricheş este aşteptat la AC Milan, mai ales că "Diavolii" îl vor ceda pe Thiago Silva la PSG.

Martinovici revine în centru

Prin plecările lui Geraldo, Iliev şi Chiricheş, steliştii rămîn în lot cu doar doi fundaşi centrali: Gardoş şi Martinovici. Totuşi, ultimul a jucat doar două meciuri pe acest post în tot sezonul trecut. Ultima oară, acest lucru s-a întîmplat în decembrie 2011, contra Voinţei Sibiu. Celor doi li se va alătura în retur şi Doru Bratu, stoperul adus de la Chiajna care s-a operat la genunchi şi va lipsi de pe gazon aproximativ 5 luni de zile.

Şi Dumitraş e o soluţie
În caz de extremă urgenţă, steliştii ar putea apela la un fundaş adus în această vară, Andrei Dumitraş. Moldoveanul poate evolua pe orice post în linia de fund, deşi poziţia pentru care a fost transferat este cea de fundaş dreapta.

Cea mai bună apărare
Steaua a renunţat la doi fundaşi care sezonul trecut au reuşit să facă din Steaua echipa cu cea mai bună defensivă din Liga 1. Roş-albaştrii au primit numai 26 de goluri în 34 de etape, pe locul secund fiind trei echipe: Rapid, Oţelul şi FC Vaslui, toate încasînd cîte 29 de goluri.

720 de minute a evoluat Gardoş sezonul trecut în toate competiţiile la Steaua. El a fost suspendat 10 meciuri din Liga 1 şi a fost şi accidentat multă vreme

"Un singur lucru i-am cerut lui Reghe: Gardoş-Chiricheş să fie cuplul de fundaşi centrali ai Stelei în sezonul viitor. Nu mă interesează cum o să facă, eu asta vreau!" (Gigi Becali, patron Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
playmaker
playmaker  •  13 Iunie 2012, 16:53

Numai ra.tati in taota conducerea stelei.

alpha.dog
alpha.dog  •  13 Iunie 2012, 14:53

stima chiriches,daca ajungi la milan esti mare!

jalemare
jalemare  •  13 Iunie 2012, 14:41

il aduc pe Petre Marin; e liber de contract, nu cere salariu si in plus si-a perfectionat jocul de cap in perioada cat s-a lasat.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează