FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Avem şcoală de antrenori? Doar 9 antrenori "joacă" afară. Liga 1 are 2 străini

Dan Petrescu a invatat de la cei mai buni
Dan Petrescu a invatat de la cei mai buni

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 iulie 2011 16:06

În urmă cu trei sezoane, Liga 1 era invadată de antrenori străini. Nu mai puţin de 6 nume din afara graniţelor României figurau ca lideri pe banca echipelor din primul eşalon. Cu mai puţin de o lună înainte de începerea noului sezon, doar 2 formaţii mai au un antrenor străin: Steaua şi CFR Cluj. Dacă privim "în afară", găsim 9 antrenori, nici unul în campionatele puternice din Europa.

Moda antrenorilor străini pare să-şi fi trăit perioada de celebritate după ce în etapa cu numărul 11 din sezonul 2010/2011, pe banca celor 18 echipe s-au aflat doar antrenori români.

Toni Conceicao şi-a luat tălpăşiţa

Toni Conceicao a părăsit grupul antrenorilor străini din Liga 1 după ce şi-a prezentat astăzi demisia de la FC Braşov. Nemulţumit de campania de transferuri a clubului de sub Tâmpa, portughezul a preferat să-şi rezilieze contractul (VEZI TOATE DETALIILE PLECĂRII) . Jorge Costa (CFR Cluj) şi Ronny Levy (Steaua) sînt singurii antrenori străini care au rămas în Liga 1, Dusan Uhrin ajungînd în cel de-al doilea eşalon odată cu retrogradarea Timişoarei.

9 antrenori s-au instalat peste hotare

Dan Petrescu a crescut atît în ochii suporterilor români, dar mai ales în cei ai echipei din Krasnodar, după ce a reuşit să o promoveze în prima ligă din Rusia şi să obţină rezultate foarte bune în acest an. Chiar dacă nu a obţinut performanţe extraordinare cu naţionala Moldovei, Gabi Balint a transformat-o într-o echipă care s-a impus uşor în faţa Finlandei şi selecţionatei din San Marino, iar Olanda a cîştigat cu greu, 1-0.

Mircea Lucescu este de departe cel mai de succes antrenor român în activitate, sezonul trecut reuşind din nou să îşi treacă în palmares 3 trofee, devenind cel mai iubit personaj de la Doneţk.

Cosmin Olăroiu a preluat în urmă cu o lună pe Al-Ain (Emiratele Arabe Unite) şi a fost primit excelent după reuşitele de la Al Sadd şi Al Hilal. Ladislau Boloni s-a hotărît să-şi încerce norocul şi în Grecia şi a preluat-o pe PAOK Salonic, acolo unde 10.000 de fani au asistat la primul antrenament condus de român.

Mircea Rednic, salvatorul financiar pentru jucătorii români

Mircea Rednic a preferat drumul Azerbaidjanului, iar în sezonul trecut a cîştigat cupa şi a devenit vicecampion cu Hazar Lankaran, unde a realizat o adevărată colonie de jucători români. Anul acesta are ca obiectiv cupa, campionatul şi calificarea în Europa League, în preliminariile căreia joacă astăzi împotriva israelienilor de la Maccabi.

După Gloria Bistriţa şi Rapid, Marius Şumudică i-a preluat pe grecii de la Kavala, fosta echipă a lui Marius Niculae. Aurel Ţicleanu, a semnat un contract cu Uhud Club, o echipă care a terminat campionatul trecut pe locul zece în liga a II-a din Arabia Saudită şi care a mai fost pregătită de un alt român, Petre Gigiu.

Florin Motroc a preluat echipa Al Taawon, în vara trecută, o nou-promovată în prima ligă din Arabia Saudită. Chiar dacă la început atribuţiile i-au fost împărţite şi lui Gheorghe Mulţescu, Motroc a rămas singur pe bancă după demisia actualului antrenor al Sportului Studenţesc.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
hiromatsu
hiromatsu  •  14 Iulie 2011, 17:29

"Cosmin Olăroiu a preluat în urmă cu o lună pe Al-Ain (Emiratele Arabe Unite) şi a fost primit excelent după reuşitele de la Al Sadd şi Al Hilal." Da, mare antrenor. De un mare, REAL succes. Cunoscut pentru realizarile sale.Unde? Pai, na, alea de la Steaua, de acum 4-5-6 ani de zile. Da, la Steaua aia pe care o "acuza" ca este neprofesionista. Noroc tie, Oli, ca ai facut pasul spre profesionalism. De la Steaua la Al Hilal. De la Fulgerul bragadiru la Al Ain. De la FC National la Al Sadd. Pe cand Al Kebab sau Al Shaorma?

dan2010
dan2010  •  14 Iulie 2011, 16:44

Pai antrenorii adevarati activi ar cam fi Dan Petrescu, Lucescu cel batrin si cel tanar, Dorinel, Hizo, Olaroiu, Rednic, Balint, Boloni, ceilalti antrenori Romani, inclusiv actual selectioner, cam lasa de dorit .............

blaustein
blaustein  •  14 Iulie 2011, 16:05

Daaa, scoala lui Mircea Radulescu, ANTRENOR EMERIT, SUPER MAESTRU, MEGA TEHNICIAN, DON' PROFESOR SENZATIONAL, asa cum este numit de presa de pe la noi. Cu practica e mai greu. Consider ca o problema in fotbalul nostru o consta antrenorii, in special la sectorul juvenil, caci la seniori ceea ce se intampla la noi este circ, si nu poti judeca obiectiv. Oricum, decat deloc, macar avem si noi acolo o institutie care da licente si se autointituleaza scoala de antrenori.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează