FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA, MÎINE, ORA 21:30, ÎN DIRECT LA DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bani mai mulţi, semnal mai puţin » Ce pierde Becali după ce a decis ca Steaua-Dinamo să se dispute pe Naţional Arena

Foarte probabil, Tănase şi Dănciulescu vor doborî recordul de asistenţă de pe Arena Naţională, stabilit la finala Europa League, 52.347 de spectatori
Foarte probabil, Tănase şi Dănciulescu vor doborî recordul de asistenţă de pe Arena Naţională, stabilit la finala Europa League, 52.347 de spectatori

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 12 mai 2012 00:34

Patronul Stelei era disperat la partidele disputate pe noul stadion cu tribunele pline întrucît reţeaua de telefonie mobilă pica şi nu mai putea să le trimită antrenorilor ordinele sale.

E oficial: Derby de România, Steaua - Dinamo, se va disputa pe Arena Naţională, joia viitoare, de la 21:45. Şefii roş-albaştrilor au anunţat LPF pe ce stadion vor găzdui acest joc, iar hotărîrea înseamnă pentru Gigi Becali un mare motiv de bucurie, dar şi unul de maximă nemulţumire şi îngrijorare.

Cîştigă bani cît pentru două luni de salarii
Faptul că respectiva confruntare va avea loc pe Arena Naţională, dar şi pentru că Steaua e încă în lupta la titlu, va face ca tribunele să fie pline joia viitoare. Asta ar însemna, chiar şi cu preţuri minime la bilete, încasări în jurul a 450.000 de euro, ceea ce se traduce prin acoperirea salariilor tuturor jucătorilor pe aproximativ două luni. Din acest punct de vedere, finanţatorul stelist dă o lovitură financiară, deoarece un joc pe Ghencea, chiar şi cu Dinamo, n-ar putea aduce nici măcar jumătate din această sumă.

Pierde legătura pe bancă
Motivul de îngrijorare al lui Gigi se referă la faptul că nu va mai avea posibilitatea de a păstra legătura, prin intermediul telefonului, cu persoanele de pe banca tehnică. Din cauza afluenţei mari de spectatori, pe Arena Naţională cade reţeaua şi nu se mai pot trimite nici măcar sms-uri.

Nikolici, salvat în meciul cu AEK
Un fost membru al staff-ului tehnic povesteşte ce s-a întîmplat la partida Steaua - AEK Larnaca 3-1, disputată cu peste 50.000 de spectatori pe Arena Naţională: "Telefoanele nu mai funcţionau, nici mesaje nu a putut să ne trimită pe bancă, motiv pentru care a pus pe cineva să coboare la vestiare în pauză să ne spună să-l scoatem din echipă pe Nikolici. Nu l-am ascultat, iar pe parcursul reprizei secunde era nervos că nu putea suna şi nu putea trimite mesaje ca să-i punem ordinul în aplicare. La final, deşi am cîştigat, iar Nikolici a fost omul meciului, ne-a zis: «Aţi avut mare noroc. Dacă nu am fi cîştigat, eraţi daţi afară!»".

După Revoluţie, doar în Ghencea
În calitate de organizatoare la meciurile din campionat, Steaua n-a mai jucat de foarte multă vreme pe alt stadion derby-ul cu Dinamo. De fapt, după Revoluţie nu s-a întîmplat ca roş-albaştrii să plece din Ghencea ca să primească vizita rivalilor de-o viaţă. În prima etapă a sezonului 1993-1994, Dinamo a mers pe fostul "23 August" ca să joace Derby de România, iar steliştii s-au impus atunci fără drept de apel, scor 3-0.

Fanii ameninţă
Partea dură a galeriei steliste a avut o poziţie tranşantă referitor la faptul că şefii din Ghencea vor să dispute derby-ul cu Dinamo pe Arena Naţională. "Dacă în Ghencea nu jucaţi, o să fiţi mereu suspendaţi!", au scandat suporterii la partidele cu Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra-Neamţ.

10 ani de la ultimul Steaua - Dinamo pe "Naţional"
Ultima dată cînd Steaua şi Dinamo au evoluat pe fostul Stadion Naţional sau "23 August", cum se numea pînă în 1989, s-a petrecut în urmă cu fix 10 ani. Mai precis din martie 2002, atunci cînd a avut loc Supercupa României. În faţa a 50.000 de spectatori, Steaua a cîştigat cu 2-1, graţie unei "duble" a lui Eugen Trică. Pentru Dinamo a marcat Claudiu Niculescu.

Ultimele derby-uri cu Steaua gazdă
Sezonul Meciul Stadionul Spectatori
2010-2011: Steaua - Dinamo 0-1 Ghencea 18.000
2009-2010: Steaua - Dinamo 0-1 Ghencea 18.600
2008-2009: Steaua - Dinamo 1-1 Ghencea 21.000
2007-2008: Steaua - Dinamo 1-0 Ghencea 23.552
2006-2007: Steaua - Dinamo 2-4 Ghencea 25.000
2005-2006: Steaua - Dinamo 2-2 Ghencea 25.000

450 de mii de euro ar încasa Steaua din bilete la derby-ul cu Dinamo dacă s-ar vinde toate biletele pe Arena Naţională

170 de mii de euro ar fi suma maximă pe care Steaua ar putea să o încaseze dacă Derby de România ar avea loc în Ghencea

"Ne trebuie doi-trei jucător mari"
Deşi a cîştigat meciul cu Ceahlăul (1-0) şi a rămas în lupta pentru titlul de campioană, Gigi Becali a criticat jocul Stelei şi a anunţat planul de transferuri. "Să te chinui cu Ceahlăul, care e, probabil, cea mai slabă echipă din campionat, e ruşinos. Chiar şi dacă vom lua titlul, tot avem nevoie de 2-3 jucători de mare, mare valoare, pe care o să-i aduc la vară deoarece altfel nu se poate", a explicat Gigi Becali.

Şarpele era "un viermuş mai mare" :)
Narcis Răducan a comentat cu umor la GSP TV ce s-a întîmplat înainte cu o seară de meciul cu Ceahlăul, cînd în camera de cantonament a stadionului s-a găsit un şarpe viu, motiv pentru care fotbaliştii n-au mai dorit să doarmă în Ghencea. "Nu vă gîndiţi că a fost vreun piton uriaş! A fost un viermuş mai mare", a spus Răducan.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
v_for_vendetta_2011
v_for_vendetta_2011  •  12 Mai 2012, 15:57

ce-mi mai place de astia......acum il ataca pe cioban pt ca ala nu poate avea drept la replica,nu mai poate intra in direct la tv decat in cele programate cu profil electoral. este norlam sa-l atace pt ca inainte cu o saptama sa inceapa campania electorala ciobanu a refuzat sa mai intre in direct la gsptv si le-a retras si acreditarile de presa! se supara astia ca fata mare!

david19
david19  •  12 Mai 2012, 12:55
Postat de hanmocar pe 12 Mai 2012, 09:39

Ce pierde GIGI sa gasesti tu nepoate ! FORZA STEAUA ! FORZA GIGI !

sa te duci dupa meci sa il aplauzi cand se suie pe masina

david19
david19  •  12 Mai 2012, 12:53

el ciobandante ramane fara bani

Vezi toate comentariile (19)
Comentează