FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA 1-1

BOMBĂ ÎN GHENCEA » Culisele rupturii Piţi-Gigi

Articol de , - Publicat sambata, 07 august 2010 00:00

00:02 » Gigi Becali anunţă că nu se mai gîndeşte la titlu şi că despărţirea de Victor Piţurcă pare iminentă!

22:50 » Steaua termină la egalitate meciul cu FC Braşov, scor 1-1, fiind egalată în prelungiri.

20:37 » Suporterii Stelei se întîlnesc mîine la prînz cu Piţurcă!

20:10 » Cele două echipe au ieşit pe gazon, încălzirea e condusă de Gabi Boldici, alături de preparatorul fizic Marius Dima

* Iată echipele de start:

FC Braşov
Mincă - I. Voicu, Oros, Ad. Rusu, Cr. Ionescu - Chipciu, Ilyeş, M. Cristescu, Williams - Hadnagy, V. Badea
Rezerve: Kajcsa, Dumitru, Mateiu, Bădoi, Martinovici, Dedu, Drăgan

Steaua
Stanca - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - D. Stoica -  Nicoliţă, Răduţ, Păcurar, Tănase - B. Stancu
Rezerve: Tărăruşanu, Todorov, Gardoş, A. Ionescu, Surdu, Bicfalvi, C. Matei


19:53 » Piţurcă, tăiat de pe foaia de joc!

19:36 » Ioan Andone: "Va fi rău pentru Steaua dacă pleacă Piţurcă"

19:35 » În faţa stadionului formaţiei FC Braşov se află deja cîteva zeci de suporteri stelişti

19:00 » Autocarul Stelei a ajuns la stadion

18:53 » MM Stoica va asista la meci!

18:36 » Becali: "Suporterii să se ducă la Piţurcă acum! Eu m-am ţinut de cuvînt!"

17:31 » " Gigi Becali, mai mult decît Piţurcă, are înţelepciunea de a gestiona acest conflict şi de a-l rezolva. Totuşi, nu cred că-i poţi impune cuiva să nu vorbească, dar e problema lor" - Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid (sportro)


17:11 » Iordănescu: "E clar că sînt neînţelegeri, dar nu e un scandal fără ieşire"

16:46 » Ienei: "Piţurcă mi-a zis că s-ar putea să revină, acum situaţia e în stand-by!"

16:15 » Becali: "Dacă spun tot ce s-a întîmplat, se supără Piţurcă şi nu mai e loc de reîntoarcere!"

13:56 » Gigi Becali rupe tăcerea: "Este ceva ce nu pot spune acum, e de neimaginat"

12:20 » Dragomir avertizează: "Dacă Gigi nu cedează, nici bodyguarzii nu îl vor mai salva"

12:17 » Emeric Ienei comentează situaţia dificilă din Ghencea

11:46 » Becali este la hotelul unde sînt cazaţi steliştii. Vezi reacţia de azi a patronului!

 



Antrenorul şi patronul s-au certat vineri dimineaţă la stadion, primul a ameninţat că demisionează
Dragomir: "Gigi va ceda şi o să se împace cu Piţurcă" (video)

Ex-selecţionerul i-a reproşat lui Becali declaraţiile prin care îi ataca pe suporteri şi prin care l-a numit "angajatul meu". I-a cerut să semneze nişte garanţii, însă finanţatorul a refuzat

Lovitură de teatru incredibilă la Steaua. După ce echipa s-a transformat total în această vară, a debutat cu maximum de puncte în campionat şi a readus suporterii lîngă echipă, vineri, totul a fost aruncat în aer. Victor Piţurcă şi Gigi Becali au fost protagoniştii unei dispute verbale violente, la capătul căreia primul l-a anunţat că pleacă de la Steaua dacă nu-i vor fi îndeplinite anumite condiţii.

De unde a plecat totul
Nemulţumirile lui Piţurcă s-au adunat după meciul cu Universitatea Craiova, atunci cînd Gigi a fost foarte prezent în apariţiile TV. După ce s-a întîlnit faţă în faţă cu Becali miercuri la prînz şi i-a reproşat poziţia dură pe care a avut-o la adresa fanilor, picătura care a umplut paharul a fost următoarea declaraţie a latifundiarului: "Pînă la urmă, Dragomir are dreptate, eu sînt patron şi Piţurcă e doar un angajat!".

"Nu mai suport ce face Gigi"
Prima ceartă a avut loc la telefon, joi seară, însă totul a sărit în aer ieri dimineaţă. Becali a mers la stadionul din Ghencea şi cei doi s-au văzut "face to face". "Nu mai suport declaraţiile pe care le faci şi prin care creezi numai tensiune. Ba cu suporteri, ba că eu sînt angajat, ba că Tătăruşanu a greşit. Gata, nu mai suport!", i-a reproşat Piţurcă. "Aşa... Şi ce vrei?", i-a replicat Gigi pe un ton dur.

Cere contract cu garanţii clare
"O să facem un contract clar în care stipulăm nişte condiţii pe care eu le cer şi pe care să le semnezi, altfel eu nu mai stau la echipă", a continuat Piţurcă. Tehnicianul în vîrstă de 54 de ani vrea clauze concrete prin care să i se plătească sume mari de bani dacă Becali mai face comentarii la adresa lui, a jucătorilor şi a ultraşilor. Finanţatorul nu numai că nu a fost de acord, dar s-a simţit şi ofensat şi a refuzat. Apoi a plecat de la stadion.

Echipa la Braşov, Piţi în Pipera
Imediat, Piţurcă şi-a anunţat colaboratorii din staff că nu merge sub Tîmpa. Jucătorilor li s-a zis că antrenorul va ajunge la Braşov separat, cu maşina personală. "Neagoe şi Boldici au condus echipa sub Tîmpa", iar Piţi s-a dus de la stadion acasă, în Pipera. Becali a ajuns apoi la palat, unde alături de apropiaţii săi a încercat să găsească soluţii pentru a-l întoarce pe ex-selecţioner.

Noapte albă
Piţurcă s-a ţinut însă tare pe poziţii: "Eu nu mă mai întorc dacă nu semnează actele. Altfel nu se poate face nimic la Steaua şi nu dau nici un pas înapoi". Ieri seară, el a văzut meciurile Rapid - Oţelul şi Brăneşti - Craiova de acasă, în timp ce elevii săi şi întreg staff-ul se aflau deja la Braşov.

Întrebarea zilei de azi: se duce, totuşi, la Braşov?
Ieri noapte, şefii Stelei au purtat în continuare discuţii cu Piţi pentru a încerca să-l înduplece să revină asupra deciziei şi să meargă la meciul de sîmbătă. Antrenorul nu a dat nici un pas înapoi şi a repetat că aşteaptă ca astăzi, cel mai tîrziu la ora 15:00, să-i fie semnate actele de către Becali, altfel nu va merge la Braşov şi nu va conduce echipa de pe bancă.

"O să-l conving pînă la urmă să se întoarcă, doar nu poate lăsa baltă o muncă pe care a început-o de două luni. Vă garantez că vine şi va conduce echipa de pe bancă la Braşov"
Gigi Becali către apropiaţii săi, vineri la ora 22:00

Teatrul lui Becali
Chiar dacă vineri dimineaţă a avut acea dispută cu Piţurcă, Becali nu a evitat dialogul cu presa. Intrat în direct la televiziuni sau căutat la palat de reporteri pentru a comenta tragerea la sorţi din play-off-ul Europa League, Gigi nu a lăsat să se vadă că are o problemă legată de antrenor, oferind chiar declaraţii optimiste: "Vreau să jucăm finala Europa League".

"Gigi, semnează clauzele, că iese război!"
După cearta cu Piţurcă, Becali s-a sfătuit cu cei mai buni prieteni. Unul dintre oamenii care i-au fost mereu aproape l-a atenţionat: "Gigi, dacă Piţurcă pleacă de la echipă acum, nu o să mai ai viaţă cu suporterii. Trebuie să-i accepţi totul, chiar dacă pare că te umileşte, pentru că altă variantă nu există".

Ce declaraţii ale lui Gigi l-au scos din sărite pe Piţi

1. Cele despre suporteri
"Fanii îmi impun mie ce să fac?! Pe banii mei?! Niciodată în viaţa lor! Dacă eu vreau, mă urc şi pe acoperiş, nu numai pe Maybach. Mă bucur cum vreau eu. Ce, eu sînt idiot să dau bani la echipă şi să nu vorbesc?!".

2. Cele despre relaţia Becali-Piţurcă
"Ce, trebuie să spună Dragomir că eu sînt patron şi Piţurcă angajat? O spun şi eu, Piţurcă e angajatul meu la Steaua pentru că aşa e".

3. Cele despre meritele formării actualei echipe
"Sînt de acord ca meritele pentru rezultatele de pînă acum să fie ale jucătorilor, ale lui Piţurcă şi ale lui Ienei, dar eu n-am chiar nici un merit?! Păi, eu l-am adus pe Piţurcă, eu am băgat atîţia bani în vreme de criză pentru a aduce cei 14 jucători transferaţi".

4. Cele despre jucători
"Ce tot comentează cei de la Craiova? Că la primul gol a greşit Tătăruşanu, el trebuia să iasă pe acea centrare, e golul lui, şi au mai avut încă o ocazie, iar noi i-am dominat tot meciul".

Aşa s-a întîmplat şi acum 6 ani
Evenimentele de ieri sînt asemănătoare cu cele petrecute în vara lui 2004, atunci cînd Victor Piţurcă a decis să plece de la cîrma Stelei tot din cauza lui Becali. Patronul i l-a scos din lot pe Romeo Pădureţ, iar Piţurcă nu a acceptat această decizie şi l-a anunţat pe patron că dacă nu renunţă la idee, va pleca. Gigi nu a cedat, iar Piţi n-a mai venit la echipă începînd de a doua zi, despărţindu-se oficial de Steaua cu doar 4 zile înaintea startului campionatului. A fost adus imediat Walter Zenga, care a debutat cu o victorie: 2-0 cu Gloria Bistriţa.

Media. Braşov-Steaua disecat la Recurs
Ovidiu Ioaniţoaia va analiza duminică, de la ora 23:30, în direct pe GSP TV, runda a 3-a din Ligii 1 alături de invitaţi de marcă. În studioul emisiunii Recursul etapei vor fi prezenţi directorul executiv al roş-albaştrilor, Ovidiu Costeşin, antrenorul Astrei, Mihai Stoichiţă, şi cel al Victoriei Brăneşti, Ilie Stan. Silviu Bogdan va da verdictul în cazul fazelor controversate. La rubrica "Foc de întrebări!" poţi cîştiga tricouri cu Steaua, cu Astra sau cu Brăneşti pentru cele mai bune întrebări adresate invitaţilor pe recursul.ro!

700 de stelişti sub Tîmpa
Elevii lui Piţurcă vor avea parte din nou de susţinerea fanilor în număr mare. Pentru întîlnirea de la Braşov şi-au anunţat prezenţa 700 de ultraşi roş-albaştri, dar gruparea din Ghencea ar putea conta şi pe suporterii din Ardeal. La meciul din sezonul trecut, Steaua a avut un grup mic de fani, deoarece pe vremea preşedintelui Dinu Gheorghe, biletele erau foarte scumpe. "Vamă" dorea să evite prezenţa suporterilor granzilor în număr mare.

Mai sînt 2.000 de bilete
"Stegarii" au anunţat că au vîndut 5.500 de tichete în două zile pentru meciul cu Steaua, din cele 7.500 cîte au fost puse la dipoziţie. Astfel, fanii mai au disponibile 2.000 de tichete care vor fi găsite la casele de bilete şi în ziua meciului. Un tichet costă 25 lei la peluză şi tribuna a II-a, 30 lei la tribuna I, 40 lei la sectoarele S şi T şi 150 lei la fotolii.

Năstăsie out 3 săptămîni
Atacantul Cosmin Năstăsie s-a accidentat la antrenamentul de joi seară şi va fi indisponibil trei săptămîni. Fotbalistul, care a fost împrumutat pentru un sezon de la FC Argeş, a suferit o ruptură parţială de tendon extensor al degetelor piciorului drept. Năstăsie va purta o gheată ghipsată timp de 10 zile, apoi va începe recuperarea. Altfel, Daniel Isăilă îl testează pe fundaşul central camerunez Yves Simplice Mboussi, de la Nyiregyhaza (Ungaria).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (233)
feurdean
feurdean  •  10 August 2010, 09:31

Excelenta ocazie de a castiga mai multi bani lucrand part-time la domiciliu! investesti 9$ si poti castiga 504$ lunar.Primesti de la mine absolut toate indicatiile necesare. Detalii la email [email protected]

paulinhio25
paulinhio25  •  08 August 2010, 10:39

Steaua nu este a ta ,nici a noastra , este a tari romanesti.JOS DICTATORU !!!!!

dobay
dobay  •  08 August 2010, 10:26

PITURCA UN SARLATAN IL CONFUNDA PE BECALI CU MASA DE POCHER ??????

Vezi toate comentariile (233)
Comentează