FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA - CFR CLUJ, SÎMBĂTĂ, ORA 18:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bud înaintea debutului în noua stagiune: "Nu ne mulţumim cu primăvara în EL, vrem în optimile Ligii!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 iulie 2010 00:00

Odată cu startul Ligii 1, siteul Gazetei Sporturilor îti prezinta cele mai bune declaratii de la cei mai importanti jucatori ai formatiilor din prima divizie. De la o echipa de top sau de la una care doar aspira la acest statut, fiecare fotbalist are ceva de spus. Nu rata cele 18 interviuri cu vedetele formațiilor din Liga 1!

Cristi Bud, atacant CFR Cluj


- Care este cel mai important transfer de la echipă în această vară?

- Toţi jucătorii pe care i-am adus sînt bine aleşi. Bjelanovici, Rada, Hora, toţi sînt fotbalişti care ne pot ajuta şi cred că nu puteau să ajungă la CFR dacă nu aveau valoare. Numai numele importante ajung în Gruia!

- Ce obiectiv personal ai pentru noul sezon?

- Vreau să fiu principalul marcator al echipei şi să ies golgeterul campionatului. Trebuie să-mi propun lucruri importante, doar aşa pot să progresez. Mereu mi-am impus ţinte pentru care am luptat şi în acest sezon va fi la fel.

- Dacă ai avea bani, pe cine ai transfera din Liga 1? Dar din fotbalul international? De ce pe ei?
- Nu aş mai lua pe nimeni. La CFR sînt cei mai buni jucători din România. Nici din străinătate nu aş mai aduce pe nimeni, în momentul de faţă sîntem un grup complet. Toţi cei care sînt în lot au valoare de CFR, altfel nu ar mai fi ajuns aici

- Care crezi că sînt echipele care se vor clasa pe podium la finalul campionatului?
- Normal, văd CFR-ul pe primul loc. Apoi, cred că vin Vaslui şi Rapid, ambele s-au întărit mult, au adus jucători care le pot creşte nivelul.

- Cum ţi se pare nivelul fotbalului românesc în comparaţie cu ceea ce se joacă în campionatele puternice din Europa?
- Creştem, în ceilalţi ani se băteau doar cîteva echipe la primele poziţii din clasament, acum sînt 6 sau 7 formaţii care vor să realizeze lucruri importante. S-a investit mult, iar acolo unde nu au fost plătiţi bani pe jucători, s-a păstrat unitatea grupului, cum e cazul Urziceniului.

Mai buni ca Urziceniul în Ligă

- Dacă ai putea alege, la ce echipă mare din lume ai vrea să joci?
- La Real Madrid, e echipa mea favorită de cînd eram mic. E foarte greu să ajung acolo, dar sper să ajung să joc pentru o formaţie importantă din străinătate, vreau să mă lupt pentru finala Ligii Campionilor.

- Care e cel mai bun antrenor pe care l-ai avut? Poţi face o diferenţiere?
- Toţi cei alături de care am lucrat au avut merite importante în ascensiunea mea. Îl respect foarte mult pe Tibor Selymes, cu ajutorul lui am urcat în fotbal şi am ajuns sus. De la fiecare am învăţat şi am încercat să iau cît mai mult.

- Crezi că vor strînge suficiente puncte echipele romănesti astfel incît şi în 2012 să avem echipa direct in grupele Ligii Campionilor?

- Da, sînt convins că ne vom descurca mai bine decît sezonul trecut. Am încredere că şi noi vom reuşi mai mult decît Urziceniul în Liga Campionilor, vrem să mergem în primăvară, dar nu în Cupa UEFA, ci în Liga Campionilor. Depinde şi de tragerea la sorţi, dacă avem adversari imposibili încă din start, speranţele scad.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (8)
danispeed
danispeed  •  23 Iulie 2010, 16:04

True that... lumea ar trebui sa le doreasca succes si sa spere ca o sa faca performante. Sunt o echipa romaneasca si le uram succes in cupele europene, la fe ca Urzieniului anului trecut

flafy
flafy  •  23 Iulie 2010, 15:23

bai da stelistii au uitat ca sunt romani nu se gandesc ca daca cfr-ul ajunge in optimile ligii aduc puncte pt romania si e o ecipa romaneasca in ucl trebuie sa fii crét!n sa n-o sustii

danny_florea
danny_florea  •  23 Iulie 2010, 15:20

mah,numai nu-l trimiteti tot pe grohaitoru' de muresan la tragerea la sorti,ca asta iar greseste locatia...la asa echipa,asa conducator...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează